Berta Sándor

Egymilliárd eurót fordít európai fejlesztésre az Apple

A müncheni fejlesztőközpontjukban a jövő vezeték nélküli technológiáival foglalkoznak majd.

Az Apple közölte, hogy jelentős mértékben ki akarja bővíteni a müncheni fejlesztőközpontját, amely a fejlesztésnek köszönhetően az 5G szabvánnyal és a jövő vezeték nélküli technológiáival is foglalkozni fog.

A müncheni Bavarian Design Centre lesz a társaság európai chipdizájn-központja, ahová több száz új dolgozót vesznek majd fel. Egy rendkívül korszerű létesítményt hoznak létre, amelynél a fókusz a vezeték nélküli technológiákon és egyéb kapcsolatokon lesz. A Münchenben lévő komplexum már most is az Apple legnagyobb európai fejlesztőcentrumának számít, ahol 40 országból közel 1500 mérnök dolgozik olyan területeken, mint az alkalmazásprocesszorok vagy a vezeték nélküli technológiák.

Az ottani csoportok olyan különleges chipeket alkottak meg, amelyek nagyobb teljesítményt és jobb hatékonyságot biztosítottak az iPhone, az iPad, az Apple Watch és az M1 chipes Mac készülékek esetében. Az elmúlt tíz esztendőben az óriáscég innovációi átlagosan több mint 70 százalékkal csökkentették a saját termékek energiafogyasztását.

Tim Cook, az Apple vezetője úgy kommentálta a hírt, hogy a müncheni mérnökcsapataik még rengeteg dolgot fedezhetnek fel, köztük kutathatják az 5G technológiában rejlő új lehetőségeket vagy akár az új generációs technológiákat, amelyek még nagyobb teljesítményt, sebességet és hálózatba kötöttséget tehetnek majd lehetővé. München négy évtizede az otthonuk és köszönettel tartoznak a közösen elért sikerekért a városnak és Németországnak, továbbá örülnek a még előttük álló útnak.

A vállalat már felépített München belvárosában egy új 30 000 négyzetméteres épületet, amelybe a szakemberek várhatóan jövőre költözhetnek be és amelyet 100 százalékban megújuló energiák segítségével fognak üzemeltetni. A társaság az elmúlt 5 évben több mint 15 milliárd eurót ruházott be a több mint 700 helyi partnerével való közös munkába. Ezek között volt az Infineon, a Varta és a DELO, az utóbbi a Face ID technológiához használt ragasztóanyagokat szállítja az Apple legújabb termékeihez, köztük az iPhone 12 Próhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!