Gyurkity Péter

Nem jelenik meg az iPhone SE 4

A születésnapját ünneplő telefonos család nem kapja meg újabb kisebb tagját.

A kiemelkedően népszerű, több régióban fokozatosan teret hódító iPhone-vonal kapcsán nemrég arról írtunk, hogy Európában is javíthatók lesznek ezen készülékek, ami mindenképpen jó hír a felhasználóknak. Most külsős információ látott napvilágot, amely azonban már az egyik várt típus törléséről szól.

A terület iránt érdeklődők jól ismerik Ming-Chi Kuo nevét, az elemző ugyanis hosszú évek óta folyamatosan figyeli az Apple háza táján felbukkanó hírmorzsákat, ezekből pedig többnyire megbízható következtetéseket von le a várható fejleményekkel kapcsolatban. A napokban egy újabb rövid bejegyzést láthattunk tőle, ebben pedig arról olvashatunk, hogy az előzetes hírekkel ellentétben mégsem jelenik meg a piacon az iPhone SE sorrendben negyedik változata, ennek további fejlesztését ugyanis házon belül már törölték. Azt nem tudjuk meg, hogy pontosan mi indokolta az érdekes és fontos döntést, azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a telefon egy másik részlet kapcsán úttörő szerepet játszhatott volna.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy a fenti telefon jövőre jelent volna meg, ez pedig a vonalon belül elsőként kapta volna meg az Apple által kifejlesztett, saját 5G-modemet. Ennek kialakítása és integrálása a Qualcomm szerepének csökkentését célozta meg, viszont a jelek szerint ebből nem lesz semmi, hiszen a 2020-as eredeti bejelentés óta nem olvashattunk komoly fejleményeket ezen a vonalon. Nagyon úgy tűnik, hogy nem halad megfelelő ütemben a fejlesztés, ezért az iPhone SE 4 szerepe is lecsökkent, hiszen ez szolgált volna ugródeszkaként az iPhone 16 és a többi típus későbbi bevonásához.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy 2024-ben nem számíthatunk az új változat megjelenésére, addig azonban sok minden módosulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!