252
 • Vol Jin
  #252
  Szerintem az index blogjain ő a Wmiki. Abszolút futóbolomd. Az a fajta ezoteria hívő, aki ellenséget lát a tudományban.
 • Vol Jin
  #251
  Nyugodj meg, én is elküldenélek a kurva anyádba, ha te Izraelbe küldenél, ami szerinted vélhetően az otthonom. És ezt minden normális ember zsidózásnak venné.

  Egyébként hidd el, hogy beteg vagy, hiszen látatlanba zsidózol embereket. Itt ülsz a monitorod előtt, látsz tőlük három sort, amiből közvetlenül nem utal semmi zsidó származásra, és te kényszeresen egy zsidót látsz a másikban. Tele van ilyenekkel a diliház, csak ők démonokat látnak az emberekben. Kicserélnéd a zsidó szót démonra, már mennél is a gumiszobába. Pedig a jelenség ugyanaz, csak bolond helyett antiszemitának diagnosztizálnak. Most félreértés ne essék, lehet egy antiszemita normális klinikai szempontból, de ő konkrétan tudja, hogy kik ellen előítéletes, és be is tudja azonosítani őket. Aki viszont kibillent lelkiállapotban bárkit lezsidózik, az szimpla elmebeteg.
 • Vol Jin
  #250
  Mikike, ezt azért írtad le, mert ostoba vagy.
 • Irasidus
  #249
  Sok máglyát láttál mostanság?
 • mikike
  #248
  ^^
  tehát akkor a tudomány sosem téved, és mindent tud a világról
  és aki kételkedni merészel benne, az máglyára kell vetni, az értelem nevében
 • ManoNegra
  #247
  Köszi a videót! Elkezdtem nézni, de megakadtam egyelőre annál a pontnál, amikor elkezdik tényként kezelni a szénizotópos vizsgálat eredményét. Ezzel az a probléma, hogy 1. sokan azt állítják, a mintát egy toldásból vették, 2. a Pray kódexet előbb készítették mint amit a vizsgálat megállapít, és abban írnak a lepelről. Leonardonak pedig onnantól még kell pár száz év hogy megszülessen.
 • MasterMason
  #246
  Miért, 2+2 nem egyenlő 4-el? Dehogynem, annyi. Hát akkor? :D
 • MaRee
  #245
  Természetesen most is a hit erejével írsz ide, nem a tudomány segít.
 • mikike
  #244
  ha ez így van, akkor miért magoltatják az aktuális hazugságait állami intézményekben, és a hívei miért köpködik azokat, akik kételkednek a meséiben?
 • DNDN
  #243
  Összekevertem, de nem az amit te adtál:DDD Leonardo da Vinci és a Torinói lepel
 • DNDN
  #242
  ja akkor natgeo.. összekevertem:D
 • MasterMason
  #241
  Én is láttam, és ott a faszi elvolt ájuldozva, hogy biztos isten fiának arcát látja. A torinói lepel
 • MasterMason
  #240
  "tehát a tudomány folyamatos hazugságok gyűjteménye?"

  Nem, a tudomány egy olyan követelményre épül, amelyben mindig nyitva áll a lehetőség az esetleges tévedések korrigálására. Nem tudom mitől lenne az egy rossz dolog? Mert nincs köbe vésve?

  Matematikában nem lehet hazudni, mert bárki utána számolhat.
 • DNDN
  #239
  Ügye ez most nem komoly?:DD
 • DNDN
  #238
  Pedig de. Miután beszkennelték és összevetették da Vinci arcával utána a Vatikán valamiért szükségét érezte a lepel elzárásának, biztos véletlen... Nem városi legenda, discoveryn láttam.
 • mikike
  #237
  tehát a tudomány folyamatos hazugságok gyűjteménye?
  akkor tényleg nem olyan, mint a vallás... annál sokkal rosszabb... :x
 • MasterMason
  #236
  "Én kérjek elnézést, amiért mindenkit lezsidózik ez a fasz? Nem fogok."

  Nem zsidóztam le senkit, én csak annyit mondtam, hogy menjél haza izraelbe és ott. :D

  Semmiféle hitleri dologgal nem értek egyet, de azért azt hadd mondjam már el, hogy a keresztény vallás konkrétan rabszolgatanok. :)
 • MasterMason
  #235
  "márpedig a tudomány soha nem téved, és mindent tud a világról "

  Senki nem mondta, hogy a tudomány soha nem téved. A tudomány nem azt mondja, hogy ez vagy az úgy van. A tudomány azt mondja, a jelenlegi ismereteink szerint, ezen vagy azon vizsgálatok eredményei szerint van valami úgy ahogy.

