Gyurkity Péter

Csúcskategóriás W10-telefon az Alcateltől

A kínai kézben lévő cég dobhat piacra egy valóban csúcskategóriás modellt.

A Windows 10 Mobile (Windows Phone) tábor felhasználói ma már jóval több készülék közül választhatnak, ezek között pedig erősebb változatok is megtalálhatók, hiszen a Microsoft már hónapokkal ezelőtt bemutatta saját új fejlesztéseit. Ezzel azonban nem minden igényt tudtak kielégíteni, így most a TCL bővítené a kínálatot.

Az Alcatel Mobile Phones - amely márkát a kínai TCL licenceli egészen 2024-ig - egy külső forrás szerint jelenleg is dolgozik új prémium készülékén, amely várhatóan az Alcatel Idol Pro 4 nevet kapja meg. Ennek legfőbb érdekessége, hogy a Qualcomm új Snapdragon 820 chipjére épülne, ami minden szempontból megfelelő teljesítményt biztosítana, és bár az érintőképernyő pontos fizikai méretéről egyelőre nincs hír, a támogatott felbontás 1080p vagy Quad HD lesz, ami szintén a csúcskategóriába való.


Ehhez a most megjelent előzetes beszámoló szerint a Windows 10 részeként érkező Continuum funkció társulna, és amennyiben a hátoldalon és az előlapon elhelyezett kamerák is megfelelő minőséget képviselnek, egy egészen ütős telefont vehetünk majd a kezünkbe. A megjelenésről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy az USA-ban a T-Mobile kínálatában válik majd elérhetővé az új típus, ezzel kapcsolatban azonban azt is érdemes megjegyezni, hogy a cég észak-amerikai alelnöke, Steve Cistulli, korábban valóban ígéretet tett egy "szupertelefon" piacra dobására, az Idol Pro 4 pedig jó eséllyel ezen készüléket takarja.

A további fejleményekről igyekszünk majd mi is időben beszámolni - a telefon hardveres specifikációja még változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elemir #1
    Arra nem veszed a fáradságot, hogy keress képet amin win10 van?
    Csodás egy valami ez, ilyet én is írok a saját blogomon, bár sajna nem nézik ennyien.