Berta Sándor

Tíz éve az Apple vezetője Tim Cook

A menedzser valószínűtlennek nevezte, hogy még tíz évig betöltse a pozícióját.

Tim Cook már Steve Jobs társalapító súlyos betegsége idején is vezette a kaliforniai céget, de hivatalosan csak 2011. augusztus 24-én nevezték ki az Apple vezérigazgatójának. A néhány hónap múlva esedékes 10 éves jubileummal kapcsolatban most megkeresték az üzletembert és a The New York Times interjújában arról kérdezték, hogy szerinte milyen jövője lesz az óriáscégnél és 10 esztendő múlva még mindig az Apple-t fogja-e vezetni. Cook erre azt válaszolta, hogy valószínűleg nem, de hozzátette, hogy nagyszerűen érzi magát ebben a pozícióban és jelenleg nincs konkrét időpont kijelölve a távozására.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit csinál majd az Apple után, a menedzser azt válaszolta, hogy egyelőre el sem tudja képzelni az életét a vállalat nélkül. Pillanatnyilag nincsenek tervei a jövőre vonatkozóan és egyelőre nem is gondolkodik a lehetséges alternatívákon.

Cook jövőbeli távozása egyébként azután került előtérbe, hogy Mark Gurman, a Bloomberg jól értesült szerkesztője tavaly év végén olyan információ birtokába jutott, hogy a társaság már az üzletember lehetséges utódját és a vezető munkatársak új generációját keresi, akik a jövőben a különböző pozíciókat betölthetik. Tim Cook november elsején lesz 61 éves, a helyettese, Jeff Williams 58 éves, míg Phil Schiller marketingvezető-helyettes 60 éves. Az 50 és 60 év közötti menedzsereket fokozatosan felváltják majd a 40-45 éves kollégáik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!