Berta Sándor

Karkötő segíthet a tévéadások rögzítésében

Egy fejlesztés alatt álló különleges karkötő képes lesz hozzájárulni a televíziós műsorok automatikus rögzítéséhez, ha a viselője időközben elaludna.

Gyakori probléma, hogy valaki elalszik egy film vagy más műsor közben, akkor utólag bosszankodik, hogy lemaradt a végéről vagy nem rögzítette a felvételt. Sajtóértesülések alapján erre a problémára kínálhat megoldást egy új készülék. A KipstR nevű eszközt két tinédzser, a 14 éves Jonathan Kingsley és a 15 éves Ryan Oliver tervezte, s jelenleg is fejlesztés alatt áll. Mindketten a Manchester Creative Studio diákjai. A tervek szerint a termék először kizárólag a Virgin-Media-TiVo szolgáltatáshoz lesz elérhető, de később más szolgáltatók is felvehetik a kínálatukba.


A karkötő fő egysége egy pulzusmérő lesz, amely a mért értékek alapján állapítja meg, hogy a viselője elaludt-e vagy még ébren van. Amennyiben a készülék az alvási állapothoz tartozó értékeket fog mérni, akkor a Virgin-Media-TiVo eszköz távirányítójának küld majd egy jelet, hogy vegye fel az aktuális adást. Ha a felhasználó felébred, akkor a Virgin-Media-TiVo az elalvás időpontjától kezdve kezdi el levetíteni a tartalmat. Mindez automatikusan történik. A KipstR-t 3D-nyomtató segítségével lesz elkészíthető. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg a boltokban és mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirBubu #6
    kösz a tippet, de igazából már megoldódott, csak nem cseréltem le az aláírást lustaságból kifolyólag.

    miután (komolyan) 2-3 processzort, rammodult, meg videokarit is beleraktam (sőt: a BIOS elemét is kicseréltem, meg a tápot!), de még mindig csak csipogott, föladtam. ez az alaplap kuka

    de asszem kiszedem az aláírást
  • kvp #5
    Az persze senkinek nem jutott eszebe, hogy akar az osszes adast is rogzithetnenk automatikusan, aztan amit nem akarnak 24 oran belul elmenteni, az automatikusan eldobja a rendszer. (ha 24 oran belul nem ebred fel az illeto, akkor mar amugy is mindegy) Gyerekekhez kepest jo az otlet, de inkabb alkalmas nezettseg meresre, mint adasrogzites inditasara.

    ps: Sirbubu: "hogy bírhat 1 gép álló helyébe elromlani?? ezt magyarázza már meg nekem valaki. bekapcsolom, oszt csak csipog."
    Lerohadt a tap. Ezt okozhatja a kondik kiszaradasa vagy a ki-bekapcsolasi ciklusoktoli elfaradas. Ilyenkor a bekapcsolasnal azt a kis ideiglenes aramloketet (inrush current) pont nem birja mar ki. Tehat a bekapcsolastol nyult ki, mint a hagyomanyos izzok 90%-a... :-)
  • SirBubu #4
    hát nem akarok (bár lehet hogy sikerül) szexista kijelentést tenni, de a legfelső képből is levonható 1-2 következtetés:

    apuci már úgy unja a ******** aktuális részét, hogy kínjában inkább bealszik, a 15 éves fia meg eleve se tudta, mit keres ő a képernyő előtt egy ilyen hulladék kapcsán

    a két nőnemű egyedet inkább nem méltatnám
  • barret #3
    Még jó hogy nem nézek TV-t,most vennem kellene egy ilyen szart :D
  • NEXUS6 #2
    És ha a felvett ismétlésen is bealszok mer olyan bűnxar, akkor miccsinál a karkötő? Sokkol?
    XD
  • SirBubu #1
    úgy gondolom, ez nagy segítség lesz az Y-faktor meg egyéb népbutító szarkupacok után érdeklődőknek az örömbódúccság szinten tartásához

    remek