22
 • tomboy013
  #22
  Nem tudom melyik dimenzióban jelent ez lehülyézést de arról nem tehetek ha te magadra veszed.
 • gforce9
  #21
  "Na végre valaki aki tapasztalat alapján ír véleményt :D "

  Ezzel mindenki mást kb lehülyéztél. Akkor is, ha udvarias formában tetted. Mégis mit vártál?
 • tomboy013
  #20
  Akkor talán olvasd el még egyszer amit írtam és próbálkozz meg az értelmezéssel is. Ha ez nem megy akkor ne erőltesd az írogatást nekem.
  Ha nekem jó tapasztalatom van nem tudok rosszat írni. És lehet másnak rossz csak ne ilyen unintelligens módon tálálja ahogy most te is írtál nekem. Lehet ezt kulturáltan is. Nem egy bonyolult dolog...
  Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.01.07. 17:05:59
 • gforce9
  #19
  Ja neki 1 db példány jól működik, ez aztán tapasztalat. Meg neked 3 példány mondjuk az aztán tapasztalat. Közröhej amit írsz Nem azért vagy MS fan, mert hozzászólsz, hanem mert a szart is jónak állítod be. Tudod egy oprendszernél, amit munkára is használnak-használnának, azt, amelyik minden 10. gépen valami hiba miatt nem úgy működik ahogy kéne, azt nem oprendszernek hívják, hanem szarnak. És ettől még sokkal több hibásan működő funkció bukna ki, csak az userek nagyrésze böngészik és slussz. Ergo nem futnak bele a hibákba.
 • tomboy013
  #18
  Olvass vissza és meglátod, hogy sokan csak okoskodnak. Nekem aztán tök mindegy tetszik-e valakinek vagy sem csak tudjon intelligensen megnyílvánulni meg tapasztalatból beszélni. A 13-as hozzászólásban legalább nem is tagadja, hogy köze sincs a témához :D Sajnos ez a szint sokaknál. És ezért vagyok MS fan is mert sokaknak annyi eszük sincs, hogy ezt megértsék. Nyilván csak MS-sel kapcsolatos cikkeknél szólok hozzá mert ez érdekel és nem megyek android meg más topikokba trollkodni mint többen itt is. Ennyi a történet :)
 • Macropus Rufus
  #17
  sztem más is tapasztalatból szidta v. éppen dicsérte itt.
  Amit nem értek: miért baj az, ha valakinek nem jön be a rendszer? Ha valakinek hibázik az op. az miért hihetetlen? :o
  Nekem pl. linux az mindenes gépem. Tudom, hogy sok embernek nem jön be, pedig -sztem - nem bonyolultabb a kezelése mint egy windows-nak. De még sem akadok ki rajta, hogy valakinek nem jön be. Lassan kezdtek olyanok lenni mint anno voltak a linux fanatisták (esetlek Apple fanok).
  A windows - az én esetemben - csak játékra van. Semmi másra. A Linux meg a mindennapi dolgok elvégzésére. Az, hogy valakinek nehéz és/vagy nem érti a rendszert nem érdekel. Ő baja. De nem akarok hittérítő lenni, hogy márpedig ő a hülye mert igenis jobb rendszer mint bármi más, és ha neki nem megy akkor a hiba benne van és nem a rendszerben.
 • tomboy013
  #16
  Na végre valaki aki tapasztalat alapján ír véleményt :D
 • Gauge
  #15
  Nálam teljesen jól működik a win10. Még nyáron raktam fel, azóta SEMMI problémám nem volt vele. Én a 8.1-gyel is meg volt elégedve, IE-vel voltak gondjaim. Win10 óta nincsenek (nem Edge-t használok, továbbra is IE-t). :)

  Csak javasolni tudom az átállást.

  Win10m tekintetében pedig csak annyit, hogy azzal is nagyon elégedett vagyok. A rendszer stabil, gyors. Minden számomra fontos app elérhető, s működik.


  Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.01.07. 11:09:14
 • Macropus Rufus
  #14
  ez azért nem olyan nagy idő. Átlagosan kb. másfél óra/nap. Ez semmi.
  Mondjuk azt, hogy még szánalmas is lehet, hogy 200millió felhasználó csupán csak ennyi időt használta a win10-et.

  De a kérdésed jó: honnan vették ezt a számot? Csak nem a win10 gyűjtötte be ezt az adatot? :)
 • Schwarz
  #13
  "A felhasználók egyetlen hónap alatt, csupán decemberben összesen 11 milliárd órát töltöttek a Windows 10 használatával."

  Ez az információ vajon honnan van? Örülök, hogy lassan 10 éve nem használok windowst.
 • gforce9
  #12
  "Plusz sok gyártó (Asus) már nem is ír Win7-es drivereket a notbookjaihoz."

