Gyurkity Péter

Elkészült a hajlítható iPhone

Külsős mérnökök dobták össze a telefont, amely meglepő komponensekre épül.

Az Apple háza táján legutóbb arról merült fel hír, hogy már alakulóban van a negyedik iPhone SE, de nemrég arról is olvashattunk, hogy az iPhone 14 Plus nem bizonyult megfelelő választásnak, ez ugyanis nem váltotta ki a vásárlók érdeklődését. Most azt láthatjuk, hogy egy külsős csapat összedobta az első hajlítható típust, amely valószínűleg nem okoz nagy örömet a cégnél.

A napokban egy rövidebb videó látott napvilágot a YouTube oldalán, amelyben a Tech Aesthetics néven futó csapat tagjai, annak mérnökei mutatják be a saját megoldást. Ez tulajdonképpen az első hajlítható iPhone-okostelefon, amelynek ugyan semmi köze az eredeti vállalathoz, mégis érdekes újításnak számít, hiszen azt mutatja be, hogy szinte bárki összedobhat egy ilyen változatot, mégpedig a meglévő komponensekre építve. Jellemző részlet, hogy összesen 37 iPhone X-telefont szedtek szét, hogy hozzáférjenek az alulsó, rugalmas rétegekhez, ezzel egy időben pedig megőrizzék az érintéssel történő irányítás lehetőségét, miközben a burkolat egy jóval régebbi iPhone 5-ről származik.


Tekintettel arra, hogy a zsanér nem található meg egyetlen meglévő típuson sem, ezt egy másik gyártó fejlesztéséről szerezték be, az áldozat pedig a Motorola Razr volt, amely kénytelen volt átadni ezen komponensét. A munka nyilván nem volt egyszerű, hiszen gyakorlatilag elfelezték az érintőképernyőt, a hajlítható jelleg miatt pedig át kellett alakítani a belsőt. Emiatt kénytelenek voltak elhagyni az egyik hangszórót, valamint a MagSafe-töltést, az akkumulátor pedig egy egyedire szabott, mindössze 1000 mAh-s példány, ami nyilván kevesebb helyet foglal el. A szoftveres oldalon az iOS feltört változata fut, ez nyilván még inkább piszkálja majd a cég illetékeseit.

A csapat a fenti prototípus után következő lépésben a 0.1-es változatot dobná össze, meglátjuk, ezt meddig folytathatják majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    "mégis érdekes újításnak számít, hiszen azt mutatja be, hogy szinte bárki összedobhat egy ilyen változatot" Ugyanazt a videót néztük?