Dojcsák Dániel

Játék lesz a Hősökből

A népszerű sci-fi sorozat sikere után talán nem is meglepő, hogy az NBC és az Ubisoft közösen bejelentették: játék készül a sorozatból.

A műfajok közti vándorlás manapság már természetes, legyen szó akár mozifilmről adaptált játékról vagy annak ellenkezőjéről. Az Ubisoft nagyon is elszántnak tűnik a képregény alapú sorozat átemelésében egy játékvilágba. Már korábban felröppentek a hírek, hogy a francia kiadó komolyabb figyelmet fordít népszerű sorozatok cross-platform megvalósítására, de csak mára derült ki, hogy ez nem csak a korábban bejelentett Lostra, hanem az NBC még újoncnak számító sorozatára is vonatkozik.

A Heroes az Egyesült Királyságban épphogy csak most debütált, ezért ott komoly lelkesedés alakulhat ki a játék tervezése nyomán. A sorozat története pedig nem is olyan rossz játéksztori, hiszen lehetőségek tárházát rejti egy olyan világ, ahol egyszer csak emberek százai ébrednek úgy fel, hogy valamilyen emberfeletti képességgel rendelkeznek.

Egyelőre az nem teljesen tiszta, hogy milyen platfor­m(ok)ra készül majd el a játék, de Christian Salomon, az Ubisoft vezér­igazgató-helyettese azt nyilat­kozta, hogy a Heroes játék­ban a felhasz­nálók képesek lesznek "köz­vetlen kapcso­latba kerülni a soro­zat elbű­völő világával". Ez az utalás akár egy MMORPG-t is jelenthet, de sokkal reálisabbnak tűnik egy akció-kaland, amiben több­játékos mód is helyet kap. Ez utóbbi elkép­zelést erősíti a sorozat atyja, Tim Krieg egyik nyilat­ko­zata, amiből az derül ki, hogy PC, X360 és PS3 platfor­mon is megjelenik majd a prog­ram valamikor 2008 végén. Mivel a második évad az USA-ban idén szeptem­berben indul, ezért való­színű, hogy vagy a második évad lezárása után, vagy a harmadik évad kezde­tére időzítik a játék premierjét.

A Heroes egyébként nem az egyetlen sorozat, ami átvándorol a játékok közé, hiszen éppen az Ubisoft fejleszti montreali stúdiójában az ABC csatorna évek óta népszerű sorozata, a Lost adaptációját is. A Lost eredetileg 2007. év végén jelent volna meg, de már most biztos az átcsúszás 2008. első negyedévére. A projektről legalább már az kiderült, hogy PC-n és mindkét nagy konzolon, X360-on és PS3-on is elérhető lesz majd.

A Heroes játékról egyelőre keveset árultak el, de muszáj volt a leplet elhúzni valamiről, ezért a Lost részleteibe avatták be a nagyközönséget. Egy trailer bemutatása mellett elárulták, hogy a játék a filmből megismert járat utasainak egy eddig nem ismert történetét dolgozza majd fel. A Lost rajongók örömére a sorozatból megismert helyszínek és szereplők is komoly helyet kapnak majd a játékban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mcsiv #24
  Ezen elhalok teljesen. Klisés szereplők: ha azt vesszük, hogy "hétköznapi" szereplőket emelnek ki a történetben, az összes többi ember közül, akkor bizony klisés. Klisés a pókember is, mert hát ő is csak egy "hétköznapi" ember, aki "szuper" képességekkel rendelkezik. Ilyen alapon a filmek/sorozatok nagyon nagy részére rá lehetne húzni ezt a fogalmat. Klisés történet: meg akarják menteni a földet. Ejha, James Bond is a szivéhez kap a 238478127389 rész után hogy ő is klisés és bezony, Indiana Jones is beáll mögé a sorba és karöltve bandukolnak el, mert milyen égő az, hogy egy jól bevált esemény köré épűl fel valami. A síróknak azt üzenem, hogy keressenek maguknak egy másik fórumot, ízlések és pofonok, nem bennünk, nem bennetek van a hiba, csak egyszerűen valakinek ez tetszik, valakinek az. Én pl a StarGate-ből nézek meg sírva egy részt, jönnek, mennek, harcolnak, összeesküvés, mindenki testét megszálják, mindenki halálos beteg lesz stb. Amit én láttam részeket, azokban mindegyikben fellelhető az a tipikus jelenet: valamelyik főszereplő halálos ágya, mindenki sajnálkozik, bosszút forralnak/megoldás találnak ki hírtelen. Ez nem klisés kicsit?;]
 • xizor #23
  Szerintem nemlesz vlm nagy szám játék, csak agyonhypeolják majd.
  Sorozatokról jut eszembe, vlk vágja az a Starship Troopers animációs sorozatot aminek volt kb 3 évadja vagy több, nemtom még annó a tv2tőn ment reggel?:)
 • SPY0817 #22
  "Hát az amcsiknál mi nem siker?
  Azok egész nap a TV előtt punnyadnak, ott minden siker, amit jól reklámoznak."

