Berta Sándor

Néhány hónap után tönkremehet az AirPods Pro

A vezeték nélküli fülhallgatókkal számos probléma van, megoldás egyelőre nincs.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a népszerű termékek egy része néhány hónap után elromolhat. Az érintett eszközök tulajdonosai legfeljebb csak kicseréltethetik a készülékeket. Az AirPods Pro vásárlók különböző hardverproblémákról számoltak be az elmúlt hónapokban. A Mac & i szerkesztősége által korábban megvásárolt vezeték nélküli fülhallgató például egy ideje már nem kezelhető, így hiába is akarná valaki aktiválni a zajszűrési vagy a zenevezérlési funkcióját, miként az adott füleket sem ismeri fel megbízhatóan. Gyakori továbbá, hogy a zenelejátszásban hirtelen szünet áll be vagy hirtelen váltások történnek a különböző üzemmódok között.

Külsérelmi nyomok egyetlen hibás terméken sem voltak láthatók, így a felhasználók firmware- vagy hardverproblémákra gyanakodtak. Ezt támasztotta alá az is, hogy az eszközök újraindítása sem oldotta meg a jelenségeket. Pedig ez volt az Apple által ajánlott eljárás. Az egyik Apple márkaboltban az ügyfélszolgálatos azt közölte, hogy mindent kipróbált, amit szoftveres módon lehetett, így végül az érintett vásárlóknak cserét ajánlott fel. Az új készülékre ugyanakkor néhány napot várni kellett, mert nem volt belőle raktáron. Az érintett üzlet később megerősítette, hogy mostanában egyre gyakrabban keresik fel az ügyfélszolgálatot olyan vásárlók, akiknek a vezeték nélküli fülhallgatójuk tönkrement. Az Apple tavaly novemberben adta ki az első firmware-frissítést a termékhez, de a visszajelzésekből úgy tűnik, hogy a helyzet nem javult.

Az aktív zajszűréssel ellátott AirPods Pro az elmúlt hónapokban annyira népszerű lett, hogy az Apple kénytelen volt fokozni a Kínában zajló gyártást. A konszern a nagy kereslet miatt az eddigi havi egymillió helyett kétmillió AirPods Pro vezeték nélküli fülhallgatót készíttet és az elemzők becslései alapján 2020-ig akár 80 millió ilyen eszközt értékesíthet világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #17
    Ebben van valami, de ÚGYIS viszik a telefonjukat is.
  • ostoros #16
    Nah, 12-20 ezerért már nagyon frankó hangzásúak vannak. Afölött csak placebó.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.01.12. 15:40:58
  • M2 #15
    Nem hülye, csak botfülű. Az anyagiakat tekintve nagy áldás. Nálam sajnos 50 ezernél kezdődnek a hallgatható cuccok.
  • Tinman #14
    Pl. sporthoz felesleges telefon. Egy normális óra kell + bt fülhallgató.
  • ostoros #13
    Lehet, hogy csak én vagyok a hülye, de a vezetékes is jó ezer forintért, vagy kevesebbért szerintem... Semmi nem indokolja a vezeték nélküli techet, ha amúgy is nálad a telefon...
  • Tinman #12
    Sapkával télen nem jó a régi, iszonyatosan zavaró vele a dörzsölő hang, ami a füles és a sapka között keletkezik. Nyáron továbbra is a régit használom. De azért nice try.
  • M2 #11
    Marketing hatására lecserélted az eddigi tökéletes eszközöd egy új, szarabbra, sokkal drágábban. Akár Apple cuccot is vehettél volna ennyi erővel.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.01.10. 21:13:13
  • M2 #10
    Ha szó nélkül cserélik újra, akkor semmi gond.
    Prémium =/= sose romlik el.
  • M2 #9
    Nem. Ez az amelyik félmillió és vöröses felizzás után lerobbantja a fejedet.
  • Tinman #8
    Az 50 ezer nem jó ár egy sima airpods-ért, a pro-ért a 90k meg főleg nem. Főleg úgy nem, hogy dettó olyan gondokkal küzd, mint egy 2 pálcás gagyi. Teljesen elkeveredett az apple szokás szerint. Mondjuk az 1000$-os állvány, meg a 20 milliós forintos macpro után, én már csak röhögni járok a cuccaik alá...