Gyurkity Péter

Online játékokat állít le a Ubisoft

Tucatnyi játéktól búcsúznak hamarosan, bár a következmények nem mindenhol azonosak.

A jól ismert kiadó kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy már PlayStation alatt is jön a Ubisoft+, a cég online platformja, most azonban egy újabb bejelentésben közölték, hogy több népszerű, ám már igencsak koros játék online funkcióit állítják hamarosan le. A részletes listában számos nevet sorolnak fel, a pontos feltételek azonban nem mindenhol azonosak.

A hivatalos blogban tették közzé a napokban a részletes bejegyzést, amelyben olyan nevek bukkannak fel, mint a Far Cry 3, vagy éppen az Assassin’s Creed 3. Megtudjuk ebből, hogy több régebbi játék esetében elérhetetlenné teszik az online szolgáltatást, ami nyilván a költségek lefaragását célozza meg, figyelmen kívül hagyva a korosabb címek mellett kitartó játékosok véleményét. Szeptember elején olyan alkotásoktól leszünk kénytelenek elköszönni, mint az Anno 2070, az Assassin’s Creed II és 3, a Ghost Recon Future Soldier, vagy éppen a Silent Hunter 5. A felsorolásban több másik játék is szerepel, a pontos részletek viszont nem mindenhol ugyanazok, néhány alkotás ugyanis nem minden meglévő platformon búcsúzik, egyeseknél pedig a feltételek és a következmények lesznek alapvetően eltérőek.

Jó példa erre, hogy az Assassin’s Creed 3 2012-es kiadásánál a PC-s DLC nem lesz többé elérhető, de ugyanez történik majd az Assassin’s Creed Liberation HD, a Driver San Francisco, valamint Far Cry 3 2012 esetében is. A Ghost Recon Future Soldier kapcsán már némileg eltérő következményt látunk, ennél a játéknál ugyanis a konzolt kell majd lekapcsolnunk az internetről ahhoz, hogy elindítsuk a játékot, miközben a Space Junkies teljes mértékben elérhetetlenné válik, amint az online szolgáltatást eltávolítják. A listában szereplő összes játékra vonatkozik egy további kitétel, miszerint a Ubisoft-fiókok összekapcsolása nem lesz többé lehetséges, ez tehát egy további komoly korlátozást jelent majd.

Tekintettel arra, hogy a fenti címek jó része már 10 éves, nagy felháborodásra nem számíthatunk, viszont a kiadó lépése még így is érzékeny csapás lesz a játékosok egy része számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #1
    Amúgy a dolog nem egyedi más játékoknál is megszűnik egy idő után az online rész, mert egyszerűen kihalnak a szerverek jó pár év után. És olyan kevés lesz a játékos, hogy nem érdemes üzemeltetni hozzá a szervereket. Előbb vagy utóbb minden online játékot utol ér a kihalás és a múzeumba kerülés. Ez az élet rendje a videojátékoknál. Megszületés, felfutás, tündöklés, lassú csökkenés, kihalás....