11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#8675 Nemszabaaaaaad, a mókusok rosszul lesznek benne! -
peti911 #8674
Gondoltam azért biztos ami biztos. Én még nem láttam belülről. -
Solt #8673 Szerintem nem megy a fejébe a vér! :D Nem hiszem, hogy ettől baja lenne... -
peti911 #8672 Lehet szerintetek gond a g25 kormány fejjel lefelé való felrögzítésével? Így beférne az íróasztal alá, és nem zavarna, ha éppen nem tervezek vezetni. Valahogy így:
Ja, még egy:
A rögzítő karokat mennyire macerás lebarkácsolni a kormányról?
u.i.: jó nézegetni a galériát -
NÉMÓ510 #8671 Nagyon jó lett a képgyűjtemény,ezer köszönet!Bár amikor megláttam a seholsem kész rozsdakupacomat,a meglepetéstől majdnem leestem a székről
Azt hiszem még párszor átnézegetem,mert már most láttam benne 3 olyan megoldást ami követendő példa. -
#8670 Azok újra a billentyűzet gombjai leszek sajnos. Max egy 32 gombos játékvezérló gombjait lehet billentyűzetnek használni. -
#8669 egy kérdésem lenne még a PPjoy vagy más progival lehetséges lenne 2 billentyüzetet használni egyszerre a gépen?ugy hogy az egyik billentyüzetet azt normális állapotban lehessen használni a másiknak meg csak az elektronikáját felhasználni és igy 102 nyomogombhoz jutni?Mindezt ugy hogy a gombok fünkcioi elmenthetök legyenek -
#8668 Műgyanta+üvegszál és kis csiszolás! -
NÉMÓ510 #8667 Hát ja.De ha voltam olyan marha hogy föléépítettem a csavarnak,hogy még véletlenül se férjek hozzá normálisan :D
Egyébként köszönöm a képet a váltóról,még találtam én is egy párat.De csk majd este nyugiban szedem szét. -
NÉMÓ510 #8666 Aztán találtam ezt-azt...Egy dízelporlasztócsúcs rugót,egy generátorcsapágy görgőt,12es csavart +anyát.Plusz még egy törött négyszöget,ami szépen megvezeti a görgőt,alatta rugóval.
Kezdett összeálni a kép
A billegő négyszög alját keresztbe meghúztam flexxel (elmaradhatatlan kellék),hogy a görgő mindig egyenesbe tartsa:
A képen levő sorrend szerint összeraktam a cuccokat (nehogy megint vagdosás legyen a vége ):
A kép alján levő csavar végét,ami majdan a rugó feszességét hivatott állítani,még egy picit megköszörültem hogy becsusszanjon a rugóba,és egy picit megvezesse.
Aztán egy kis hegesztgetés.És késsz..
Végeredmény :
Majd kap egy szép tükörlemezből készült házat,két mikrokapcsolót,egy 3.5öd jackdugót,és bármi lehet belőle.
Most még masszívnak tűnik,remélem az is.Ez már egy rev2.0ás verzió,egyszer már elkészült csak gyenge lett a rugó.Ez jóval erősebb.
A művelet sikere bearanyozta a napomat,és itt a csúcson ma be is fejezem a további barkácsolást.
Inkább focizom egyet . -
#8665 Krovával nem húzunk meg, csak behajtunk :P :D Legalábbis racsnival, vagy csukóval :D -
NÉMÓ510 #8664 Na.Dühömben eltörtem egy krovakardánt.De hát ami eltörik,annak előbb utóbb amúgy is ez lett volna a sorsa.
Biztos anyaghibás volt,és nem a fél méteres csőhosszabbító okozta :D.
Forgattam a kezemben egy picit,hogy most mifa... lesz.Nem haladok.Ő meg csak vigyorgott:
Néztem milyen szépen billeg,tartása is van.Bárdolatlan kezeknek pont jó lesz kézifék,v váltókarnak.Ezt lehet felelőtlenül cincálni,nem fog eltörni.
