Berta Sándor

Importtilalom jöhet az Apple Watch okosórákra

A készülékekben alkalmazott EKG-funkció sértheti egy cég szabadalmait.

Az AliveCor panaszt nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (ITC) és azt szeretné, hogy a testület megakadályozza a különböző Apple Watch okosóra-modellek importját. Az AliveCor azzal vádolta meg az Apple-t, hogy három szabadalmát is megsértette. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a kereset sikerrel jár-e.

Érdekesség, hogy a társaság már tavaly decemberben is pert indított az Apple ellen. A vállalat leginkább a KardiaBand gyártójaként ismert. Az eszköz egy különleges EKG-pánt, amelyet kifejezetten az Apple Watch okosórákhoz készítenek. A vita tárgya a KardiaMobile és a SmartRhymth. Az utóbbi egy különleges mesterséges intelligencia, amelyet kifejezetten a szívritmus-zavarok felismerésére fejlesztettek ki. A problémát az jelenti, hogy mióta az Apple termékébe integrálták az EKG-funkciót, azóta jelentős mértékben csökkentek a KardiaBand eladási számai. Azt mindenesetre nem lehet tudni, hogy van-e reális esélye annak, hogy importtilalom vonatkozóan az Apple Watch okosórákra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #2
    "Az AliveCor azzal vádolta meg az Apple-t, hogy három szabadalmát is megsértette.Az AliveCor azzal vádolta meg az Apple-t, hogy három szabadalmát is megsértette."

    Talan mert ugy velik elloptak a szabadalmukat, jo Apple modjara.
  • Zsombor99 #1
    A problémát az jelenti, hogy mióta az Apple termékébe integrálták az EKG-funkciót, azóta jelentős mértékben csökkentek a KardiaBand eladási számai.
    Aha, csökkennek a társaság eladásai, erre azonnal rárohannak a konkurenciára (jelen esetben Apple) és megpróbálják kizárni a számukra csökkenést okozó termékeket.
    Azt kívánom én is, hogy bukjon el az Apple Watch ellenes megkeresésük!
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.04.25. 11:58:59