Berta Sándor

Részletek a Microsoft okosórájáról

Elérhetővé vált a redmondi konszern 2012-ben benyújtott szabadalmi leírása.

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának (USPTO) dokumentuma a technikai információk mellett számos koncepcióképet is tartalmaz. A rendszer neve Wearable Personal Information System, s egy miniatűr számítógépből és egy karkötőből áll. Az utóbbiban helyezik el a számítógépet, amit egy mágnes tart a helyén.

A képeknek köszönhetően az is kiderült, hogy az eszköz hátoldalán egy optikai szenzort helyeznének el, ami valószínűleg a felhasználó pulzusát és más biometriai értékeit mérné. Emellett a készüléket ellátnák egy töltő- és egy adatátviteli csatlakozóval. A rendszer 1,5 hüvelykes érintőképernyővel, iránytűvel és GPS-modullal rendelkezne, míg az operációs rendszere egy módosított Windows 8 lehet. Az új termék LTE-támogatással és 6 gigabájt háttértárral érkezhet.


Az eredeti koncepció az Alex Kipman által vezetett Xbox-részlegtől származik, ő foglalkozott a Kinect rendszerrel is. A szabadalmi leírásban a Microsoft öt munkatársa szerepel feltalálóként: Monique Chatterjee, Carl Ledbetter, Sung Ho Son, Stephen Michael Christopher és Michael Jerome Ferlan. Közülük Ledbetter, Ferlan és Christopher köthető az Xbox-csapathoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elemir #3
    Az egész okos-óra baromság...
  • gforce9 #2
    Én azt nem értem, hoyg ezen miafranc ami találmánnyá teszi? Létező technikák egybegyúrása. Ez nem találmány, Ez egy elvi ábra.
  • Tinman #1
    Milyen eredeti ötlet! Váó!

    Ja nem... 100k körül vihető lassan fél éve.

    - Módosított android 4.1 op. rendszer
    - pulzusmérő (pánt nélküli!)
    - 1.45" transflective (184 x 184) kijelző
    - 1.2GHz dual-core Texas Instruments OMAP4430 (ARM Cortex-A9) processzor
    - 512MB of RAM
    - 4GB háttértár
    - Bluetooth 4.0
    - gyorsulásmérő
    - GPS.