Folyt köv... -
#8663 1 rongy kb egy év. Kinn a fórum kezdőlapon ott van a menüben.
És akkor 200kbyte méretű fotókból bármennyit feltehetsz.
váltóról kép -
NÉMÓ510 #8662 :D
Na jó...Megúszta.Pedig a flex,mint valami damoklészkardja ott lebegett felette fél percig.
Inkább lazulok egyet,és megpróbálom belőni a g25öt.Bár egyenlőre csak ismerkedem vele.
2 váltókart kaptam hozzá,az egyiknek beragadt az 5fokozat kapcsolója.Nincs valahol egy ábra róla,hogy milyen a belseje?Lazításnak lehet szétkapom azt és megjavítom.Bár valami lehet hogy letört benne,mert ha megrázom hallom hogy egy microméretű kis valami motoszkál benne.
Még egy szerszámot is eltörtem,viszont teljes elkeseredésem közepett megcsináltam belőle az elnyűhetetlen szekvenciális váltó alapját :D.Kár hogy nem tudok képet feltölteni :(
Hogy lehet valaki vip tag?Csak a képfeltöltések miatt. -
#8661 Hogy nemes egyszerűséggel válaszoljak XD -
NÉMÓ510 #8660 Pi...ába.Ez a r...hadt cockpit olyan mint a hernyóbáb.Állandóan átalakul.Valami soha nem fér el,aztán az ember kénytelen mindig belemenni a flexel.Egyszer elkap a roham,és fogpiszkálóméretre vágom.
-
Itt is veszélyben van a csapágy :D -
#8658 Húha, mi volt itt? Nagytakarítás? Ilyen régi cuccok kerultek elo az archívumból.
Amúgy ami azt illeti, már kész van, csak valamivel kisseb képernyot használok
Az az igazság hogy ezelott mindig azt a kifogást vettem elo hogy kicsi a monitorom, keveset látok, hogy igazi autóba sokkal tobbet, meg hasonlók... Viszont aztán elfogadtam a tényt hogy a igazi versenyzo sem lát tobbet mint amit én a monitoron. Hiába a nagy latószog és perspektív látás a valóságban, ha a valóságban rajtad van a bukósisak, amibol alig látsz ki, perspektív kátás ejtve. Szoval nincs kifogás, meg kell tanulnom versenyautó bukósisak látásmódba vezetni Utcait sisak nélkul simán tudok magabiztossan és elevenen, de a versenyautó az kicsit más tészta, méghozzá bukósisakban. Szóval hajrá, felszerelés készen áll, indulok a versenyen De most melyikkel? A kicsi kocsival a nagy sárba, vagy a nagy kocsival a kisszobába? -
#8657 Hát itt is látszik menyire vegyesek a tapasztalatok. Egészen máshogy érzekeljuk és tapasztaljuk a termékeket. Bár minden nézopont kérdése. És mint mindennek, ennek is meg van a logikus oka/magyarázata, szerintem ennek forrása ott van, hogy te POI valószinuleg jobban Game Power szemmel nézed és értékeled a cuccot, a 3D FPS és teljesítménynek elég nagy sújt adsz, nálam meg ez a paraméter csak 50% és a másik 50%-ban benne vannak olyan dolgok amiknek gamereknél nincs nagy súja, illetve elenyészo a Game Powerhez képest.
