SG.hu

Új audiólejátszó a Panasonictól

A Panasonic bevezette a magyar piacra is a hordozható SV-SD75 SD-audiolejátszót, amely mindenütt és minden körülmények között tökéletesen rázkódásmentes zenei hangzást biztosít. A parányi lejátszó számára felhasználója biztosan talál helyet: hordhatja csuklóján vagy a nyakába akasztva, esetleg zsebben vagy akár övhöz rögzítve. A zeneszámokat az eszköz SD-memóriakártyája PC-szoftver segítségével tárolja. A nemzetközileg használt MP3 tömörítési szabvány mellett a lejátszó a jobb minőségű AAC eljárást is támogatja.

A Panasonic közreműködésével kifejlesztett SD-memóriakártya a jövő adathordozójának ígérkezik. Bár alig nagyobb egy postabélyegnél, meghökkentő mennyiségű információ tárolására képes. A művészek és egyéb szerzőijog-birtokosok számára különösen előnyös, hogy az SD-memóriakártya magas szintű szerzői jog (copyright) védelmet biztosít a zenei és videofelvételekhez, illetve minden egyéb művészi és kereskedelmi tulajdonhoz. Az adathordozó CPRM (Content Protection for Recording Media) tartalomvédelmi megoldása kielégíti a Secure Digital Music Initiative (SDMI) követelményeit.


Az új SD-audiolejátszó teljes mértékben kihasználja a fenti jellemzőket. Az 50 x 48,5 x 15 milliméter nagyságú és mindössze 43 gramm súlyú miniatűr lejátszót gazdája tényleg bárhova magával viheti. Az eszközhöz tartozó óraszíj-adaptert és fejhallgató-hosszabbító kábelt használva akár csuklóra rögzítve is hordható. Ilyenkor a felhasználó a hosszabbítókábelt kabátja ujjában egyszerűen el tudja rejteni.

Az MP3-formátumú zenefájlok mellett az SV-SD75 a nemzetközi Advanced Audio Coding (AAC) rendszernek megfelelően rögzített felvételeket is le tudja játszani. Ez a szabvány elsősorban a minőség tekintetében múlja felül az MP3-at. Másként fogalmazva, az SD-memóriakártyára rögzített zene CD-minőségben játszható vissza, a korong nagyobb méretéből fakadó tipikus hátrányok nélkül. Az új SD-kártyánál nem ugrál és nem akad el az olvasófej. Így az SV-SD75 minden helyzetben - még aktív sporttevékenység közben is - megbízhatóan használható.

A Panasonic az SV-SD75-öt 64 megabájtos adattárolási kapacitású SD-memóriakártyával szállítja. A csomaghoz tartozó PC-szoftver (Jukebox for Windows 98) minden eddiginél kényelmesebbé teszi a felvételek készítését. A program telepítését követően a zeneszámokat egyszerűen ki lehet választani az interneten vagy egy CD-lemezen. A lejátszó ezt követően átmásolja a zenét a merevlemezről a csomagban található USB olvasó/író eszközhöz csatlakoztatott SD-memóriakártyára. A rendkívül magas, 2 MB / másodperc hozzáférési sebességnek köszönhetően a számok átmásolása gyorsan és egyszerűen lebonyolítható. A 64 megabájtos SD-memóriakártya ráadásul bármikor felülírható - 64 percnyi CD-minőségben, vagy maximum 130 percnyi, "hosszú lejátszás" minőségben rögzített zenével.

Az SD-audiolejátszó nagyméretű, kétsoros LCD-kijelzővel van ellátva, amely az épp játszott zeneszám címét és előadóját mutatja. Az ugrás/keresés illetve a "véletlenszerű sorrendben történő lejátszás" és a "lejátszás folytatása az utolsó műsorrésztől" funkciók tovább könnyítik a készülék használatát. Az extra mélyhangkiemelő-rendszer (S-XBS) révén a lejátszó különösen jó minőségben képes visszaadni a mély hangokat. Az SV-SD75-tel szállított tartozékok révén az eszköz teljes funkcionalitása azonnal igénybe vehető. A 64 megabájtos SD-memóriakártya és a PC-szoftver mellett a csomag nyak- és csuklópántot, fülhallgatót, fejhallgató-hosszabbító kábelt, PC-s csatlakozókábelt (USB olvasó/író), és egy dobozt is tartalmaz.

Az SV-SD75 hordozható SD-audiolejátszó 2001. májusában kerül az üzletekbe. Javasolt bruttó kiskereskedelmi ára 149.990-Ft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #6
    Na jo, nem tiz, de szerintem nem is erdemes tobb memoriat belerakni egy ilyenbe, hiszen az elem ugysem birja hosszu-hosszu orakon at.
  • dewdew #5
    Es egy feltotessel meddig mirja az akkumlator? 10 perc?
  • Scooter #3
    Szép az a fejhallgató, csak egy kicsit nem ódivatú? A 60-70-es éveket idézi!
  • abel_crc #1
    Nem drága ez egy kicsit??