  Kalap sorozatot beszüntettek 3-4 rész után. Drive.... szóval azért ők is elég válogatósak. Csak azok már nemjutnak el ide hanem ott leadják ha nincs nézetség akkor cancel oszt csá ennyi

  Egyébként sztem ZSÍR sorozat és remélem nem lessz rossza a Game se :)
 • opeca #21
  Ez a csaj, még kisminkelve is egy gyenge 7-es, de ez már tényleg egyéni ízlés dolga, tucatnő, nincs benne semmi egzotikus.

  "opeca: Nem értesz hozzá. Egyébként nem etalon, de siker angliában és amcsiknál is, hogy a netes közösséget ne is említsem."

  Hát az amcsiknál mi nem siker?
  Azok egész nap a TV előtt punnyadnak, ott minden siker, amit jól reklámoznak.
  Most hadd ne kezdjek kiselőadást tartani a média szuggeszciójáról.
 • Tinman #20
  11/10 a leányzó :-)  opeca: Nem értesz hozzá. Egyébként nem etalon, de siker angliában és amcsiknál is, hogy a netes közösséget ne is említsem.

  AZTA: Kegyetlen sok dolog történt a Lost-ban... mellesleg te, hogy tartanád fent a figyelmet? A Lostnak nagyon jól sikerült, hiszen a 3. évad az egyik legjobb, legizgalmasabb évad.

  NEXUS6 #19: Má' megin' igazad van :-D
 • NEXUS6 #19
  Szerintem pont a sablonosság a poén benne, és pl a két japó csákó ahogy el is túlozzák gyak a film paródiáját hozzák össze. Kb mint a Kill Bill.

  A gondolatolvasó exrendőr, valami 3. műszak szerű figura, a szőke halálos csinibaba egy alias szerű vonulatot jelent, a pompomlány a tinihorrort, a politikus faszfej valami dallas szerű politikai család-regényszerűséget, a lüke tesója olyan trendi fiatal, olyan lósztos, az indiai tudós meg a kis néger gyerök a tudományos hókuszpókuszos sorozatokat hozza, szájler meg a pszichopata gyilkososat.

  Szal szerintem eszméletlen tömény és valóban sablonos, de szinte minden benne van, mostanában én csak ezt nézem!;)))
 • Spica #18
  ja csak sajnos egyre jellegtelenebb lett az is az egyre újabb évadokkal..

  egyébként meg tényleg egy kicsit nevetséges néhány dolog a heroesban meg klisések a jelenetek, de hát ennek a hátterében a képregény-irodalom van, ami mindig egy kicsit mesésebb. most lehet megharagszanak rám a heroes-fanok, de tiszta harry potter az egész stílus csak sorozatban.
 • Arnoux #17
  Várom a Heroes játékot!! Az Ubisoft általában jókat csinál, szerintem ezt sem fogják elszúrni
 • Su0my #16
  amikor új volt, ja, akkor jó volt. viszont nekem a Csillagkapu az etalon, azt még ma is meg tudom nézni, nem haladt felette el az idő. a sliderst viszont nem.

  utó irat, zárójelben, piruló arccal: én a Knight Rider-ért is qrvára odavagyok :)
 • opeca #15
  Sajnos láttam belőle két részt.
  Annyi elég is volt, öt rész végignézését ne is kívánja tőlem senki sem, mert a sorozat, egész egyszerűen nevetséges volt.

  Aztán lehet, hogy van akinek ez az etalon, hát egészségére!