Berta Sándor

Okosóra-gyártót vett az Intel

A vállalat megvásárolta a Basis Science nevű céget, azért, hogy így bővítse a viselhető eszközökkel és szenzorokkal kapcsolatos termékportfólióját.

Az üzletről a TechCrunch számolt be. A vételár egyelőre nem ismert, az IT-híroldal információi alapján viszont körülbelül 100-150 millió dollár lehet. A Basis Science jelenleg 7 százalékos részesedéssel rendelkezik a hordozható fitneszeszközök piacán. A vállalat egyetlen terméke a kereken 200 dollárba kerülő Basis Health Tracker Watch, ami egy lépésszámlálóból és pulzusmérőből áll. A készülék képes mérni a kalóriafogyasztást és az alvás minőségét. A gyűjtött adatok online kiértékelhetők, majd a segítségükkel automatikusan új egészségügyi célokat lehet meghatározni és mindez egészséges életstílushoz vezethet.

A társaság korábban az Intel Capital nevű leányvállalata segítségével összesen több mint 30 millió dollárt fektetett be az okosóra-gyártóba. A tranzakcióban részt vett a Norwest Venture Partners és a Mayfield Fund is. Az üzletnek köszönhetően az Intel azonnal piaci részesedéshez és egy meglévő technológiához juthat, emellett a Basis Science terméke és az átvett szakemberek jó alapot jelenthetnek az óriáscég későbbi saját fejlesztéseihez.

Az már tavaly szeptemberben ismertté vált, hogy az Intel a viselhető eszközök piacának robbanására számít és a PC-n túli világ felé terjeszkedne. A jövőben a társaság a hordozható elektronikára akar összpontosítani és ez nem csupán az okosórákat jelenti, Brian Krzanich vezérigazgató sokkal inkább a nagyon innovatív termékek felbukkanását vetítette előre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wharyoo #1
    "... az Intel a viselhető eszközök robbanására számít..."

    Tuti nem veszek ilyet, ha robbanni fog :D