Berta Sándor

Samsung: tévéplatform lesz a Tizen

A dél-koreai gyártó az idén több olyan televíziót is piacra dobhat, amelyek operációs rendszere a Tizen lesz.

A Samsung szerint a társadalom szórakoztató tartalmakkal kapcsolatos fogyasztási szokásai megváltoztak, s napjainkban több megfelelő eszköz és végtelen számú tartalom is rendelkezésre áll, amelyek számos forrásból származnak. Az új platformot úgy tervezték meg, hogy integrált szórakoztatási tapasztalatokat nyújtson, s egyszerűbb és hatékonyabb a korábbi megoldásoknál.

A változtatásoknak köszönhetően a vállalat Tizent futtató okostévéi a jövőben képesek lesznek felismerni a közelükben lévő Samsung okostelefonokat és azokkal kapcsolatba lépni, azért, hogy így tudjanak például tartalmakat megosztani. A felhasználók élő adásokat nézhetnek majd meg a mobil készülékeiken, egészen addig, amíg az otthoni hálózatuk hatótávolságán belül tartózkodnak. Ilyenkor még az sem számít, ha a tévé éppen ki van kapcsolva.

Tavaly decemberben Kim Hyun-suk, a Samsung kijelzőkért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy már a Consumer Electronics Show keretében bemutathatják egy Tizent futtató televíziót. Az már korábban kiderült, hogy nemcsak az okostelefonokra és a tábla PC-kre jön a Tizen, hanem számos eszközt és felhasználási területet támogatna. A platformot pártoló szövetséghez 2014 februárjában 15 vállalat csatlakozott, köztük volt a Baidu, a Softbank, a ZTE és a Sprint. A Samsung tavaly júniusban bemutatta az első Tizent futtató okostévéjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Ugyan, ha a Samsung nem gyártott volna androidos telefont, akkor ma az LG, vagy a HTC lenne a vezető mobilgyártó. Sőt lehet még nagyobb lenne az android aránya, pusztán azért mert a TouchWiz egy nagy rakás ... (főleg a régebbi verziók)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2015.09.16. 09:02:20
  • dyra #2
    Az Androidnak nagyban a Samsung kaparta ki a gesztenyét. Szerintem eljön az az idő amikor ezt bánni fogják. Ugyanis ott csak hardver gyártók és sok sok év alatt sem lettek képesek többek lenni. Most, hogy a kínai gyártók töredékáron hasonló minőséget csinálnak szintén Androiddal el is kezdtek vissza esni. Nem látom mi állíthatná meg ezt a folyamatot. Na most ha a TV-nél is ugyanezt teszik, akkor többé azoknál is mind1 lesz, hogy az új TV Samsung vagy más. Ez az egyetlen út nekik.
  • gemihu #1
    Már megint kezdik. Nem csak Samsung telefon létezik. A Samsung nem Apple, szerintem nem képes "hívőket" teremteni.
    Ha olyan tv-t tudna csinálni,amin a smart funkciók gyorsan elérhetők és többféle készülékkel meg tudnák oldani,akkor oké.