Persze nekem is voltak Video vágó rendszereim (kátyáim), Fast Multimedia meg Miro Video, és azokat használtam mindig mikor komoly videót akartam megvágni és telerakni effektekkel - szoval nagyon editálni, aminek asztán MPEG1 (mult században), késobb MPEG2/DVD vagy Video viszírás szalagra lett a vége. De ha valamit csak sima MPEG-1 vagy MPEG-2-be akartam felvenni 1:1-be, max éles vágásokkal megvágni (vagy kivágni a nemkívant részeket), azt mindig ATI ViVo Video-In-nel csináltam mert ugyesen gyorsan felvettem 1:1-be MPEGbe, max pár éles vágás és kész is volt a cucc, és nem kellet utólag softwarekkel MPEGelni a vagókártyás MJPEG AVIt. Ez volt annak idején az én stratégiám. És az ATI "csúcsminoségu" video analog/digital converter chipeket használt amiket DVD-kbe meg más elektronikai termékekbe is raktak (paraméterekre már nememléxem de komolyan jók voltak), gyonyoru képet adtak, persze ha szép volt a forrás is. Szoval ami nekem nagyon fontos volt az ATIba az a AMD alatt megszunt. Nekem azért volt szuper az ATI mert All In One cucc volt (nem a All-In-Wonderre gondolok, bár az is jó volt, de nekem nem kellet TV tuner), sokat tudott, jó paraméterekkel, viszont egy hajszálnyi game power tejlesítmény hátrányal, ami nekem olyan kialakításba és maximális megbízható minoségben tokeletessen megfelelt mivel minden pont anyira volt jelen az ATI kártákon amenyire én azokat pont használtam (nem sokat játszottam, viszont másra is kellet). Most a gamerek malmára hajcsák a vizet, átmentek kizárólat nVidia konkurenciába, minden mást likvidáltak, és csakis a game power teljesítményel foglalkoznak, aminek a sok gamer orul, de így eltunt a piacról egy kiválló kompromiszum kártya/cég ami mindent tudott és nem volt drága, és minosége és megbízhatósága is kiválló volt, perze egy ici-pici 3D teljesítmény hátrányal, ami nekem kivállóan megfelelt. Persze egy részét tudja még a Maxtor, de az se anyit mint amenyi az ATIba volt. ATI korba vettem 1 Radeont mindennel felszerelve és megvolt minden ami kellet még a SW is. Most ezt minimálissan 3 kulonálló HW kártyából lehet kihozni, és még a SW-t is kulon kell beszerezni. Kár hogy elmult, de ahogy mondom, irány váltás és nyomjuk tovább csak másfelé
Amúgy igen tudom, az ATI logó likvidációt, olvastam, de ez egyertelmuen várható volt. Én ezzel már akkor tisztába voltam mikor 2006-ba megvették az ATIt, hiába nyomták a sok dumát hogy a logo marad. Én már akkor tutira biztos voltam benne hogy csak ido kérdése az egész. Hát eljott az ido. Mindegy, irány váltás és nyomjuk tovább Lesz még így se... -
#8656 Na, kezd már bazi nagy lenni a topic, kár hogy sokaknak az ingyenes tárhely megszűnés miatt eltűntek a feltöltött fotóik... átnyálaztam az elejétől fogva, és leszedtem a fotókat, illetve felraktam picasara :D
Tudtátok, hogy volt itt olyan illető, akinek FREX kormánya van? :D
Meg akinek 2006 ban már kész cockpitje volt?
