Berta Sándor

Több mint 200 millió eszközön fut a Windows 10

Az operációs rendszer fontos mérföldkőhöz érkezett.

Yusuf Mehdi, a Microsoft Windows operációs rendszerekért és eszközökért felelős alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy világszerte immár több mint 200 millió eszközön van aktiválva a Windows 10. A szám tartalmazza azokat az Xbox One játékkonzolokat és okostelefonokat is, amelyeken a Windows 10 Mobile fut. Az aktivált készülékeknél azokat a termékeket vették figyelembe, amelyeken az elmúlt 4 hétben valóban használták is a Windows 10-et. A felhasználók egyetlen hónap alatt, csupán decemberben összesen 11 milliárd órát töltöttek a Windows 10 használatával.

A Windows 10-es számítógépek és egyéb eszközök közül 22 milliót az üzleti ügyfelek és oktatási intézmények alkalmaznak. Az üzleti ügyfelek 76 százaléka még csak teszteli az új szoftvert, mert fontolgatja az arra való átállást. Mehdi kiemelte azt is, hogy a Windows 10 a leggyorsabban terjedő verziónak számít: 400 százalékkal gyorsabban terjed, mint a Windows 8 és közel 140 százalékkal gyorsabban, mint a Windows 7.

A Net Applications adatai alapján 2015 decemberében a Windows 10 piaci részesedése 9,96 százaléka volt. A Microsoft azt akarja elérni, hogy 2018-ig már világszerte legalább 1 milliárd eszközre legyen feltelepítve az operációs rendszer. E cél eléréséhez ajánlott besorolású letta Windows 10-re való frissítést biztosító upgrade. Az ünnepek alatt az Xbox One is eladási rekordokat döntött. December 28-án több felhasználó jelentkezett be az Xbox Live csatornára az Xbox One-járól, mint bármikor az Xbox történetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #22
    Nem tudom melyik dimenzióban jelent ez lehülyézést de arról nem tehetek ha te magadra veszed.
  • gforce9 #21
    "Na végre valaki aki tapasztalat alapján ír véleményt :D "

    Ezzel mindenki mást kb lehülyéztél. Akkor is, ha udvarias formában tetted. Mégis mit vártál?
  • tomboy013 #20
    Akkor talán olvasd el még egyszer amit írtam és próbálkozz meg az értelmezéssel is. Ha ez nem megy akkor ne erőltesd az írogatást nekem.
    Ha nekem jó tapasztalatom van nem tudok rosszat írni. És lehet másnak rossz csak ne ilyen unintelligens módon tálálja ahogy most te is írtál nekem. Lehet ezt kulturáltan is. Nem egy bonyolult dolog...
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.01.07. 17:05:59
  • gforce9 #19
    Ja neki 1 db példány jól működik, ez aztán tapasztalat. Meg neked 3 példány mondjuk az aztán tapasztalat. Közröhej amit írsz Nem azért vagy MS fan, mert hozzászólsz, hanem mert a szart is jónak állítod be. Tudod egy oprendszernél, amit munkára is használnak-használnának, azt, amelyik minden 10. gépen valami hiba miatt nem úgy működik ahogy kéne, azt nem oprendszernek hívják, hanem szarnak. És ettől még sokkal több hibásan működő funkció bukna ki, csak az userek nagyrésze böngészik és slussz. Ergo nem futnak bele a hibákba.
  • tomboy013 #18
    Olvass vissza és meglátod, hogy sokan csak okoskodnak. Nekem aztán tök mindegy tetszik-e valakinek vagy sem csak tudjon intelligensen megnyílvánulni meg tapasztalatból beszélni. A 13-as hozzászólásban legalább nem is tagadja, hogy köze sincs a témához :D Sajnos ez a szint sokaknál. És ezért vagyok MS fan is mert sokaknak annyi eszük sincs, hogy ezt megértsék. Nyilván csak MS-sel kapcsolatos cikkeknél szólok hozzá mert ez érdekel és nem megyek android meg más topikokba trollkodni mint többen itt is. Ennyi a történet :)
  • Macropus Rufus #17
    sztem más is tapasztalatból szidta v. éppen dicsérte itt.
    Amit nem értek: miért baj az, ha valakinek nem jön be a rendszer? Ha valakinek hibázik az op. az miért hihetetlen? :o
    Nekem pl. linux az mindenes gépem. Tudom, hogy sok embernek nem jön be, pedig -sztem - nem bonyolultabb a kezelése mint egy windows-nak. De még sem akadok ki rajta, hogy valakinek nem jön be. Lassan kezdtek olyanok lenni mint anno voltak a linux fanatisták (esetlek Apple fanok).
    A windows - az én esetemben - csak játékra van. Semmi másra. A Linux meg a mindennapi dolgok elvégzésére. Az, hogy valakinek nehéz és/vagy nem érti a rendszert nem érdekel. Ő baja. De nem akarok hittérítő lenni, hogy márpedig ő a hülye mert igenis jobb rendszer mint bármi más, és ha neki nem megy akkor a hiba benne van és nem a rendszerben.
  • tomboy013 #16
    Na végre valaki aki tapasztalat alapján ír véleményt :D
  • Gauge #15
    Nálam teljesen jól működik a win10. Még nyáron raktam fel, azóta SEMMI problémám nem volt vele. Én a 8.1-gyel is meg volt elégedve, IE-vel voltak gondjaim. Win10 óta nincsenek (nem Edge-t használok, továbbra is IE-t). :)

    Csak javasolni tudom az átállást.

    Win10m tekintetében pedig csak annyit, hogy azzal is nagyon elégedett vagyok. A rendszer stabil, gyors. Minden számomra fontos app elérhető, s működik.


    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.01.07. 11:09:14
  • Macropus Rufus #14
    ez azért nem olyan nagy idő. Átlagosan kb. másfél óra/nap. Ez semmi.
    Mondjuk azt, hogy még szánalmas is lehet, hogy 200millió felhasználó csupán csak ennyi időt használta a win10-et.

    De a kérdésed jó: honnan vették ezt a számot? Csak nem a win10 gyűjtötte be ezt az adatot? :)
  • Schwarz #13
    "A felhasználók egyetlen hónap alatt, csupán decemberben összesen 11 milliárd órát töltöttek a Windows 10 használatával."

    Ez az információ vajon honnan van? Örülök, hogy lassan 10 éve nem használok windowst.