Specker Balázs

Számítógép­já­ték készül a Lostból

Az ABC sorozata jövőre már interaktív formában is elérhető lesz. Az új játék fejlesztéséről a Touchstone Television az Ubisoft Entertainmentel állapodott meg.

"Azzal, hogy képesek vagyunk új, interaktív történeteket elmesélni a Lost világában, olyan játékot fejleszthetünk ki, amelyiket legalább akkora élvezet lesz játszani, mint megalkotni" - nyilatkozta Bryan Burk, a sorozat gyártásvezetője az Ubisoft sajtóközleményében. A játék várhatóan a filmsorozat negyedik évadával együtt debütál majd a tengerentúlon - értesült a CNet. Azt egyelőre még nem lehet tudni, vajon melyik színész adja az arcát vagy a hangját az új produkcióhoz.

Az Ubisoft nem először ültet át filmsikert videojátékra. A Miami helyszínelők CBS-es sikersorozatból adaptált PC-s játék a játékrajongókat is meggyőzte. A hírek szerint a Lost a PC-sek mellett a konzolosok és a hordozható játékeszközöket használók számára is elérhető lesz. A vállalkozás a fiatalabb célkorosztály révén várhatóan nagyobb közönséget ragadhat meg.

Úgy tűnik, a konzolokban rejlő lehetőségek egyre vonzóbbá válnak a tévés cégeknek is. Abrams legutóbb az Aclaimmel működött együtt az Alias című sorozat xboxos és PS2-es fejlesztésén, amelyből a teljes szereplőgárdája kivette a maga részét. Persze jópár más példa is él a sorozatok és a játékok közti erős összefonódására; elég csak a 2K Games 24: The Game, vagy a Family Guy című sikerdarabjára, illetve az Electronic Arts The Simpsonsára gondolnunk. Az ABC már eddig is igyekezte meglovagolni a sorozat sikerét. A cég nemrég indította el The Lost Experience névre hallgató online játékát. A kezdeményezés fő célja, hogy a nyári szünet alatt is fenntartsa a rajongók érdeklődését a film iránt. J.J. Abramst és Damon Lindelofot, a film alkotóit is bevonták az oldal fejlesztésébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • 1Obi1 #26
  Nagy ész vagy, mert 4 vagy 5 évados lesz, mondták a készítők.
 • Bankrupt #25
  Már ezt vártam... de aztán legyen Barátok Közt gém is
 • szacsi #24
  és ezt te honnan tudod
 • dittike23 #23
  ezzzzz azzzzzzzz lássuk mi lesz belőle:D a sorozat nem nagy szám,akkor milyen lesz a játék?
 • dittike23 #22
 • Lenny #21
  Nem tudom miért vagytok negatívak, szerintem nagyon jó nyomozgatós kalandjátékot lehetne csinálni belőle.
 • mitabrev #20
  az a jó, hogy a lost 3 évados lesz, szóval ez a játék nemigen fog megjelenni a negyedik évaddal egy időben...
 • szurka #19
  Bocsánat, életszimulátort...:)
 • szurka #18
  Szomszédok kalandjátékot akarunk!!!!
 • roliika #17
  Vagy mikor meghal a főhős, agyoncsapja a játékost az áram, ez lenjne az igazi interaktivitás és erő visszacsatolás. :D