Ilyenkor tisztára olyan érzésem van, hogy mi vagyunk a második generáció :D
Pl ez is 2005-2006-os :)
-
#8655 Lassan már itt lenne az ideje :P :D -
#8654 Én ezt anno úgy oldottam meg, hogy volt egy miro DC30as kártyám, és olyan VGA-t tehettem mellé ami éppen jó volt játszani :D
Én viszont úgy látom, hogy az ATI csak azóta jó, amióta az AMD rátette a kezét. 3xxx 4xxx 5xxx sorozat mind kiemelkedő volt, most a 6xxx jön. Mostanra (5xxx) megverte és alázza az Nvidiát, amióta nekem van jó drivereket is tudnak írni. És ez a kártyám nem is akar tönkremenni :D Bár csak novemberben lesz 1 éves :D
A mostani drivere tökéletes, bár az elmúlt 3ban benne volt egy eyefinity bug, ami az előtte lévő háromban sosem (bár csak a 64bitesw7ben, 32bitesen nem), de ilyen dolgokat számtalanszor az Nvidia is eljátszott :D Azt birtam NVben, hogy a offical, főleg a certified driverek mindig fagytak. Csak a betásokkal ment jól, és stabilan :D
Azt hallottad, hogy januártól az ATI logó megszűnik, és AMD lesz? Így már minden bugra való készséget levedlenek XD :P -
#8653 Hát ez meglepo hogy a 9800XT neked kimúlt (érdekes hogy miért csak 1 év gari? úgytudom min 2-nek kellene lenni, nem?), ez az elso ATI amirol tudok a nem AMD-s ATI korban hogy kimúlt, talán peched volt, pedig nekem asztán nem kevés ATI kártya átfutott a kezeim alatt 10 év alat, mivel 1998-ba fedeztem fel az elso ATI-t ami végre kb 2-3 hónap tesztelés után rengeteg márkajú kártya kozul az egyetlen teljesítette kívánságaimat és vágyaimat a megfelelo szinten. Persze ez nem azt jelenti hogy a leggyorsabb volt. Az igaz hogy 3D-be játékokba az nVidia Riva 128 pár szőrszállal gyorsabb volt a Rage128-nál, de minden más téren lemeradt a Rage128-tól. Mivel nekem soha nem kizárólag a game 3D power volt a legfontossab tényező, hanem nagyon nagy hangsújt fektettem az olyasmikre mint a video-smooting, 2D megjelenítés, texture-smooting, ViVo, Video-IN, stb... (mint akkor még aktívan videóval is foglalkozó emberke), akkor pixelizált vagy matrixosított (nem megfelelo video-smooting) engem nagyon zavart a Riva kártyákon. Szoval olyan 3 hónap sok márka és kártya tesztelgetése után megtalaláltam az igazit a nagy "Ő"-t , és azóta mindig ATI-t vásároltam magamnak és a szerelt gépekbe is (hacsak nekívantak valami más konkrétat), szoval rengeteg ATI kártya, és maximális elégedetség, addig amig a kezembe nem kerult az elso AMD-s ATI kártya máris rengeteg bug, és elégedetlenség a hibássan vagy nemmukodo driverekkel és funciókkal és SW supportal és persze a custumer supportal is, mintha óriásit furdult volna a kocka 180 fok "U"-Turn ahogy átvette az AMD az irányítást. Na jó, még az elso hibás kártyánál azt hittem hogy csak véletlen, de mikor kinyiffant a kovetkezo, és az azutánni is (nem csak nekem az én gépembe hanem a szerelek is), akkor már el kellet fogadnom hogy ez nem csak véletlen pech, hanem AMD tény. Van 1 másik tény is az eredeti ATInak gyakrak megtortént hogy nekészultek el idore és huzódott a fejlesztés, és gyakran (ha nem mindig) elkéstek az nVidia után, de amit kiadtak az hibátlan és tokéletes volt. Amióta AMD-s az ATI azót átvették a vezeto szerepet és mindig ATI jon ki a elso záslóshajóval, és csak utánna az nVidia. Nos ebbol mindenki azt von le amit akar, és nem bíztatok senkit semmire, csak megjegyeztem
Nos akkor itt és most zárult be nálam a tobb mint 10 éves maximális elégedett ATI FAN klub. Ez van Mit tehetsz? Jót nevetsz. Irányt váltasz, és mész tovább. -
#8652 9800XT volt, HL2 megjelenési kuponnal, tehát akkor az "November 16, 2004" előtt 3 hónappal. És az 1 éves gar után 2 hónappal szart be.
