Gyurkity Péter

Olcsóbb változattal jön a Galaxy S11

Ezek hardveres részletei pedig nagyjából már most összeálltak.

A Samsung a várakozások szerint a februári MWC alatt mutatja majd be a Galaxy S11 okostelefont, amely a soron következő csúcskategóriás megoldásként rajtol majd el, nem sokkal később. Ebből viszont két szerényebb változat is befut majd, ezek részleteit vesézzük most ki, a rendelkezésre álló (külsős) információk alapján.

Elsőként a Galaxy S11 fontosabb elemein futunk végig, hiszen erről az elmúlt hetekben számos beszámoló napvilágot látott. A kijelző ezúttal egy 6,7 hüvelykes AMOLED-panel lenne, amely már 120 Hz-es frissítéssel állna rendelkezésünkre, követve ezzel a friss divatot, ehhez pedig a Snapdragon 865 vagy az Exynos 990 chip társulna, immár mindkét esetben 7 nanométeres gyártástechnológiára, annak előnyeire alapozva. A mindössze 7,8 mm vastag készülék 8 GB memóriát és egy 256 GB-os tárolót kínálna a vásárlóknak, amihez egy 4300 mAh-s akkumulátor, tökéletesített kameramodul (többek között 108 megapixeles érzékelővel és immár 2 Time-of-Flight kamerával), a dizájn kapcsán azonban még sok a kérdőjel, bár itt a források szerint valószínűleg a Galaxy Note 10 vonásait követik majd. A telefon 5G-s változata 1000 dolláros áron lesz elérhető, március elejétől.

Eközben azonban már szivárognak a hírek a szerényebb (és várhatóan némileg olcsóbb) példányról is, amely a Galaxy S11e néven látna napvilágot. Ez a telefon megtartaná az alapmodell hátoldali, négyzet alakú kameramodulját, annak főbb komponenseit (összesen 3 kamerával), üveg hátlappal és alumínium kerettel, ez utóbbin a szokásos fizikai gombokat találjuk majd meg. Az USB-C és az alsó hangszórórács mellett még a SIM-tálca, a hajlított kivitel miatt immár 6,3 hüvelykes Infinity-O kijelző, az azon elhelyezett felső lyuk, valamint a 151,7 x 69,1 x 7,9 mm-es fizikai méret érdemel említést, amivel gyakorlatilag a 6,1 hüvelykes Galaxy S10 méretét követik.

Az S11e várhatóan február 18-án mutatkozik majd be, ez szintén megkapja majd saját 5G-változatát, a kereskedelmi forgalomban azonban csak március 8-tól lenne elérhető a típus.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t443 #2
    Én ugyanígy vagyok az úgynevezett szelfikamerával. Ha már van a normal, pro, se, lite, plus, max, x, turbo stb. variánsa mindegyik modellnek, igazán lehetne egy camera hole vagy notch nélküli verzió is.
  • proger82 #1
    ocsem nem unjak mar, egyfotlyaba ezek a fel tegla 6-7 colos telefonok :-(
    bosszatno!
    csinaljanak mar egy 4col korul draga telefont! Nem olcsot dragat meg kicsit!!!
    ugyan annyi legyen az ara mint a nagynak meg ha valamit nem tud mint a nagy nem gond csak legyen kicsi!!!