Berta Sándor

Túl sok a hamisítvány az online piactereken

A letöltési oldalak mellett a hamis termékek ellen is fellépnek az amerikai hatóságok.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a jövőben szorosabban együttműködne az online piacterekkel, hogy így derítse fel a márkás termékekről készített másolatokat. Az amerikai igazságügyi minisztériummal kötött megállapodás értelmében az olyan platformok, mint az eBay vagy az Amazon eszközöket kapnának ahhoz, hogy megkönnyítsék a kereskedők számára a hamisítványok kiszűrését.

Az illegális másolatokkal szembeni harc gyakran az online piacterek ellen irányul, amelyek a szerzői jog által védett tartalmakat kínálnak letöltésre. Emellett gyakori, hogy a világhálón hamis márkás árucikkeket, például ruhákat, táskákat vagy órákat árulnak.

A mostani projektben 3,2 millió dollárt kapnak az egyes nagyvárosok, például Austin, Baltimore és New Jersey rendőrkapitányságai, hogy megfelelően képezzék a rendőröket. Az Amazon és az eBay pedig elemzőprogramban vesznek részt, hogy automatikusan információkat szállítsanak arról, ha egy kereskedő kapcsán az a gyanú merül fel, hogy illegális másolatokat értékesít. A projekt emellett a hamisítványokat gyártók és hirdetők ellen is irányulna. Az akciót az illegális letöltőplatformok elleni fellépés kiegészítésének szánják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Csak kerestek valami meghökkentő képet, de köze sincs a cikkhez. ;-)
  • Tinman #2
    Mióta hamis egy Sqnny vagy egy Nkie termék? Ezek eredeti termékek, ez a márkájuk.

    Jah, hogy olyan mintha... aki nem tud olvasni, azt nagyon tudom sajnálni.
  • barret #1
    Úgy is megvesszük őket,mert olcsó az áruk.
    Ha fejreállnak,akkor is menni fog ez az üzlet!
    Kici occooo :)