Ötvös Tibor

Jézus Krisztus története csupán kitaláció?

"A kereszténység egy okos kormányzati propaganda volt, melyet a Római Birodalom vezetői a szegényebb alattvalók kibékítésére használtak fel" - áll egy új tudományos kutatásban.

A tudomány és a hit harca már évszázadok óta tart, első alkalommal a 18. században vonták kétségbe Jézus Krisztus létezését. Azóta magyarázatot találtak a vízen járásra, a tenger kettéválasztására, Sámson szociopata jellemére valamint felmerült, hogy Jézus családos ember volt, feleséggel és gyerekekkel. Most pedig egy sokat vitatott bibliai kutatásokkal foglalkozó tudós, Joseph Atwill egy új elmélettel állt elő, mely az egész kereszténységet új alapokra helyezheti.

Legújabb könyve, a "Cézár messiása: a római összeesküvés, mellyel kitalálták Jézust" alaptézise arról próbálja meggyőzni az olvasókat és a tudomány többi résztvevőjét, hogy a kereszténység nem vallásnak indult. Elmélete szerint a Római Birodalom vezetése egy nagyon okos propagandának szánta az egészet, mellyel a rabszolgák figyelmét akarták elterelni a sorsukról és adni nekik valamit, amiben hihettek.

A Messiás Menedéke nevet kapott konferencián - melyet múlt szombaton tartottak meg Holbornban - az író bizonyítékokkal támasztotta alá feltevését. A dokumentumok alapján az Újtestamentumot az első században élt római arisztokrácia tagjai írták meg és az ő fejükből pattant ki Jézus Krisztus élettörténete is. Ezzel az akkoriban komolyan terjedő zsidó-felkeléseket is elfojtották, akik folyamatosan a Messiás felbukkanására vártak, és miután kaptak egyet, lelki hadviselést tudtak folytatni rajtuk a rómaiak.

"A fegyveres harcok helyett a rómaiak elhitették a zsidókkal a Messiás által hirdetett 'fordítsd oda a másik orcád is' frázist, akik így elkezdték rendesen fizetni az adókat. Nem mellékesen Jézus az egyetlen olyan irodalmi alak, akinek az életét teljes egészében fellelhetjük más helyeken is." Atwill akkor figyelt fel először a Jézus életében található érdekességekre, mikor az Újtestamentum után elolvasta a Zsidók háborúja címet viselő kiadványt is, melyet egy júdeai történész írt az első században. "A két kötetet egymás mellé téve jól látható, hogy szinte az összes olyan tett, amit az Újtestamentumban Jézus Krisztusnak tulajdonítanak, a másik kiadványban egy bizonyos Titus Flavius császár követett el. De ez egyébként az egész életére igaz, sokban hasonlít a császár életútjára." Természetesen sokan nem értenek egyet az író érvelésével és írásával és szerintük ez is csupán egy a számos bibliai összeesküvés-elmélet közül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #252
    Szerintem az index blogjain ő a Wmiki. Abszolút futóbolomd. Az a fajta ezoteria hívő, aki ellenséget lát a tudományban.
  • Vol Jin #251
    Nyugodj meg, én is elküldenélek a kurva anyádba, ha te Izraelbe küldenél, ami szerinted vélhetően az otthonom. És ezt minden normális ember zsidózásnak venné.

    Egyébként hidd el, hogy beteg vagy, hiszen látatlanba zsidózol embereket. Itt ülsz a monitorod előtt, látsz tőlük három sort, amiből közvetlenül nem utal semmi zsidó származásra, és te kényszeresen egy zsidót látsz a másikban. Tele van ilyenekkel a diliház, csak ők démonokat látnak az emberekben. Kicserélnéd a zsidó szót démonra, már mennél is a gumiszobába. Pedig a jelenség ugyanaz, csak bolond helyett antiszemitának diagnosztizálnak. Most félreértés ne essék, lehet egy antiszemita normális klinikai szempontból, de ő konkrétan tudja, hogy kik ellen előítéletes, és be is tudja azonosítani őket. Aki viszont kibillent lelkiállapotban bárkit lezsidózik, az szimpla elmebeteg.
  • Vol Jin #250
    Mikike, ezt azért írtad le, mert ostoba vagy.
  • Irasidus #249
    Sok máglyát láttál mostanság?
  • mikike #248
    ^^
    tehát akkor a tudomány sosem téved, és mindent tud a világról
    és aki kételkedni merészel benne, az máglyára kell vetni, az értelem nevében
  • ManoNegra #247
    Köszi a videót! Elkezdtem nézni, de megakadtam egyelőre annál a pontnál, amikor elkezdik tényként kezelni a szénizotópos vizsgálat eredményét. Ezzel az a probléma, hogy 1. sokan azt állítják, a mintát egy toldásból vették, 2. a Pray kódexet előbb készítették mint amit a vizsgálat megállapít, és abban írnak a lepelről. Leonardonak pedig onnantól még kell pár száz év hogy megszülessen.
  • MasterMason #246
    Miért, 2+2 nem egyenlő 4-el? Dehogynem, annyi. Hát akkor? :D
  • MaRee #245
    Természetesen most is a hit erejével írsz ide, nem a tudomány segít.
  • mikike #244
    ha ez így van, akkor miért magoltatják az aktuális hazugságait állami intézményekben, és a hívei miért köpködik azokat, akik kételkednek a meséiben?
  • DNDN #243
    Összekevertem, de nem az amit te adtál:DDD Leonardo da Vinci és a Torinói lepel