 • WoodrowWilson
  #234
  Biztos csak véletlenül keverted össze, és a tudomány helyett a vallást akartad beleírni a mondatodba, hiszen csak úgy van értelme.
 • ManoNegra
  #233
  Ennyi erővel valóban Jézus halotti leple is lehet nem?
 • mikike
  #232
  márpedig a tudomány soha nem téved, és mindent tud a világról **
  aki pedig ebben kételkedik azt tömlöcbe kell vetni mint geréb ágnest, vagy szanatóriumba zárni, mint semmelweis ignácot

  az értelem nevében!
 • MaRee
  #231
  Őstáltos szíriuszi magyarok csinálták, láttam az internettten.
 • ManoNegra
  #230
  Nem valószínű.
 • DNDN
  #229
  Megnevettettek. A torinói lepelt amúgy Leonardo da Vinci csinálta.. vótmá?
 • Vol Jin
  #228
  "Mindenesetre valami történt, mert onnan ered a az emberiség nagy részének az időszámitásának a kezdete. "

  Ennek nincs jelentősége. Főleg azért, mert Krisztus után 50-ben senki nem írta le, hogy most 50 van. Teljesen más időszámítást használtak. Mi van akkor, ha a negyedik században azt mondják, hogy mától kereszténység a vallás, és valami történt mondjuk hasra ütve 387 éve, akkor mától kezdve új naptár van, és és akkor ma 387 x hónap y napja van.
 • phoenix9876
  #227
  Lehet akár tagadni is az egészet, vagy alátámasztani, egy dologban biztosak lehetünk: abban, hogy semmiben nem lehetünk biztosak :)
  Azt se tudjuk, ma mi történik körülöttünk, vagy a nagyvilágban, akkor honnan tudná akármilyen tudós társaság, hogy mi volt két évezrede? Nem él senki, aki akkor élt :)

  Mindenesetre valami történt, mert onnan ered a az emberiség nagy részének az időszámitásának a kezdete. Lehet nem az és nem úgy volt, mint ahogy leirtak, ezt bizonyitja az is, hogy a Biblia tele van nyilvánvaló ellentmondásokkal, de az egésznek nem is a történetek kellene, hogy a lényege legyen (mint ahogy sajnos az egyházak is csak a történelmi hagyományokban bújnak meg), hanem az a lényege, amit tanit (és még sokszor a papok sem tudják, hogy a bibliájuk mit tanit nekik, mert hagyomány átadni tévesen az egész vallás lényegi mondanivalóját.

  A legnagyobb röhej pedig az, hogy mondhatni a kereszténységnek lassan nem is Jézus, hanem "Szűz" Mária a központi alakja.
 • ManoNegra
  #226
  Vannak olyan nyomós érvek, mint MasterMason-é.
 • Xellos999
  #225
  Én kérjek elnézést, amiért mindenkit lezsidózik ez a fasz? Nem fogok.
 • MaRee
  #224
  Ez már valami, nyomós érvek.
 • Xellos999
  #223
  Te meg elmész a jó kurva anyádba, most azonnal.
 • mortep
  #222
  Mester (Master), te aztán megmondod a tutit, nomeg tudod hogy mi történt pontosan és másképp nem lehetett.

  Ami a kígyót illeti, folytatva a gondolatmenetet... elvileg a sátán volt, olyat meg tudtom szerint még nem boncoltak patalógusok, következésképpen nem is láthatták, hogy van-e hangszála.

  Egyetértek veled abban, hogy az ember használja az eszét. Az élet eredetére, az un. teremtésre és Isten létezésére jelenleg nincsenek bizonyított válaszok.
 • MasterMason
  #221
  Nem kell itt a rossz duma a kvantummechanikáról. Mintha bármi köze is lenne a két dolognak a teljesen ellentmondásos bibliának ahhoz.

  azt tanácsolom neked, hogy szépen indulsz haza izraelbe, és majd ott a saját gyerekeiteknek elvághatjátok a torkát hamis tanítással, de mi nem a mi gyerekeink torkát fogjátok ti elvágni.
 • Xellos999
  #220
  Hát, ha mondjuk elkezdenél kvantummechanikát tanulni, rájönnél, hogy a racionalitást kidobhatod a picsába. Igazából, azt is tanácsolom neked, hogy ezzel foglalkozz, a 30 ezüst helyett, ha már annyira a "valóságban élsz".
 • Mardel
  #219
  Az utolso mondatot nem sikerult elolvasnod:

  „A
  legsúlyosabb az ebben a dologban, hogy nem is ezt írja a Biblia. Ott ugyanis
  az áll, hogy minden rossznak gyökere a
  pénz szerelme.


  „A pénz szerelme valóban minden rossznak a gyökere: sikkasztásnak, lopásnak, korrupciónak, rablásnak, prostitúciónak, kábítószer- kereskedelemnek, bandaháborúknak, csalásnak és minden másnak. De ehhez semmi köze a pénznek és annak se, hogy neked van-e, vagy éppen nincs pénzed, szegény vagy-e, vagy gazdag.”
 • MasterMason
  #218
  "A Bibliáról meg bármilyen könyvről, információról sohasem tudhatod, hogy az teljesen igaz, részben igaz vagy egyáltalán nem igaz(ezt csak az mondhatja el magáról aki mindentudó)."

  Értem, tehát akkor szerinted abban lehet igazság, hogy emberi nyelven beszél egy kígyó? :D A probléma azzal van, hogy annak, hogy az ember képes beszélni annak okai vannak. Hova tovább, még hangszálak is kellenek hozzá, és valljuk be őszintén, hogy a kígyó ezzel egyértelműen nem rendelkezik.

