Berta Sándor

Gates és Ballmer a felelősek a Microsoft elleni EU-bírságért?

Egy dühös befektető beperelte a két menedzsert, ugyanis mindenképpen ki akarja deríteni ki miatt kellett a konszernnek 561 millió eurós pénzbírságot fizetnie.

Tavaly márciusban az Európai Bizottság megbüntette a tengerentúli céget, mert nem tartotta be a böngészőválasztással kapcsolatos megállapodást és nem tett eleget a szabad böngészőválasztásnak. A testület úgy döntött, hogy ezért a Microsoftnak 561 millió euró büntetést kell fizetnie. Megállapítást nyert, hogy a funkció a Windows 7 operációs rendszer 1-es szervizcsomaggal frissített változatában 2011 májusa és 2012 júliusa között nem volt elérhető, emiatt 15 millió Windows-használó nem tudott választani a különböző böngészők közül. Ezt az óriáscég is elismerte.

Kim Barovic rendkívül módon felháborodott azon, hogy azóta sem derült ki: ki vagy kik hibáztak a társaságnál, amikor nem került bele a Windows 7 első szervizcsomagjába a böngészőválasztási funkció. Miután nem kapott megfelelő válaszokat, ezért pert indított a Microsoft akkori két vezetője, Bill Gates és Steve Ballmer ellen. Barovic először belső vizsgálat lefolytatását kérte, de azt a választ kapta, hogy nem sikerült közvetlen felelőst találni. Ezzel viszont nem elégedett meg és Seattle városában benyújtotta a keresetét. Azzal érvelt, hogy ha nem sikerült felelősöket találni, akkor a két fő vezetőnek kell felelnie a komoly hibáért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #4
    és azoknak mér nem jó az internet explorer? :D
  • SupraMKIII #3
    god25: +1

    Én nem csak az 50 feletti generációnál tapasztaltam, és rendszeres válasz a "milyen böngészőt használsz" kérdésre a "google". (és ez alatt az IE-ben megnyitott google.hu-t értik, nem a chrome-ot).

    De ez nem csak az MS felelőssége, ebben a gép építője/eladója is legalább annyira felelős - mert ugye két óra egy windows telepítés...
  • god25 #2
    Pedig borzasztó nehéz az átlag usernek. Nekem szinte minden OS telepítés után fel kell ezeket is raknom, mert fogalmuk nincs az embereknek.
    Azt is megpróbáltam elmagyarázni, hogy a Chrome címsora egybe a kereső is..,. Ááh, felejtsd el. Beírják a Chromeba, hogy google.hu és oda a keresett dolgot.
    Nagyon sok olyannal találkoztam, aki a füles böngészést sem tudja használni. Hiába magyarázom el, újra és újra megnyitja. Ha firefoxban nincs fent a menüsor, akkor "eltünt" minden a gépről! :) Ez általában az 50év feletti generáció.
  • Sippie #1
    " emiatt 15 millió Windows-használó nem tudott választani a különböző böngészők közül."

    mer olyan nehéz google-ba beütni hogy chrome, vagy firefox, vagy akármi?