Berta Sándor

Máris vihart kavart az OpenOfficeMouse

Még meg sem jelent a piacon, máris komoly vitát váltott ki a 18 gombos egér. Nem a felhasználók kritizálták az eszközt a dizájnja vagy a túlzottan sok gombja miatt, hanem az OpenOffice.org szervezet.

A fejlesztők kénytelenek voltak visszakozni és egyelőre bizonytalan, hogy megjelenik-e és ha igen, milyen néven a különleges egér. Az OpenOfficeMouse bejelentésekor a Warmouse nevű cég azt közölte, hogy ez az első olyan termék, ami az OpenOffice.org projekt vezetőinek engedélyével jelenik meg és engedéllyel használhatja az irodai szoftvercsomag nevét. Nos, úgy tűnik, hogy ez még sincs így. A Setteb.it olasz oldalon ugyanis megjelent információk szerint a cégnek valóban volt engedélye arra, hogy az egeret bemutassa az OOoCon 2009 nevű konferencián, de semmiképpen sem használhatta volna az Openoffice nevet.

A Warmouse illetékesei ugyanakkor az Engadget portállal azt közölték, hogy ebben a kérdésben nem értenek egyet a szervezettel. Ennek ellenére jelezték, hogy készek megválni az OpenOfficeMouse névtől. Erről ugyan nincs hivatalos állásfoglalás, de az openofficemouse.org doménről automatikusan átirányítják a látogatókat a warmouse.com-ra, ahol az egér OOMouse néven szerepel. Ráadásul a fotókat úgy forgatták el, hogy az OpenOffice.org logója alig felismerhető az eszközön. Ezenkívül utólag megváltoztatták a hivatalos sajtóközlemény szövegét is.

A Warmouse ahhoz viszont ragaszkodik, hogy 2010-ben piacra dobja a 18 gombbal és egy analóg joystickkal ellátott egeret, amelynek bevezető ára 74,99 dollár lesz. A termék különlegessége, hogy a kezelőszoftverével együtt a vásárlók 20 profilt kapnak, amelyek különböző alkalmazásokhoz és játékokhoz készültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #16
    A világi trendee száznyelvű embernek, mindig a több és a jobb kell, gyakran felmerül a kérdés: Minek?

    A válasz: Hogy Fogyjon a xar.
  • djw #15
    18 gomb???? na de minek annyi? mire?
    lehetne rajta 101 gomb + 1 görgő és akkor lehetne a neve OOKeyboard :P
  • torcipepe #14
    én annyira hozzá vagyok szokva a görgőhöz és ahhoz, hogy lehet vele kattintani, hogy ha tapipaddal kell használnom egy notit, meg vagyok halva.
    firefoxban új lapon való megnyitás és lap bezárás annyira könnyű és annyira megszoktam, hogy néha a tálcán is azzal akarom bezárni a futó programokat.
  • halgatyó #13
    18 gombos egér???
    Ó én szerencsétlen elmaradott 10 azaz tíz ujjú féreg! Ideje már kimúlni a világból
    A 100lábúaké a jövőőő!
  • bakagaijin #12
    Manapság az adapter már körömnyi méretű, bele sem férne egyetlen AAA elem se, nemhogy ceruza :). A4Tech R7 egerei hihetetlen jók, jó áron.
  • ntom #11
    volt anno az a vezetéknélküli széria, amihez adtak 4 ceruza-aksit, és az adapterében lehetett tölteni kettőt, míg a másik kettőt használtad.
    mióta az megszűnt, nem találom a helyem.. :)
  • Sanyix #10
    kétezeré
  • Sanyix #9
    én 2 hónapja vettem 2 görgős lézeres a4techet...
  • Kensin #8
    Akkor már inkább az Apple féle tapiegér, abban több fantázia van. (Nameg vízszintes görgetés!!!!! :) ) Arra kéne inkább rágyúrni, sokkal intuitívabb megoldásokat lehet hozzá kitalálni, nem pedig "rakjunk bele több gombot mer jaj de jó lesz az". Pl: két ujjamat szétfelé húzom=zoom out, ha meg összefelé=zoom in, vagy mindhárom "gombot" külön görgőként is lehetne használni, esetleg mouse gesture-höz hasonlóan valamit rajzolok az ujjammal a felületén, és csinál valamit.
  • szombi #7
    CoD2 - ben a görgő lenyomásával fegyver újratölt, előre tolásnál becéloz, hátra tolásnál fegyót vált.
    Nem is értem mi ez a hisztéria hogy nem áll kézre a görgő lenyomása. Szar egereknél lehet...