Érdekes amit mondasz, amikor én első nvidiámat vettem, nem is volt szó ATI kártyáról. Mintha nem is létezett volna, volt 3DFX meg Riva128, azt csókolom. De lehet ez csak az ismeretségi körben nem volt híres, mert net akkor még nem volt :D -
#8651 Ez érdekes, nekem meg pont fordított tapasztalatom van.
Nekem is volt kb 6-8 ATI Rage asztán meg Radeon kártáim, és soha egyikkel se volt semmi gond, de csak addig amíg létezett az ATI cég. Viszont ahogy megvette az AMD, az máris megmutatkozott az elso AMD alatt kiadott ATI kártyámmal, ami azon kívul hogy totál bugos volt és használhatatlan a driverje (meg az oszes havonta kiadott újak is), még 4 hónapon belul kiégett. Beszereztem egy ugyanolyan másikat, az 1 héttel a jótállás után égett ki. Azon kívul, még az 1-2 leglényegesseb bugokat kijavították a driverekbe az kb 10 hónapig tartó napi jelentésembe (bug reportba) kerult, mikor megelégeltem a napi reportolást, felraktam a youtubera
link1a
link1b
link1c
link2a
link2b
link2c
link2d
érdekes, azután hirtelen kijavították a hibát (egyet a 4-bol, itt csak 2 hibáról vannak videók), érdekes, addig nem voltak hajlandóak, pedig minimum 400-500 reportot elkuldtem nekik addig míg felraktam youtubera.
Szoval nekem enyi elég volt az AMD-s ATI-ból. Kár érte, mert míg az AMD nemturkált bele addig minden tuti megbízható volt, HW es SW,driverek is, AMD elott sose volt az ATIval semmi gondom, minden tokéletessen mukodott, pedig elhihetitek hogy ha valaki, akkor én brutálissan leteszteltem mindet.
És annak idején (1998) azért indultam el ATI vonalom, ami nVidia a kezembe kerult az mind csupa bugos és megbízhatatlan volt (persze akkor még 1998-ba az nVidia csak kezdett, de az ATI 1000x megbízhatóbb és minoségibb volt). Enyi az én tapasztalatom. De a te ATI-s rosz tapasztalatod mikor volt? Még ATI alatt (2006-ig) vagy már AMD alatt (2006 után)? -
Solt #8650 No igen... ezekhez nem kell... :)
-
#8649 Q9650 extreme volt nálam próbából, hogy fizessek rá 20 rongyot. 3600on ment, bár 4000-et is bírt volna haver szerint, aki hozta. 20 fokkal így hidegebb volt, iracing alatt volt 3 fps változás (67-70), CSS alatt meg 320 fps helyett ment 350-el. Ez nem nagyon volt nekem értékes különbség.
Majd ha bármiben is visszább kell vennem a maxnál, akkor cserélek :D De akkor majd fölé célzok sokkal :D -
Solt #8648 Azért majd szólok, ha eladó lesz a Q9550-m... kitárulna előtted a világ! :D -
#8647 Volt 8 Nvidia karim, soha semelyikkel nem volt baj. Egyszer volt ATI-m, azon elhalt a RAM. Ez a második, inkább finoman bánok vele :D
Jóó, tudom hogy a prociról beszéltél, de akkor is leírtam :D -
NÉMÓ510 #8646 Jók a képek.Remélem egyszer lesz mit feltölteni nekem is.
Amúgy félig már felszivacsoztam a recarot.Milyen kárpitot tegyek rá?Bőr kizárva.Ha valaki találkozot kellemes és kifejezetten kényelmes ülésanyaggal,az megdobhatna némi infóval.THX -
Solt #8645 100% terhelés alatt a cpu maghőmérséklete ( nem burkolat, mag! :) ) nyugodtan lehet 70 fok körül 7/24-ben! A gpu-nak meg a 80 fok is teljesen jó...
Húzzad a száját vazze... azé van! :D ( egyébként, ha csak "kocsikázol", és nem játszol cpu igényes játékkal akkor hulla mindegy ) -
NÉMÓ510 #8644 Na az már szépen muzsikálhat .
