Gyurkity Péter

Itt az Alcatel W10-es csúcstelefonja

A TCL készüléke a csúcskategóriában indulna, méretes kijelzővel és az új Snapdragon chippel.

Még február második felében számoltunk be a hírről, miszerint a kínai kézben lévő Alcatel egy csúcskategóriás telefonnal egészítené ki a Windows 10 táborán belüli kínálatot, akkor azonban sem a külsőt, sem pedig a hardvert illetően nem állt rendelkezésre konkrét információ. Ez mostanra megváltozott, így van min végigfutni.

Az @evleaks Twitter-hírfolyamában bukkant fel egy fotó, amelyet további részletek egészítettek ki. Eszerint az Alcatel Idol 4 Pro gyakorlatilag az MWC alatt bemutatott Idol 4S Windows 10 szoftvert futtató változata lesz, ezt azonban az alig egy napra rá megjelenő GFXBench-lista részben megcáfolta. Ez utóbbi már a konkrét hardvert is felsorolja, így világossá vált, hogy az új készülék egy kereken 6 hüvelykes, tehát valamivel nagyobb érintőképernyőt kap, amelyet az 1080p felbontás, valamint a Qualcomm új prémium chipje, a Snapdragon 820 egészítene ki.

A memória mérete ugyan a listában 2 GB, ez azonban egyéb értesülések szerint inkább 3 vagy 4 GB lesz, a belső tároló viszont egészen biztosan 64 GB-os. A hátoldalon egy 20 megapixeles kamerát említenek, ezt az előlapon egy 9 megapixel körüli változat kísérné, míg a szoftveres oldalon természetesen a Windows 10 Mobile futna. Ez utóbbi a Continuum funkciót is támogatja, vagyis egy monitor, billentyűzet, valamint egér csatlakoztatása révén asztali gépet varázsolhatunk telefonunkból, ehhez a szükséges teljesítmény is rendelkezésre áll majd.

A megjelenés pontos időpontja és az ár egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!