Gyurkity Péter

Több reklám lesz az Apple szoftverboltjában

A cél a reklámokból származó bevétel megháromszorozása.

Az Apple saját online boltja kapcsán nemrég írtunk arról, hogy annak díjai Európában is megemelkednek, követve az elmúlt hónapok gazdasági és pénzügyi fejleményeit. A cég most a reklámok alkalmazását bővíti, mégpedig egy korábban már jelzett funkcióval.

A hivatalos támogatói oldalon található bejegyzés alapján a „Today” névre keresztelt fülön eddig a házon belüli saját csapat által ajánlott alkalmazásokat vehettük eddig szemügyre, könnyen elkülöníthető módon, eltérő háttérszínnel. A cég már idén júliusban jelezte, hogy ezt a felületet is reklámok megjelenítésére kívánják felhasználni, erre pedig most sort is kerítenek, hiszen a múlt szombaton napvilágot látott külsős értesülés alapján az erre vonatkozó határidő október 25. volt. Onnantól kezdve egy kék ikonnal megjelölve, továbbra is jól látható módon jelennek majd meg a további reklámok, amelyek egy nagyon fontos célkitűzés megvalósítását szolgálják.

Az Apple már 2016 óta jelenít meg reklámokat (és értékesíti a kereséshez kapcsolódó találatokat) az online szoftverboltban, egy nemrég a Bloomberg oldalán közzétett írás alapján azonban házon belül az ebből származó bevétel megháromszorozását kívánják elérni. Ennek révén alig néhány éven belül már évente 10 milliárd dollárt söpörnének be a hirdetésekből, az AppStore után pedig az eddig megjelent információk alapján az Apple Maps következne a sorban, amely szintén hasonló módon jelenítene meg reklámokat, nyilván a felhasználók nem túl nagy örömére.

A cégnek nincs túl nagy szüksége az újabb bevételekre, hiszen hagyományosan ők állnak a legjobban a bevétel és a profit terén – viszont a növekedés iránti igény mindig csillapíthatatlan, enélkül egyetlen szervezet sem tud létezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #1
    Csóró hobbistáknak is kell egy kis pénz... a sok open source kód meg a open concept diy moduláris hardver mellett valamiből csak meg kell élni....