  Ezt kiegészíteném. A drivereket - egy-két idiótaságtól elteintve (lenovo energy management vagy hp wireless button, stb. értelmetlen marhaságok) Nem a notebook gyártója (összeszerelője) írja, hanem az adott chipset szállítója (intel, atheros, elantech stb.) Szóval annyi lenne a dolguk, hogy felteszik a w7-es verziót és kész. A kisujjukat sem kell mozdítani, mert ott a kész driver hozzá és még ezt sem teszik meg.
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.06. 20:30:37
 • ostoros
  #11
  Na, vártam mikor szólal meg az MS fanboy, nem kellett sokáig várnom.
 • CairoJack
  #10
  Nem csodálom, lényegében erőszakkal tolták, és fogják letolni a felhasználók torkán a frissítést. Akár tetszik, akár nem, meg fogod kapni a Win10-et. Plusz sok gyártó (Asus) már nem is ír Win7-es drivereket a notbookjaihoz. (Szerencsére a Dell még simán).

  A Win 10-ről az a véleményem, hogy sokkal jobb OS lett, mint a W8/8.1 volt. Már a felhasználói élményt tekintve. Most a kikapcsolhatatlan kémkedést, és hasonló dolgokat hagyjuk.
  Én csak tableten használom, mert ott nincs választásom (max a 8/8.1, de mint mondtam, az még rosszabb).
  Nagyon sok hiányossága van még, és ami külön szánalmas, hogy tableten is a klasszikus asztalt használom, mert a modern felület konkrétan használhatatlan. Szó szerint a legalapabb feladatokra nincs alkalmazás. De ilyenek pl, hogy word meg TXT fájl olvasása, ebook olvasás, zenehallgatás, közösségi szirszarok, üzenetküldés stb, stb.
  Böngészni is csak az Edge-el lehet, ami szánalmasan primitív. Nem lehet a kezdőlapra személyre szabott könyvjelzőket kitenni, nincs szöveg tördelés, kiegészítők, stb. stb.

  Az egyetlen valamennyire használható alkalmazás az a levelezőrendszer. Az nagyjából korrekt.
  Összességében viszont óriási a Modern felület lemaradása, konkrétan használhatatlan az egész.Marad tehát az asztali felület. Így viszont semmi értelme a Modernnek, és nem értem, hogy miként képzeli az MS, hogy majd ezzel helyettesíti az asztalt.
  Vicc.

