Gyurkity Péter

Öt új telefont mutatott be az Alcatel

A cég két eltérő sorozat öt tagját mutatta be az MWC-n, a hangsúly a kedvező árakon van.

A napokban röppent fel a hír, miszerint az Alcatel márkáját 2024-ig licencelő TCL egy csúcskategóriás telefonon dolgozik, amely a Windows 10 Mobile operációs rendszerre építve jelenne meg. Az MWC alatt ezt nem láttuk, ehelyett kaptunk öt másik példányt, amelyek szerényebb jellemzőkkel, ám kedvezőbb árakon jelennek meg.


Az Idol 4 például egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt kapott, mégpedig a Snapdragon 617 chip, 3 GB RAM, egy 16 GB-os tároló, egy 13 és egy 8 megapixeles kamera, valamint egy 2610 mAh-s akkumulátor társaságában. Az Idol 4S ehhez képest egy 5,5 hüvelykes, Quad HD felbontást támogató kijelzőt vonultat fel, amelyhez a Snapdragon 652 chip, azonos méretű memória, 32 GB-os tároló, egy 16 és egy 8 megapixeles kamera, illetve egy 3000 mAh-s akkumulátor társul. A microSD-bővítés lehetősége megoldott, a szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, a gyors elérésről pedig az LTE gondoskodik. Az ár 280 és 450 dollár körül lehet majd, a megjelenésre azonban várni kell még - a támogatott LTE-frekvenciasávok arra utalnak, hogy Európán lesz a hangsúly.


A POP 4-sorozat ehhez képest három példánnyal indul, ezek a még alacsonyabb árra építenének. Az eredeti változat a legkisebb, ez egy 5 hüvelykes, 720p felbontást kezelő kijelzőt kapott, a négymagos Snapdragon 210 chip, az 1 GB RAM, a 8 GB-os (kibővíthető) tároló, a 8 és az 5 megapixeles kamera, valamint a 2500 mAh-s akkumulátor szintén a szerényebb kategóriába tartozik. A POP 4+ ezt 5,5 hüvelykes kijelzővel, 1,5 GB memóriával, valamint egy 16 GB-os tárolóval fejeli meg, míg a POP 4S már 1080p felbontást társít saját 5,5 hüvelykes kijelzőjéhez, amelyet a nyolcmagos MediaTek Helio P10 chip, 2 GB RAM, 16 GB-os tároló, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy 2960 mAh-s akkumulátor egészít ki - az ujjlenyomat-olvasó a gyors és biztonságos feloldásban segít.


Az Android 6.0 és az LTE-elérés támogatása mindhárom példányon megoldott, a megjelenésről azonban még nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!