Gyurkity Péter

Alakulóban az Alcatel Idol 5S

A TCL már készül az MWC-re, ahol a család következő generációját ismerhetjük meg.

A napokban számoltunk be arról, hogy a Windows 10 Mobile operációs rendszerrel ellátott Alcatel Idol 4S hamarosan Európában is megjelenik, ezt azonban nem sokkal később követte a hír, miszerint a soron következő generáció első példánya már csaknem készen áll a rajtra. A tavasz folyamán itt is sor kerülhet a debütálásra, a hangsúly azonban egyelőre a hivatalos bemutatón van.

Az MWC a hónap végén esedékes, itt pedig nyilván minden jelentősebb gyártó igyekszik majd bemutatni saját új megoldásait. A TCL tulajdonában lévő egykori telefonos részleg várhatóan az Idol 5S néven rántja majd le a leplet új készülékéről, amely azonban már ezt megelőzően, a múlt hét folyamán felbukkant a Geekbench katalógusában. A nyugati portálok révén megismerhetjük a fontosabb hardveres részleteket, bár itt egyelőre a processzor típusát emelik ki, amelyből azonban több következtetést is levonhatunk. A lista alapján ez nem más, mint a MediaTek által leszállított Helio P20 chip, amelyhez 3 GB memória csatlakozik, ez pedig nagyon hasonlít a tavaly elrajtolt 4S-hez, bár az még a Snapdragon 652 mellett tette le voksát.

A chip egy nyolcmagos, 1,69 GHz-es órajelen futó változat, amely nem támogatja a mostanában oly divatos hátoldali ikerkamera-modulokat. Ennek megfelelően egyetlen szenzort kapunk majd itt, míg a szoftveres oldalon már az új Android 7.0 Nougat futna, annak minden fontosabb funkciójával. A többi hardveres részletet sajnos az adatbázisból sem tudjuk meg, így a kép várhatóan csak a bemutató alatt válik majd teljessé, mindazonáltal (amennyiben a cég valóban az említett név mellett dönt) a készülék jellege alapján számíthatunk arra, hogy az ár esetében igyekeznek majd nem elrugaszkodni a földtől.

A tavaly bemutatott Idol 4S esetében 350 dollár volt az induló ár, ettől valószínűleg az új jövevény sem tér majd el jelentős mértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Köszi Alcatel, ha magyar oldalt keresek idolos témában mindig a ti telefontokkal van tele a találati lista.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.02.20. 14:31:51