Gyurkity Péter

iPhone alatt is jön a fordított töltés

A jelek szerint erre készül az Apple, amely hosszú évek után ugorhatja át az akadályokat.

A jól ismert okostelefonok kialakítója az új évben is szerepelt már híreinkben, hiszen ők is beszámoltak saját pénzügyi eredményeikről, bár ez nem adott okot az örömre. Most újabb értesülés futott be a cég háza tájáról, amely szerint idén új funkció bevezetésére készülnek.

A jól ismert külsős forrás a napokban adott hírt arról, hogy az Apple mérnökei jelenleg is dolgoznak a fordított vezetéknélküli töltés kialakításán, annak integrálásán. Ezzel kapcsolatban hosszú évek óta várjuk a nagy előrelépést, a vásárlók egy része tulajdonképpen már az iPhone 11 megjelenése óta számít arra, hogy a következő generáció már tartalmazni fogja azt, ez azonban eddig még nem valósult meg. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy házon belül továbbra is dolgoznak a megoldáson, amely jó eséllyel idén, az iPhone 15 Pro és Ultra specifikációjában jelenhet majd meg, már ha időközben nem merülnek fel további, előre nem látott problémák.

A fordított vezetéknélküli töltést eredetileg még a Huawei vezette be, a 2018-ban piacra dobott Mate 20 Pro részeként. Ezt nem sokkal később a Samsung is felkarolta, ők a Galaxy S10 esetében tették elérhetővé a Power Share névre keresztelt funkciót, mégpedig egy évvel később. A dél-koreai gyártó ráadásul egy részletes felmérés eredményeit is közzétette, amelyből megtudtuk, hogy a felhasználók jó része inkább csak a családtagok, illetve közeli ismerősök készülékeit hajlandó kisegíteni ezzel, bár a technológia arra is kiválóan alkalmas, hogy a vezetéknélküli fülhallgatóinkat kényelmes módon töltsük fel.

Az Apple a MagSafe esetében megszokott kezelőfelületet használná fel erre a célra, ezen animációk és hangok útján jeleznék, hogy a fordított töltés éppen aktív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #5
    "Ez azt akarna jelenteni ,hogy tudna tolteni kifele is a telefon?"

    Igen. Arrol van szo, hogy nem csak a telefont tudja tolteni a vezetekkel taplalt wireless tolto (ejjeliszekreny, iroasztal, auto, stb.), hanem zsebrevagva a telefon is tudja tolteni a mellerakott fulhallgatokat, igy menet kozben is tolthetoek a telefonrol a telefonnal meg gyengebb aksival szerelt vezetek nelkuli fulesek, okosorak, egyeb periferiak. Es ehhez eleg lesz egy zsebbe/taskaba/stb. tenni a telefont es a tobbi toltendo keszuleket.
  • proger82 #4
    Ez azt akarna jelenteni ,hogy tudna tolteni kifele is a telefon ?
    Az aksija igy is eleg siralmas :) akkor azon is kene valamit dolgozoni 1mm vastagabb legyen erosebb aksival ;-)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Ezen azért felesleges rágódni, nyilván a telefon és a töltő között nincs vezetékes kapcsolat.
  • Csaba161 #2
    És itt mi a vezeték nélküliség, amikor ott a képen a VEZETÉK???
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Leghaszontalanabb funkció, ami csak létezik.