  Ami a szelet illeti, hát bizony a tudomány konkrétan képes volt felismerni, hogy miért fúj a szél: A szél.

  Nem kell mindentudónak lenni, egész egyszerűen gondolkodni kell, az hogy ha valaki használja az eszét, az olyan nagy bajt még nem okozott. :D

  Viszont az utolsó soraid alapján egészen biztosan te is pályázatnál az idei darwin díjra! :D

 • Elmin
  #217
  Látom itt mindenki "okos".
  Egy biztos akárki akármit is ír le itt az biztos nem az igazság vagy nem a teljes igazság. Szinte mindenki tényként kezeli a saját gondolatát, véleményét és még fel sem merül benne, hogy tévedhet.
  Hogy lehet hitelesen kijelenteni valamit, ha csak egy részét ismerjük?
  Amúgy nagyon tanulságos elolvasni a kommenteket, mert a figyelmes szemlélő egyből látja ki az aki dédelgeti a véleményét, csak azt tartja igaznak és minden más vélemény hamis.

  Hogy mért nem avatkozik bele Isten az életünkbe? Honnét tudjuk, hogy nem avatkozik bele? Honnan tudjuk, hogy bele kellene avatkoznia? Hogyan vennénk észre ha még egy egyszerű természeti jelenséget sem látunk mint hogy fúj a szél. Miből gondoljuk, hogy egy ennél magasabb szintet érzékelni, felfogni tudnánk.

  Az, hogy valakit hiszékenynek nevezünk azzal beleesünk abba a csapdába, hogy már előre elkönyveltük függetlenül, hogy igazunk van vagy tévedünk. A Bibliáról meg bármilyen könyvről, információról sohasem tudhatod, hogy az teljesen igaz, részben igaz vagy egyáltalán nem igaz(ezt csak az mondhatja el magáról aki mindentudó).
  Az, hogy valakit úgy ítélnek meg, hogy olvasták, hallották pár mondatát az butaság.

  Amikor olyan szavakat használunk amiről nem is tudjuk, hogy létezik-e vagy pontosan mit jelent például: pokol, mennyország, halál, túlvilág, jó, rossz az emlékeztet arra, hogy "semmit" sem tudunk.
 • MasterMason
  #216
  Nézd, végül is jól illeszkedik ez a dolog a darwini törvényekbe, a szellemileg gyenge és hiszékeny egyedek rabszolgáikká váltak és válnak az erősebbeknek.

  Erről szól végül is ez, aki hiszékeny és gyenge, fél a haláltól és pokoltól, soha nem lesz a maga ura, aki pedig erős és alkalmas egyed, az pedig nem csak magának hanem a gyengének is ura lesz.

  Az erős legyőzi a gyengét. Pont mint a természetben. Az állatoknál is a legerősebb eszik annyit amennyit szeretne, aztán ha jól lakott a gyengék is ehetnek a morzsákból.
 • MasterMason
  #215
  De nem érted, hát annyit ellentmondás mint a bibliában a világon nincs. :D

  Ugye a világot egy megbocsájtó és kegyelmes mindenható isten teremtette, aki saját képére teremtette az embert. Akit aztán megmérgeztetett egy általa teremtett kígyóval, s hogy hogy nem, annyira megbocsájtotta Évának, hogy az általa teremtett kígyó megmérgezte őt, hogy úgy az egész családfáját töviről hegyire kollektíven bűnösnek tekintette ez miatt.

  De mivel nem csak megbocsájtó ez az isten hanem kegyelmes is, ezért aztán elküldte a saját egyetlen fiát, hogy agyonverve vérbe úszva felszegeljék a keresztre, mert csak így hajlandó megbocsájtani azt a kollektíven minden emberre kivetített bűnt, hogy Évát megmérgezte az által teremtett aljadék kígyó.

  Persze mondhatnám azt is, hogy valami rossz vicc ez a biblia de annál ez sokkal több, ez betegség - elmebetegség. :D
 • Mardel
  #214
  „Minden rossznak gyökere a pénz Állítólag ez a legtöbbet idézet mondás a
  Bibliából. Akit ebben a szellemben neveltek, a pénzre (és a gazdagságra) mint valami megvetendő és szégyellnivaló dologra fog gondolni és az anyagi élethez is ilyen lesz a hozzáállása. Ha szerinted a rossz gyökere a pénz, nyilván egészségtelen lesz a hozzáállásod az anyagi élethez. A legsúlyosabb az ebben a dologban, hogy nem is ezt írja a Biblia. Ott ugyanis az áll, hogy minden rossznak gyökere a pénz szerelme.”

  link

  Pénzügyi bölcsességek a Bibliában
 • MaRee
  #213
  Igen, a modern nyugati világ a képmutatás alapján épült fel. Végül is nem lopnak, nem gyilkolnak, nem paráználkodnak, nem hazudnak. És főleg az egyház nem tette/teszi ezeket, a féltékeny Istenük nevében.