Gyurkity Péter

Óriás Alcatel érkezőben

A 6 hüvelykes készülék a CES alatt mutatkozott be, a megjelenés is közel van.

A TCL sem maradt távol az év első nagyobb rendezvényétől, itt pedig rögtön be is mutattak egy új okostelefont, amely az Alcatel A3 XL nevet kapta meg. Ennek megfelelően egy meglehetősen méretes változatot ismerhetünk meg.

A hivatalos közlemény szerint az új jövevény egy kereken 6 hüvelykes érintőképernyőt kapott, így ez már kifejezetten a phablet csoportban vitézkedik majd. A 720p felbontás mellett itt egy mindössze 1,1 GHz-es órajelen futó négymagos MT8735B chip kapott helyet, a középkategóriás jelleg tehát teljesen világos, a listán pedig ezen felül 1 GB memória, egy alapesetben 8 GB-os tároló, egy 8 megapixeles hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor szerepel még – ezzel kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy ez a hardver gyakorlatilag inkább a belépő szintre sorolható be, mintsem a mainstream kategóriába.


A fizikai méret 165 x 82,5 x 7,9 mm, a burkolat természetesen műanyagból készült, az ujjlenyomat-olvasó viszont innen sem hiányzik, mint ahogy az LTE-elérés támogatása is megoldottnak tekinthető. A szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 7.0 Nougat lesz megtalálható, ezzel tehát nem lesz gondunk, bár az némileg kérdéses, hogy az operációs rendszer miként fut majd az 1 GB RAM mellett. Itt nyilván a vékonyabb pénztárcájú felhasználókat célozzák meg, kifejezetten azokra építve, akik a nagyobb készülékek mellett teszik le a voksukat.

A hivatalos árról még nem esett szó, azt azonban elárulták, hogy az első negyedévben Afrikában, Latin-Amerikában, valamint Ázsiában és a Közel-Keleten jelenik majd meg a fejlesztés, ezt pedig a második periódusban követné az európai debütálás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Engem az érdekel, h mikor jön az Idol 4s Windows mobile. A sokat android telefon sem képes újat nyújtani.