Berta Sándor

A nézők reakcióira kíváncsi a BBC

A brit adó egy kisérleti projektben 200 tévénéző arckifejezéseiből próbál a műsor közbeni érzelmekre következtetni.

A BBC és a CrowdEmotion beszédfelismeréssel foglalkozó vállalkozás egy olyan programot indított, melynek keretében webkamerák segítségével figyelik 200 tévénéző érzelmi reakcióit, amiket utána szoftveresen kiértékelnek. Az alkalmazás az emberek reakcióit figyeli, hogy nyomon tudja követni az érzelmeket és így kiderül, hogy melyik tartalomra miként reagálnak a felhasználók. A brit adó elsősorban arra kíváncsi, hogy a saját gyártású műsorait miként fogadja a közönség és milyen témák érdeklik az embereket. Az első szakaszba csak brit nézőket vonnak be, míg a másodikba Ausztrália és Oroszország, a harmadikba pedig további hat ország felhasználóit.


David Boyle, a BBC Wordwide Insight alelnöke rámutatott, hogy ez az első ilyen jellegű projekt. A CrowdEmotion webkamerán rögzíti az arckifejezéseket (meglepődés, öröm, félelem, harag, szomorúság, elutasítás), az alkalmazás az érzelmi reakciókból von le következtetéseket. A szoftver intelligens algoritmusai öntanulóak. Az adatokat felhőkörnyezetben dolgozzák fel. A megoldás a tudománytól kezdve a marketingen, az oktatáson és az egészségügyön át egészen a közbiztonságig számos területen beválhat.


A CrowdEmotion egyike azoknak a vállalkozásoknak, amiket a BBC egy éven keresztül a BBC Labs Worldwide projekt keretében támogat. A fiatal cégeket a brit adó infrastruktúrával, együttműködési lehetőségekkel és mentorok bevonásával segíti, azért, hogy teljesen kiaknázhassák a bennük lévő innovatív lehetőségeket. A fejlesztőmunka eredményeként az idén mutathatják be a személyre szabott reklámokat készítő szoftvert, valamint a video- és audiofájl-keresőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    https://www.youtube.com/watch?v=3EZq9QKEBVk

    Szóval ezt akartam linkre, de valahogy nem működik...
  • Tetsuo #1