Gyurkity Péter

Érkezőben a Galaxy S10 Lite

Ehhez pedig rövid időn belül az A71 társul majd a középkategóriában.

Az elmúlt hetekben egyre-másra jelentek meg a hírek a Samsung soron következő okostelefonjairól, amelyek közül a Galaxy S10 Lite, valamint az igencsak népszerűnek bizonyult Galaxy A-sorozat további tagjai emelkedtek ki. Előbbi kapcsán a hónap elején mi is írtunk a fontosabb részletekről, most további információk jelentek meg, miközben egy újabb A-modell is ismét a figyelem középpontjába került.

Érdekes módon ezúttal nem külsős forrás jóvoltából számolhatunk be a további részletekről, a napokban ugyanis az amerikai szabályozó hatóság, az FCC, erősítette meg, hogy az SM-G770F jelzésű modell valóban a Galaxy S10 Lite néven jelenik majd meg a piacon. Amíg azonban a Galaxy S10e 5,8 hüvelykes kijelzője kisebb, ennek felbontása is némileg szerényebb, legalábbis az eredeti példányhoz képest, a listáról pedig a hajlított szélek is hiányoznak, a Galaxy S10 Lite már nem hajlandó ilyen kompromisszumra. A panel mérete itt 6,7 hüvelykre ugrik, a fizikai méret is nagyobb lesz, mint az S10+ esetében, miközben a 45 wattos gyorstöltést már a Note 10+ típusról venné át a telefon. Itt microSD is megtalálható lesz, míg a külsős hírek szerint a Snapdragon 855 chipet 8 GB RAM, 128 GB-os tároló, valamint egy 4400 mAh-s akkumulátor egészítené ki, hátoldali tripla-kamerával. A debütálás a jövő hónapban esedékes, az első körben Indiában.

A középkategóriában hamarosan szintén befut egy újabb példány, mégpedig a Galaxy A71 néven. Itt is egy méretes, 6,7 hüvelykes Infinity-O AMOLED-kijelzőt kapnánk, vékony kávával, valamint apró előlapi lyukkal. Az eredeti változathoz képest a hátoldalon lesz majd több változás, itt a függőleges kameramodult egy négyzet alakú változat cseréli le, sorrendben 48, 12 és 12 megapixeles, valamint egy Time-of-Flight érzékelővel, LED flash kíséretében. Az előlapon egy 32 megapixeles példány kapna helyet, a listán emellett még USB-C, a hagyományos jack-dugó, SIM-tálca, hangerőszabályzó, illetve kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó szerepel, viszont az még nem világos, hogy milyen chip dolgozik majd a burkolat alatt. A memória legalább 8 GB lesz, a tároló mérete 128 GB-nál indulna, ehhez az Android 10 és a One UI 2.0 csatlakozna a szoftveres oldalon, jó eséllyel 4500 mAh-s akkumulátorral és 25 wattos gyorstöltéssel.

A bemutató minden bizonnyal az MWC alatt jön majd el, februárban. Az ár Európában 400 euró körül lenne, itt viszont a Galaxy A51 is megjelenik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!