Berta Sándor

Bemutatta első Tizent futtató okostévéjét a Samsung

A készülék a Tizen Fejlesztői Konferencián debütált. A kiállított prototípus 65 collos képátlójú volt.

A telepített operációs rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy csatlakozzanak az internethez, fotókat és videókat nézzenek meg, zenét hallgassanak és élő streameket tekintsenek meg. Elméletileg lehetőség van arra is, hogy az okostelevízió tulajdonosai alkalmazásokat töltsenek le és telepítsenek, azonban jelenleg még alig vannak kompatibilis szoftverek. Beviteli eszközként a távirányító vagy egy vezeték nélküli billentyűzet használható.


Jong-Deok Choi, a Samsung alelnöke elmondta, hogy az új termékek nagyon hamar megjelennek a piacon. A dél-koreai konszern bemutatta azt is, hogy az okostévé együttműködik a Samsung Z okostelefonnal és a Gear 2 okosórával. Az S Health nevű fitneszalkalmazás használója például a Gear 2 adatait továbbíthatja a Samsung Z-re vagy az okostelevízióra, hogy nagyobb képernyőn lehessen kielemezni azokat.


A társaság adatai alapján a vártnál 35 százalékkal többen regisztráltak a konferenciára. Az Intel és a Samsung által közösen szervezett rendezvényen több mint 1400 fejlesztő jelent meg. Nem csak az okostelefonokra és a tábla PC-kre jön a Tizen, hanem számos eszközt és felhasználási területet támogatna. A platformot pártoló szövetséghez februárban 15 vállalat csatlakozott, köztük volt a Baidu, a Softbank, a ZTE és a Sprint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #1
    És ennek a kernele is titkosítva lesz hogy ne lehessen custom romokat csinálni? Mert az eddigi samsung okostv-s linuxok titkosítva voltak.