Berta Sándor

Továbbra is problémák vannak az AirPods Próval

A hiányosságok hónapok óta ismertek, de megoldás egyelőre nincs.

Már januárban ismertté vált, hogy néhány hónap után tönkremehetnek az AirPods Pro vezeték nélküli fülhallgatók, amelyeknek számos problémájuk van. Az utóbbiak között van, hogy nem lehet aktiválni a zajszűrési vagy a zenevezérlési funkciót, s a kiegészítők némelyike az adott füleket sem ismeri fel megbízhatóan. Gyakori továbbá, hogy a zenelejátszásban hirtelen szünet áll be vagy hirtelen váltások történnek a különböző üzemmódok között. Ráadásul az eszközök újraindítása sem oldotta meg a jelenségeket. Pedig ez volt az Apple által ajánlott eljárás.

Az ügyben azóta sem történt változás. A Mac Rumors oldalán már több oldalas az a fórumszál, amely a jelenséggel foglalkozik. A felhasználók már nevet is adtak a problémahalmaznak: Rattlegate. A szó utalás arra, hogy a leggyakrabban a készülékek belső alkatrészei vagy egyes elemei önálló életre kelnek, például eltörik a rögzítésük és ilyenkor különböző hangokat adnak ki. Az egész olyan, mint ha mechanikus problémáról lenne szó. Gyakori, hogy a dolog csak a termék egyik fülrészénél jelentkezik.

A fórumszálban számos elkeseredett és dühös vásárló írta le a tapasztalatait. Ami az esetekben közös, hogy kizárólag az AirPods Pro változatát érinti és akik ki tudták cseréltetni a cégnél a fülhallgatókat, azok sem lélegezhettek fel, mivel a zavaró zörejek a kapott új kiegészítőknél is visszatértek. Az Apple általában kérdés nélkül cseréli a hibás eszközöket, ami arra utal, hogy a társaság ismeri a problémát, ugyanakkor eddig még nem indított hivatalos csereprogramot. Jelenleg úgy tűnik, hogy a felhasználók kizárólag abban reménykedhetnek, hogy az AirPods Pro új verzióját már nem fogják jellemezni ilyen gyermekbetegségek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #7
    Nekem a Samsung S10-el egyetlen problémám volt eddig. Részegen leejtettem és lett a kijelző sarkában egy repedés...
  • sulaco81 #6
    Korábban nekem sem kellett volna tőlük semmi,de mióta használok egy iPad Pro-t,teljesen megváltozott a véleményem.Aztán amikor megvettem hozzá az Apple Pencil-t meg az AirPods Pro-t,nagyon megtetszett.Ezért is váltok 8 év Android után iPhone 12 Pro-ra meg Apple Watch-ra.Jövő tavasszal pedig iMac-et fogok venni.Egyébként bele is untam az Android-ba.Sok telefonom volt az utóbbi 4 évben (Samsung S7Edge,S8+,Note8,S9+,Note9,S10+,Note10,Huawei Mate20-30 Pro,P30-P40 Pro)de mindegyikkel volt valami Android-os anomália sajnos.
  • CrazyAchmed #5
    Azért azt végig kell gondolni, hogy legfőképp az Apple termékei ennyire megosztók, és mondjuk az elvakult fanboy-ok pont az ellentábor miatt védik annyira...
    Talán azon kevesek közé tartozom, akik tudnak kívülállók maradni. iPhone nélkül megvagyok, a füles sem érdekel (a sennheiser hasonló kivitelű fülese jobban kéne), viszont apple watch kéne, ha nem ios kötött lenne, mert telefont nem akarok venni hozzá.
    Abból a szempontból meg kell védenem a céget (nem mintha szükségük lenne a védelmemre... :)), hogy pl a samsung galaxy fold is xar volt, mégse tolják rá rögtön #1 kommentbe, hogy samsung terméket nem vennék.
  • sulaco81 #4
    Nem értem,hónapok óta használom teljes megelégedéssel az AirPods Pro-t.A fent leírt hibákból semmit nem tapasztaltam.
    Régebben utáltam az Apple-t,de ahogy egyre több termékem van tőlük,tapasztalom a termékeiknél a minőséget.Ősszel váltok iPhone-ra is 8 év Android után mert elég volt a megbízhatatlan rendszerből.
  • M2 #3
    Tipikus sznob duma.
  • cateran #2
    Mi a gond? Apple minoseg, eleterzes, "aki panaszkodik, annak savanyu a szolo, mert nem tellik ra", etc.....(mintha nem lenne elugatva mar millio eve, azaz ahogy Tetsuo is irta Jobs halala ota, hogy az Apple aranyaron ad atlagost..Ahogy valaki talaloan irtan YT-n:"Apple: Yesterday's hardware at tomorrow's price.") Amugy meg...felkeszul: Samsung
  • Tetsuo #1
    Steve Jobs halála után nem vennék Apple terméket. Ennyi.