Gyurkity Péter

Többen támogatják a Tizen OS-t

Újabb 15 cég csatlakozott a platformot támogató szövetséghez, közöttük nagy visszatérő is akad.

Az utóbbi időben a Tizen kapcsán leginkább az újabb csúszásokról, valamint a platform mellett kitartó cégek csökkenő létszámáról számolhattunk be, most viszont a csoportosulás arról adott hírt, hogy újabb 15 vállalat csatlakozott hozzájuk.

Az új jövevények között megtaláljuk a kínai Baidu keresőóriást, a Softbank nevű japán szolgáltatót, a szintén kínai ZTE telefongyártót, valamint a népszerű AccuWeather alkalmazás fejlesztőjét is. A bejelentés igazi érdekessége a visszatérő támogató, amely nem más, mint az amerikai Sprint mobilszolgáltató cég. Ők eredetileg 2012 során álltak be a Tizen mögé, hogy azután egy évvel később otthagyják a tábort. A jelek szerint most ismét látnak némi fantáziát az alternatív szoftverben, így visszatértek a Samsung által vezetett mezőnybe - meglátjuk, meggyőződésük ezúttal meddig tart majd.

A Samsung maga egyébként nemrég a sajtónak kiküldött meghívókban utalt a Tizen operációs rendszer közelgő bemutatkozására, ebből pedig többen arra következtettek, hogy a szoftver még az MWC előtt, talán egy nappal a rendezvényt megelőzően bemutatkozhat a nagyközönség előtt. Legalább ennyien várják azonban a Galaxy S5 rajtját, amire szintén sor kerülhet az MWC előtt, így a dél-koreai gyártó egyszerre több vasat tart a tűzben - arra az esetre, ha a mostani megállapodás ellenére mégis elmérgesedne a viszony a Google vezetésével, bár erre most már egyértelműen kisebb az esély.

Az MWC során remélhetőleg az első készülékeket is viszontlátjuk majd, ebből pedig következtethetünk a platform esélyeire az Androiddal és a többi versenyzővel szemben folytatandó küzdelemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!