Gyurkity Péter

Készülnek a Samsung 2021-es telefonjai

A középkategóriás riválisok ellen készülnek, hogy megelőzzék a visszaszorulást.

A Samsung semmit nem bízott a véletlenre idén, hiszen a szokásos zászlóshajók (Galaxy S10 és Note 10) mellett egy hajlítható megoldást (Galaxy Fold), valamint egy kifejezetten népes középkategóriás családot (Galaxy A) is piacra dobtak. Ezzel szinte a teljes pályát lefedték, azonban már dolgoznak a 2021-es változatokon is, miközben a szelfikamerát a kijelző alá rejtenék el.

Külsős forrás figyelt fel a napokban az új modellszámokra, amelyek a jelek szerint éppen ez utóbbi család, vagyis a Galaxy A-sorozat további példányait jelölik. Az Európai Unióban benyújtott kérelem szerint több ilyen megoldásra számíthatunk a jövő év utáni periódusban, ezek pedig sorrendben az alábbi neveket kapnák meg: A12, A22, A32, A42, A52, A62, A72, A82, valamint A92. Jól látható, hogy a teljes család megújulna, azt azonban még nem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen hardveres jellemzőkkel és szoftveres funkciókkal teszik majd, attól ugyanis még picit messze vagyunk, hogy megismerjük a jövő év utáni aktuális trendeket (és divatot).

2020 első felében mindenesetre az 5G-elérést támogató középkategóriás példányok futnak majd be, itt a Galaxy A51, Galaxy A71, valamint Galaxy A91 típusok megjelenésére számíthatunk, jó eséllyel a februárban esedékes MWC környékén. A gyártó mérnökei azonban további újításokon is dolgoznak, itt ugyanis felmerült az előlapi szelfikamera teljes elrejtése, amelyet az OLED-panelek kapcsán élvezett előny és saját felhalmozott tudás révén érnének el. A technológia a HIAA2 (hole-in-active-area) nevet kapta meg, itt azonban az S10 és Note 10 esetében alkalmazott HIAA1-hez képest is jelentős lesz az eltérés, hiszen apró lyukat sem látunk majd a kijelzőn, a kamerát teljes mértékben elfedi majd a panel, amely egyszerre tudna különböző tartalmakat megjeleníteni, valamint a fényt átereszteni a megfelelő minőség képkészítés céljából.

Nagy valószínűséggel a Fold 2 lesz majd az első ilyen megoldás a piacon, ez azonban csak április környékén bukkanna fel, így néhány hónap hátravan még a pontos részletek megismeréséig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quatlander #2
    "Az ara legyen barmennyi"

  • proger82 #1
    Remelem lesz koztuk valami max 4,5 colos keret nelkuli valami jo felszerelt mobil is.
    Nem valami lebutitott olcso vacak hanem amit a technoliogia meg enged! Az ara legyen barmennyi csak legyen mar valami nem feltegla meretu premium mobil is!!!!