Gyurkity Péter

Eltérő hajlítható telefont harangozott be a Samsung


A Samsung meglehetősen rögös úton jutott el a sorrendben első hajlítható okostelefon piacra dobásáig, itt ugyanis az eredeti bejelentést a teszteket követő gyors visszahívás, a készülék módosítása, majd pedig a valódi rajt követte, részletes figyelmeztetéssel, útmutatóval és előírásokkal, hogy megelőzzék a további problémákat. Most alakulóban van az utód, amelynek külalakja azonban még nem végleges.

A gyártó saját fejlesztői konferenciáján mutatott be egy rövid videót, amelyben az új telefon külsejét vehetjük szemügyre, egyelőre konkrét adatok és hardveres részletek nélkül. Az biztosnak tűnik, hogy a hajlítást ezúttal függőleges irányban végezhetjük majd el, vagyis a dizájn inkább a Motorola új, RAZR 2019 névre keresztelt okostelefonjára hasonlít, amely jó eséllyel még az év vége előtt megjelenik majd a piacon, egy jóval kedvezőbb áron, mint amit az első két típus esetében láttunk. A Samsung a maga részéről állítólag egy 8,1 hüvelykes panellel készül, de az is előfordulhat, hogy egy jóval kisebb, 6,7 hüvelykes példány kap majd helyet a készüléken, sokkal tartósabb kivitelben, így a felhasználói panaszokat is elkerülhetik.


Érdekesség, hogy 90 fokos hajlítás esetén mindkét részt tovább használhatjuk majd, az új forgópánt ugyanis biztonságosan tartani tudja majd ezt a pozíciót. Azt még nem tudjuk, hogy pontosan milyen kameramodult helyeznének el a hátoldalon, ez a jelek szerint még házon belül sem dőlt el, mint ahogy maga a kialakítás sem végleges, hiszen itt még a debütálás előtt sok minden változhat. Az értesülések szerint mindenesetre a Qualcomm új csúcskategóriás chipje, a Snapdragon 865 felelne majd a teljesítményért, mégpedig 12 GB RAM és egy 256 GB-os tároló kíséretében, immár 5G-támogatással, egyszerre 2 akkumulátorral, 45 wattos gyorstöltéssel, valamint az Android 10 és a One UI 2.1-es verziójával.

A piaci megjelenés a jövő év első felében esedékes, ez tehát bőven ad időt a további változtatásokra, a kereskedelmi ár pedig állítólag jóval a Galaxy Fold esetében látott 1980 dolláros szint alatt maradna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Tervezett elavulás iskolapéldája! A laptopokban is eltörik idővel a vezető fóliasáv,pedig ott van helye bőven. És akkor még nem is beszéltünk a ráncosodó,karcolódó műanyag! ! kijelzőről.