Berta Sándor

mySCAN - szkenneregér a Hamától

Az elmúlt években számos olyan egér jelent meg, amelyek beépített szkennerrel rendelkeznek. A belga Iris és a dél-koreai LG után a Hama is elkészítette saját termékét.

A Hama mySCAN gyakorlatilag egy hagyományos lézeres egér, amit ötvöztek egy szkennerrel, ezáltal az eszköz alkalmas arra, hogy egyetlen mozdulattal beolvassa a fontos jegyzeteket, szövegeket, táblázatokat és képeket. A mellékelt optikai karakterfelismerő szoftvernek köszönhetően a szövegek azonnal átkonvertálhatók Word dokumentumba,. míg a táblázatok Excel anyagokba kerülnek, azaz szabadon szerkeszthetők. A képek beolvasásakor egyúttal rá is lehet keresni a Google segítségével az adott fotóra. Az egér egyaránt alkalmas az egyetemi, irodai és otthoni használatra, és a cég szerint a valós idejű lézerszkennelés rendkívüli mértékben felgyorsíthatja a munkafolyamatokat.

A szkennelési felbontás 100, 200, 320 és 400 dpi lehet, míg a beolvasási sebesség maximum 0,3 ms. A szoftver alkalmas a dokumentumok szkennelésére, másolására, szerkesztésére és a Facebookkal, illetve más platformokkal való megosztással. Összesen hat ikon van (Word, Excel, TXT, JPG, PDF, PNG), az ezekre való kettős kattintással menthető el vagy nyitható meg a beszkennelt mű. Az eszköz egyaránt használható Windows Mac OS X operációs rendszer alatt, viszont a gépigénye meglepően magas: a zökkenőmentes működéshez Intel Core Duo 1,2 GHz vagy AMD Athlon 64 X2 1,7 GHz vagy jobb processzort kérnek, továbbá 2 gigabájt memóriára és 1 gigabájt szabad merevlemezhelyre van szükség.


Hasonló szkenneregér az IRIScan Mouse és az LG LSM-100 nevű terméke. A Hama mySCAN decembertől kerül a boltok polcaira, a bevezető ára 80 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #1
    A régi kézi szkennereknél kellett némi ügyesség hogy a beolvasás jó legyen (egyenletes sebességgel kellett húzni). Itt a videó alapján elég csak tologatni egy kicsit az egeret a képen és beolvassa. :)