Berta Sándor

Nagy felbontású térképeket készít a Toyota

A műholdfelvételek alapján készített térképeket az automatizált autók használhatják majd.

A Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Maxar Technologies nevű céggel és az NTT Data Corporation nevű IT-szolgáltatóval. A kooperáció célja, hogy a Maxar műholdkép-adatbázisából származó fotókat az NTT algoritmusaival nagy felbontású térképekké alakítsák át.

A folyamat során a mesterséges intelligencia segítségével kivonják a rendelkezésre álló információmennyiségből azokat az adatokat, amelyek szükségesek a részletes, nagy felbontású úthálózati térképek elkészítéséhez, majd azok a felhőkörnyezeti kapcsolatnak köszönhetően a tesztjárművekbe kerülnek. Az együttműködő társaságok arra összpontosítanak, hogy először Tokió környékének automatizált nagy felbontású térképét hozzák létre.

Mandali Khalesi, a TRI-AD automatizált közlekedésért felelős alelnöke kiemelte, hogy az elektronika, a repülés és az űrhajózás területén megvalósított legújabb fejlesztések nagyobb felbontásokat és a műholdfelvételek gyakoribb frissítéseit teszik lehetővé. Emellett a gépi tanulás is segít és automatizálja, illetve integrálja az útelemek és a képi adatok közötti összefüggéseket.

A TRI-AD-ot az autógyártó tavaly márciusban alapította meg és a projektben a Toyota mellett részt vesz két beszállító, az Aisin és a Denso is. A három fél összesen több mint 300 milliárd jent (2,3 milliárd eurót) fektetett be a vállalatba és összesen 1000 fejlesztőt akar foglalkoztatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    Ráadásul ez (nemzet)biztonsági kérdés is.
  • Magnum PI #3
    Mondjuk mert nem akarják, hogy mikor az önvezetés már teljesen elvárt funkció lesz a Google-től függjenek, hogy éppen hogyan árazza majd a termékét. Attól, hogy mi "ingyen" használhatunk egy csomó Google terméket a vállalatok perkálnak sok szolgáltatásért.
  • BSOD64 #2
    Számomra inkább az a kérdés, hogy minek?
  • Tetsuo #1
    Egy Google Map-pel hogy akarnak versenyezni?