Ötvös Tibor

E3 - A Bethesda sem erőltette meg magát

A Bethesda is igen visszafogottan szerepelt a konferenciáján, az igazán nagy leleplezés elmaradt.

Az Electronic Arts csalódást keltő rendezvénye után a Bethesdára szegeződött minden tekintet, ám sajnos a kiadó szintén elmulasztott jó pár leleplezést. Kezdjük rögtön a hiányzókkal: a Wolfenstein 2 és a The Evil Within 2 sem volt kint. Előbbire tettek utalást és feltehetően Wolfenstein: The New Colossus címmel jön majd valamikor. De ennyit a hiányérzetünkről, lássuk mivel volt jelen a Bethesda.

A legérdekesebbnek a Quake Champions tűnik, mely azonban feltehetően megirigyelte az Overwatch sikerét és kicsit alakítanak a játékmeneten. Ennek köszönhetően valószínű nem egy klasszikus Quake-játékot kapunk majd, hanem egy arénában játszódó FPS-t - szóval nekem személy szerint hiányzik belőle a szóló mód. Mindenesetre a program több, eltérő képességekkel rendelkező karaktert is kínál majd, maga a játékmenet pedig az októberi QuakeConon mutatkozik majd be.


Október 28-án jelenik meg a The Elder Scrolls 5: Skyrim Special, mely kimondottan az új generációs konzolokra optimalizált kiadás lesz (mely azért PC-re is jön). Ennek értelmében megkapja az összes DLC-t, természetesen szemkápráztató grafikával. Szintén jön PC-re a Fallout: Shelter, illetve kiegészítőt kap a Fallout 4 - és mellé még VR támogatás is érkezik.

A Bethesda igazán nagy durranásának a Prey tűnik. Miközben mindenki a folytatásra várt, a kiadó fogta és szépen elindította az egész franchise-t az elejétől. A fejlesztés jó kezekbe került, hiszen a Dishonored első részét megálmodó csapat kapta meg a lehetőséget és a jelek szerint nagyon jó munkát végeztek. A megjelenés 2017-ben várható, a történet szerint pedig 2032-ben járunk és az űrállomásunkat megtámadta egy idegen faj és természetesen a mi feladatunk kitalálni a megoldást és kipusztítani őket.


És ha már szóba kerül az Arkane Studios, akkor most térnék ki a Dishonored folytatására, mely éppen olyan jónak tűnik, mint amilyen az első rész volt. A bemutatott trailerben Emily Kaldwin akciózását tekinthettük meg, illetve kaptunk egy 20 perces, a játékmenetet bemutató videót is. A Dishonored 2 továbbra is remeknek tűnik és nagyon várjuk hogy végre bevethessük magunkat a már megismert világba.



És nagyjából ennyi. Az olyan dolgokra nem nagyon szeretnék kitérni, hogy a Doom új DLC-jében majd elérhető lesz a Deathmatch játékmód, hiszen ez valahol alapelem kellett volna hogy legyen egy ilyen programban. Érdekesebbnek tűnik a Doom VR támogatása, mely azonban csak a HTC technológiáját használja majd. A Bethesda mindenesetre nem szeretne kimaradni a kártyás őrületből sem és még az idén jön a The Elder Scrolls: Legends és kiegészítőt kap a The Elder Scrolls Online is Dark Brotherhood címmel. És vége, ez történt az 1 órás shown-n.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #8
    ugh és Solear, az sg.hu prüdéria osztaga, gyerünk vesézgessél gyerünk csak.
  • ugh #7
    Mondj ezt egy szellemi toprongy.
    Baszki, lattad mit irtal ?
    Akkora arcod van mint egy nato repter.
    Arrol nem beszelve, hogy a kifejezesek jelentesevel se vagy kepben amiket hasznalsz.

  • Sir Cryalot #6
    Ha egy öntelt ember felhúzta magát rajta már megérte megírni a cikket, de úgylátszik több is felhúzta magát (jee), jár a szopórollerezés a bethesdának, aki nem látja hogy ezek is a konzumidiótákból akarnak megélni az vak .
  • ugh #5
    A kommentelok nagy reszenek szol, nezd a hsz-ed alatt mit oklendezett ide az az ize...
  • ugh #4
    Te konkretan egy idiota vagy..
  • Solear #3
    Ha valaha is kérdéses lenne miért szar a mai nagyar ujságirás amit ma láttam az SGn az jól példázza. Más oldalakon (külföldi) az emberek tudnak érdelmes cikkeket irni arról mi lett bejelentve min hanzott el etc. itt minden cikk csak arról szól hogy mi mennyire szar és mennyire unalmas. Az egész mentalitás, hozzáállás és az általános utálkozó, mindent fikázó cikkek miatt sztem el is ásta magát nálam az oldal egy időre..
  • Fbn Lx #2
    a skyrimmel baszakodnak még 5 év után, meg a trash elder scrolls onlájnt fejik még, ahelyett, hogy az új részt jelentenék be.
    meg különböző biszbaszokat adnak ki minden idők magasan legfosabb és legtúlhájpoltabb fallout epizódjához.
    a prey 2-nek örülök, az első rész nagyon jó volt, úgy emlékszem.
  • Sir Cryalot #1
    "Fallout 4 - és mellé még VR támogatás is érkezik."

    LOOOOL, igen, 90fps, miközben nem olyan modok vannak hogy felmenne tőle a particle count , vagy egyéb dolgok részletessége, hanem LEFELÉ MEGY.

    Kár a bethestardért hogy rögtön az ea meg beg blizzard útjára lép, úgylátszik a konzolos modderkedés is csak publicity stunt volt.