Akkor a végkifejlet előtt nekem is meg kell pályáznom egy négymagosat.A 4gb megvan.
-
#8643 Jó, de a vga is vízhűtéssel megy, és az 5870 imádott léghűtéssel 97°-ig felmenni, az is forrófejű. Így 45-50°az is meg a proci is, Nyáron meg felfűtik nekem a szobát :D Bár lehet télre meg kéne húzni, hideg van reggelente :D
De nyáron már elindult 65° fölé lassan lassan 3-4 óra gépezés után :D És alig ad valamivel több fps-t játékok alatt. CSS 320 helyett 335-öt pl. -
Solt #8642 Prime alatt 75 fokos maghőig semmi gond... a 60 fok tökéletes! A 3600 meg nem árt az 5870-nek... ;)
Pedig, ha épít még, akkor tényleg kőne, hogy válaszoljon... :)) -
#8641 3200. 3600ot is bírja, csak már a vízhűtéssel úgy 60° :D így 40°
Akkor lehet komolyan vette, hogy ne beszéljen veled :P XD -
Solt #8640 Hány MHz-n ketyeg a proci?
( Mabo még mindig nem válaszolt! Épít még egyáltalán, vagy nézzek mást? :(( ) -
#8639 Semmi különös, egy vén Q6600, egy 5870-es VGA-val. Táp egy 520W chief, bár ez nem tudom hogy jön a képbe. Meg muszáj volt feltennem a 64bites oprendszert, 4gb ram miatt, mert 3 giga kevés volt. (és ez is csak csóró ddr2 800MHzen)
Ezekben az 5xxx-ös szériás ATI-kban van Eyefinity funkció, amire ráköthető így a monitor, de a bannerban a cikkek között találsz ilyenről leírást.
ide elkezdtem felrakosgatni képeket, hogy azért mégis legyen valami :D
Ha valaki más is akar, akkor a
0felhasználó név picasa hoz: [email protected]
a jelszó: szimulator
Lehet felhasználó szerint külön kellene válogatni ? Meg remélem nem törli le valaki véletlenül :D -
NÉMÓ510 #8638 És milyen cuccokkal?Már ha nem titok.Mert az én fejemben ehhez egyból valami monstrum képe villan fel 4v6 magos proc,5850crossfire,1200w táp stb .
Amúgy videokártya küldi mindhárom monitorra a jelet,v valami elosztó?
Vagy két géppel használod?
A képgalériára meg azt hittem hogy van.A téma tárgyának igazi tudományos tárháza lehetne. -
#8637 És akkor mit mondjak én ? :D 3 db FullHD-s TV-t hajt meg a gépem :D 5760*1080-ban, de elég szépen viszi.
Előtte 1 volt, 1366*768-as, de 80-90cm-ről azért látszik a különbség. Még, ha verseny közben nem is tűnik fel nagyon :D
Azért Iracing minden fullban, elég jól mutat.
Ilyen minden szimuról sok sok képet... egy ilyen galériát kellene nyitni az tuti :D Jó ötlet :D -
NÉMÓ510 #8636 Igen,ez az erőforrás igény engem is foglalkoztat.Többeknél olvastam,hogy 2 gépet használnak szimulátorozáshoz.És emellé még full hdban futtatni a játékot...Főleg az autósokat ahol azért számít az fps.
Töröm is a fejem,hogy elegendő-e egy kétmagos E5200 3.4ghzn járatva,hogy kiszolgálja a játékot is meg a szimut.
Mert ha gyanús hogy nem,akkor még lehet kapni viszonylag olcsón (20-23e) 4magosokat,amik jók az alaplapomba.És akkor inkább lecserélem.Új gépet már nem akarok venni,mert 3.4gigán is csak egy játék alatt használom.Amúgy alapon ketyeg.