SG.hu

Nem az olcsó munkaerő miatt van itt a British Telecom

Az angol vállalat hazai részlege elérte az 1000 fős létszámot, melynek 93 százaléka magyar munkavállaló.

A magyarországi brit nagykövet és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében jelentette be a British Telecom ezt a fontos mérföldkövet. Faragó Andor, a központ ügyvezetőjének közlése szerint 15 év alatt érték ezt el, budapesti és debreceni szakembereik Európa 12 országában 3000 ügyfelet támogatnak, köztük kormányzati cégeket és multinacionális nagyvállalatokat.


A brit nagykövet, Jonathan Knott angol nyelvű beszéde elején elmondta, hogy ő ugyan nem tud elég jól magyarul, de tapasztalatai szerint fordítva, a magyar munkavállalók külföldi nyelvtudását tekintve ez messze nem így van. Ezzel nagyon egyetértett Elaine Budd, az európai régió operatív igazgatója: "Alkalmazottaink átlagosan 4 nyelven beszélnek, de van aki 9 nyelven tud kommunikálni. Globális szolgáltatóként ez nagyon fontos számunkra." Méltatta az emberek motiváltságát, tudásuk minőségét üzleti téren is.

Varga Mihály szerint az angol cég sikere Magyarország sikere is egyben, hiszen a helyi részleg munkavállalóinak közel 93 százaléka magyar, több mint 85 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagban több mint két idegen nyelven beszélnek felsőfokú szinten, átlagéletkoruk pedig 30 év alatt van. A magyarországi szolgáltatóközpontokat háttérben futó sikertörténetnek nevezte, melyek nem kapnak elég figyelmet annak ellenére, hogy a 80 cég több, mint 30 ezer embert foglalkoztat.


A cég terveiben a magyarországi bővítés folytatása szerepel, újabb 150-200 munkahelyet kívánnak teremteni az elkövetkező tizenkét hónapban, főként az ügyfélmenedzsment és az üzleti támogató szolgáltatások területén. A vállalat folyamatosan keres gazdasági, kereskedelmi, informatikai vagy pénzügyi végzettségű fiatalokat, akik már rendelkeznek egy-három éves szakmai tapasztalattal és az angol mellett egy másik európai nyelvet is felsőfokú szinten beszélnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    Szerintem a hozzászólásod alapján még takarítani sem vennének fel a magyar oldalon, talán csak Angliában.
  • MsUser #4
    De beadom az önélet rajzom a British Telecom-hoz és beírom az elvárt fizetéshez az Angliai induló minimum, 20% százalék személyi jövedelem-adóköteles, 2,6-13 millió forint ot írok éves szinten, ez havonta egy millió forint is lehet!
    És kinevetnek, és nem vesznek fel Magyarországon!
    Ráadásul nem 20%-ot tenne zsebre belőle a MAGYAR ÁLLAM.
  • MsUser #3
    1-9 fizetési különbség!
    Magyarországon a bérek a vicc kategóriába tartoznak, egy nagyon szomorú vicc!

    Ha a szomszéd Országok bármelyikébe kimész röplapot szórni vagy takarítani, a szállás-étkezésen felül jobb kereseted marad mint itthon egy szakembernek!!!
  • Tetsuo #2
    Rájöttem, hogy az a tömeg, amelyik néhol a Fideszre, néhol az MSZP-re szavaz, megérdemli, hogy kihasználják!
    Egy kicsit sem sajnálom őket.
  • Mat666 #1
    "Nem az olcsó munkaerő miatt van itt a British Telecom"

    Hát ha ez valóban így van kíváncsi lennék mennyi zsetont fizetnek az itteni és mennyit az angol munka vállalóknak.