Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Hát itt is látszik menyire vegyesek a tapasztalatok. Egészen máshogy érzekeljuk és tapasztaljuk a termékeket. Bár minden nézopont kérdése. És mint mindennek, ennek is meg van a logikus oka/magyarázata, szerintem ennek forrása ott van, hogy te POI valószinuleg jobban Game Power szemmel nézed és értékeled a cuccot, a 3D FPS és teljesítménynek elég nagy sújt adsz, nálam meg ez a paraméter csak 50% és a másik 50%-ban benne vannak olyan dolgok amiknek gamereknél nincs nagy súja, illetve elenyészo a Game Powerhez képest.
    Persze nekem is voltak Video vágó rendszereim (kátyáim), Fast Multimedia meg Miro Video, és azokat használtam mindig mikor komoly videót akartam megvágni és telerakni effektekkel - szoval nagyon editálni, aminek asztán MPEG1 (mult században), késobb MPEG2/DVD vagy Video viszírás szalagra lett a vége. De ha valamit csak sima MPEG-1 vagy MPEG-2-be akartam felvenni 1:1-be, max éles vágásokkal megvágni (vagy kivágni a nemkívant részeket), azt mindig ATI ViVo Video-In-nel csináltam mert ugyesen gyorsan felvettem 1:1-be MPEGbe, max pár éles vágás és kész is volt a cucc, és nem kellet utólag softwarekkel MPEGelni a vagókártyás MJPEG AVIt. Ez volt annak idején az én stratégiám. És az ATI "csúcsminoségu" video analog/digital converter chipeket használt amiket DVD-kbe meg más elektronikai termékekbe is raktak (paraméterekre már nememléxem de komolyan jók voltak), gyonyoru képet adtak, persze ha szép volt a forrás is. Szoval ami nekem nagyon fontos volt az ATIba az a AMD alatt megszunt. Nekem azért volt szuper az ATI mert All In One cucc volt (nem a All-In-Wonderre gondolok, bár az is jó volt, de nekem nem kellet TV tuner), sokat tudott, jó paraméterekkel, viszont egy hajszálnyi game power tejlesítmény hátrányal, ami nekem olyan kialakításba és maximális megbízható minoségben tokeletessen megfelelt mivel minden pont anyira volt jelen az ATI kártákon amenyire én azokat pont használtam (nem sokat játszottam, viszont másra is kellet). Most a gamerek malmára hajcsák a vizet, átmentek kizárólat nVidia konkurenciába, minden mást likvidáltak, és csakis a game power teljesítményel foglalkoznak, aminek a sok gamer orul, de így eltunt a piacról egy kiválló kompromiszum kártya/cég ami mindent tudott és nem volt drága, és minosége és megbízhatósága is kiválló volt, perze egy ici-pici 3D teljesítmény hátrányal, ami nekem kivállóan megfelelt. Persze egy részét tudja még a Maxtor, de az se anyit mint amenyi az ATIba volt. ATI korba vettem 1 Radeont mindennel felszerelve és megvolt minden ami kellet még a SW is. Most ezt minimálissan 3 kulonálló HW kártyából lehet kihozni, és még a SW-t is kulon kell beszerezni. Kár hogy elmult, de ahogy mondom, irány váltás és nyomjuk tovább csak másfelé
    Amúgy igen tudom, az ATI logó likvidációt, olvastam, de ez egyertelmuen várható volt. Én ezzel már akkor tisztába voltam mikor 2006-ba megvették az ATIt, hiába nyomták a sok dumát hogy a logo marad. Én már akkor tutira biztos voltam benne hogy csak ido kérdése az egész. Hát eljott az ido. Mindegy, irány váltás és nyomjuk tovább Lesz még így se...