Alex

CES: Érintésérzékeny egeret mutatott be a Microsoft

A Microsoft az egerek következő generációját kutatja, ennek egyik első eredménye ez az új multi-touch eszköz. Puszta ujjmozdulatokkal felgyorsíthatjuk a legfontosabb feladatok elvégzését.

A Las Vegasban megrendezésre kerülő, 2011-es CES kiállításon (Consumer Electronics Show) mutatkozott be a Microsoft legújabb hardverterméke a Touch Mouse, a Microsoft Research és az Applied Sciences Group közös projektjének eredménye. "A Touch Mouse újszerű formája révén praktikusabbá teszi az egér és ezáltal a Windows 7 használatát hiszen segítségével természetesebbek lesznek a felhasználók mozdulatai " - mondta el Mark Relph a Windows Developer és Ecosystem Team vezetője. "A hardverfejlesztő csapat mérnökeivel való együttműködésnek köszönhetően sikerült megalkotnunk egy olyan eszközt, amellyel a Windows 7 használata az eddigieknél könnyebb, egyszerűbb és jóval szórakoztatóbb lesz. Néhány perc használat után bárki megértheti, hogy miért."


A Touch Mouse használatával végrehajthatunk bármely eddig megszokott feladatot, de ezen felül egy, kettő vagy akár három ujjunkkal olyan új mozdulatsorokat is létrehozhatunk, amelyek segítségével könnyebben elvégezhetjük a számunkra legfontosabb feladatokat.
  • Egy ujjal: lépdelhetünk, pásztázhatunk egyes dokumentumok vagy oldalak között. Hüvelykujjunk használatával pedig előre vagy hátra navigálhatunk a webböngészők ablakai között.
  • Két ujjal: kedvünk szerint rendezhetjük már nyitva lévő ablakainkat: nagyítva, kicsinyítve, igényeink szerint elrendezve azokat.
  • Három ujjal: navigálhatunk az egész asztalon, előhozhatjuk az instant viewert (futó alkalmazások mininézete) vagy azonnal letakaríthatjuk az asztalt a futó alkalmazások tálcára helyezésével.


    A Touch Mouse a Mouse 2.0 projekt részeként jött létre. A kutatás során arra kerestek választ a mérnökök, hogy miképpen lehet kombinálni egy egér átlagos képességeit a multi-touch technológiával. Öt különféle protípust alkottak meg. Az első modellek különféle formában és eltérő multi-touch elképzelésekkel láttak napvilágot, de végül a "Cap-Mouse" kódnevet viselő Touch Mouse lett az az eszköz amellyel a vásárlók majd találkozhatnak az üzletek polcain.

    "Amikor nekiláttunk, hogy kifejlesszünk egy Windows 7 kompatibilis multi-touch beviteli eszközt számos formát és technikai lehetőséget megvizsgáltunk, de végül ezt a megoldást találtuk a legideálisabbnak" - mondta Hrvoje Benko a Microsoft Research Group kutatója. "A Touch Mouse a mi első termékünk a PC-s multi-touch beviteli eszközök kategóriájában de ez csak a kezdet, hiszen a jövőben további fejlesztésekkel fogunk jelentkezni." A Touch Mouse szinte bármilyen felületen működik. A készülék nanovevője olyan kis méretű, hogy soha nem kell kivenni a számítógép USB csatlakozójából. Az egér 2011 júniusától lesz megvásárolható, előreláthatólag 20 000 forintos ajánlott fogyasztói áron.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • sasamadár #21
      Jöhet!
    • Merces #20
      ..tapasztalatbol mondom , nem gondoltak rá.Ezt sok más elégedett felhasználó megerősitheti.Legalábbis a pici nanovevők többsége szart se ér.
    • z3d #19
      Senki nem mondta hogy az MS az überkirály. Ez a fenti is egy eszköz, nem több.
      Ez csak az almától/Steve Jobs-tól jön mindig és mindenhol. Meg az elvakult almafanoktól.
    • intrex #18
      Vagy a Microsoft döbbenetes innovációi :)
    • z3d #17
      Ez kb akkora fejlesztés, mint Macen az apple store, ami tud auto update-t is, nem kell telepíteni! Vagy mint a multitouch touchpad az új oprendszeren! Vagy a facetime!
      Mind-mind teljesen új, és ha van is hasonló (ne haragudj, tudom, egyik sincs még sehol a világon) máshol, ahhoz képest "tvájszezömézing".
      Lol.
    • Atlax #16
      Alma egeret ki használ? 1990 óta használok Macet, és kb. csak abban az évben használtam eredeti egeret. Ebben valahogy sose voltak jók, pl. az idétlen ragaszkodásuk az 1 gombhoz, mikor valójában az oprendszer használta/kezelte a két gombot.
    • Hegi90 #15
    • intrex #14
      Nem, nem okádék, sőt lényegesen kényelmesebb mint a tégla egerek. Na? :)
      Mndom ezt úgy, hogy itt van a kezemben.
    • Hegi90 #13
      Ja, és mielőtt valamelyik almafan elkezdeni fröcsögni valamit: nem, nem az Apple-t jöttem fikázni, szerintem a laptopjaik igazi gyöngyszemek a piacon mérnöki szempontból. Az a csodálatos Magic Mouse viszont egy okádék, az 500 forintos tesco-s egérnek jobb az ergonómiája túlzás nélkül.
    • Hegi90 #12
      Nem csak én mondom ezt, az Apple júzerek is. Állandó használatra egyszerűen alkalmatlan... Az ötlet tényleg nagyon jó, de a kivitelezés siralmas. Steve bácsi megint eltúlozta ezt a nagy "egyediséget".