  Ha csak valami nagyon durva minőségbeli javulás nem történik 1-2 éven belül, akkor az MS szép lassan kezdhet azon gondolkozni, hogy miből fog megélni, ha megeszi a konkurencia.
  Igazából tényleg csak az a mázlijuk, hogy asztali gépek tekintetében még mindig nincs alternatívájuk. Úgy értem használható alternatíva, mert azért a linux meg az OSX az minden, csak nem alternatíva.
 • Macropus Rufus
  #9
  nekem is volt win10 a gépemen. De mivel ez a gép nem rendelkezett állandó net kapcsolattal ezért a frissítések is simán elmaradtak. Ami alapvetően nem gond win7 esetén sem egyből telepítek minden szart fel ami frissítésként jön. De a win10 esetében lett egy pici gond: miközben telepítette a frissítéséket simán leállította a billentyűmet és az egeremet gy.k. semmit nem tudtam a géppel kezdeni addig amíg ő be nem fejezte a munkáját. Semmilyen üzenet nem volt a képernyőn, hogy ő mit művel, csak tekerte a vinyót, Namost egy olyan másfél óra után azt mondtam, hogy anyád. Kikapcsoltam újraindítottam. És ismét belekezdett a munkájába, bill/egér leállítva ennyi. Na ezt még 1x eljátszotta és aztán azt mondtam, hogy ez nekem nem kell. Vissza húztam a win7-et. Ez is frissített (több mint 260 csomagot telepített) érdekes módon nem fogta meg a gépemet. Biztos vannak emberek akiknek bejön a rendszer, de sztem sokan fognak vissza állni a win7-re (esetleg 8.1-re)
 • Ragnaar
  #8
  Egészségükre.Én már nemigen váltok vissza Win 10-ről, különösebb gondjaim már nincsenek vele, egyszerűen meg kellett szokni. Aki játszik PC-n és szeretne kompromisszumok nélkül bármelyik új játékkal játszani, annak nincs sok alternatívája a dx12 miatt.(már jelenleg is van olyan játék ami csak Win10-en működik) Ugyanez volt a dx11/Win Vista esetében is, bár erősen kétlem, hogy a bizonyos 200 millió eszköz zöme gamer PC lenne.
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.06. 13:18:16
 • gforce9
  #7
  Az hogy neked 3-4 példányban jól fut az nem statisztika. Kurvasok gond van vele. Vannak akiknek jól megy vannak akiknek nem. Hozzám nem 1 gépet hoznak win7 vagy 8 ra való visszaállítás miatt, mert tökük tele lett a 10 ilyen-olyan hibáival. Sőt, nem egy gép egyszerűen be sem bootolt az upgrade után.
 • tomboy013
  #6
  Milyen furcsa, hogy nekem hibátlanul megy a W10 több gépen is. És az általad lehúzott telefonos W10 is tökéletesen funkcionál full stabilan már mióta kint van a .29-.36-os build az Insidereknél. Persze én csak egy tapasztalat alapján véleményt mondó felhasználó vagyok. Vajon te is? Vagy ez is egy gyűlölködő vélemény nyílvánítás mint az átlag paraszté aki csak ítélkezni tud pletykák alapján? Kifejtheted nyugodtan milyen telefonon mióta használod a W10-et én komolyan kíváncsi vagyok rá.
  Az adathalászatról meg annyit, hogy ennyire ne legyél naív, hogy csak a W10 gyűjt adatokat rólad. A szolgáltatások és más oprendszerek is megteszik ezt. Gondolom az nem baj. Meg a negatív hájp sem baj egy általad utált rendszerről mert legalább okkal ugorhatsz neki :) Ha már a fizetett hirdetést megköszönted a Microsoft-nak akkor az adathalászat folytonos hírbern tartását is köszönd meg az ellentábornak akik legalább annyira fizetetten teszik ezt mint a cégek a saját sztárolást. Mit gondolsz kinek érdeke, hogy negatív színben tűnjön fel az OS? Az ellentáboré. Micsoda megvilágosodás mi? ... Meg egyébként is, hol az adathalászatról hol a sztárolásról van hír az SG-n W10-es hírekben. Szóval most mindkét tábor pénzeli őket vagy ezt pontosan hogyan gondoltad???
  Az éremnek mindig 2 oldala van és mielőtt ítélkezel gondolkozz el a dolgokon.
  Van abban is igazság amit írsz, de nem minden fekete meg fehér ám.
 • Skylake
  #5
  Ja, igen, köszönjük a gerillamarketingnek tekinthető cikket: hölgyeim és uraim (k*rnak a nyulaim) a Microsoft Magyarország Kft. fizetett hirdetését olvashatták!
 • Skylake
  #4
  Ezzel a marketingnek nevezett húzással, ahogy odab*szták a tálcára az „azonnal felnyomod a gépedre a 10-et, különben addig foglak nyaggatni vele, hogy úgy is felteszed” spyware-t, tényleg érdemes döngetni a melleket, hogy mennyire is gyorsan terjed ez a pre-béta állapotúnak tekinthető, operációs rendszernek hívott kódszemét, amely a rengeteg bug-ja mellett, nagy örömmel talicskázza haza a felhasználótól, és a rendszeréből származó metaadatokat, nyilván a megkérdezése, és az egyes adatok felhasználásának explicit ismertetése nélkül, illetve indít el frissítést akkor és úgy, ahogy kedve tartja, nyilván szintén a felhasználó megkérdezése nélkül, erőből, amikor és ahogy tetszik, és jó esetben be is dől a bugos frissítéstől, mint a szög.. Mindezek mellett a felhasználói felület rusnya, az ablakkeretek dizjánja például egy 90-es évek eleji Gnome vagy KDE stílusförmedvényt idéz.

  A W10 be épített minden előremutatónak hájpolt feature-nél jobban tetszik az alábbi pár sor, amely remek és tökéletes gyógyszer, ha egyenlőre el akarod kerülni a W10 nyújtotta úgynevezett „felhasználói élményt”.

  @echo off
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx /v DisableGwx /t REG_DWORD /d 1
  if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
  pause
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate /v DisableOSUpgrade /t REG_DWORD /d 1
  if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
  pause
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection /v AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0
  if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
  pause
  exit

  A telefonos W10 minőségéről meg jobb ha nem is beszélünk.

  Mindenre elég ma a 7 vagy a 8. Kivéve a nagy játékosoknak nevezett perverz állatokat, ahol alapvetően lényeges szempont ugye, hogy az aktuális FPS-lövöldében a vér, a belek és az agyvelő maximálisan realisztikusan legyen megjelenítve az akciók közben, nyilván, és a Furmark-ban is hozza, amit hoznia kell a cuccnak. Úgyhogy az alaphangon fél misis, vagy annál jóval drágább konfigon, ahol fél évente b*ssza ki virtuálgyilkológép-csórikám a videokártyát újabbra, nem engedhető meg, hogy a legújabb directx helyett bármelyik régebbi fusson.
 • sola
  #3
  Nyilván jobban terjed mint a régebbi Windows-ok mert (jelenleg) ingyenes és a régi Windows verziókon a Microsoft erőszakos módon próbálja kiváltani a felhasználókból a frissítést (pl nemrég hírhedtté vált félrevezető tartalmú popup üzenet)
 • frontway
  #2
  Fut, fut. De megfelelően? Nem!
 • UUUU
  #1
  Figyelem, fizetett hirdetés!!!