Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Az X-simnek a következő verziójában lesz egy olyan érdekesség....
    Ugye az a gond, hogy a játékoknak, akár nagyon régi, akár új, még ha nem is szimulátor - mint pl egy NFS - lenne kereslete erre a motion-sim dologra.
    Vagy akár egy Netkar, ami egy levédett termék, nem lehet portolni akárkinek, szerződés miatt, csak a BRD Simulationsnak.
    Erre az a megoldás, hogy memória managerrel, vagy cheat kereső progival megkeresik azt a memória címet, amelyben ezek az információk vannak. És ezeket a memória címeket használják fel a Yoda programmal és mozgatják a szimulátort.
    Ezzel csak az a baj, hogy lehet ez a memória cím újraindításonként változik, jó esetben marad, de pl egy patchelésnél tuti más lesz, mert más az exe-is.
    Nem is igazán értem hogy hogyan, de ezek a szakik írtak egy olyan kieget, hogy meg kell adni a megjelenítés fajtáját (opengl, d3d, stb), ott egy memória bufferben keresgélni a jó beállítást (ezt játék alatt, könnyű, csak addig kell pörgetni amíg a számok nem változnak) és mindjárt meg is van az eredmény.
    Ezt a keresést fel lehet tölteni az X-sim szerverre, és aki nem ért akar ennyire se hozzá érteni, az la is töltheti.
    Itt ha 60fpsel megy a játék, akkor másodpercenként ennyiszer is frissül a pozíciónk értéke, kapunk sebességet, gyorsulást, mind a három tengelyen irányt, innentől meg hozzárendelhetjük a szimulátorunk adottságaihoz. Pl a beta tesztelés alatt én a quake3-ra csináltam meg, érdekes volt :D :D :D
    Akár egy régi 4x4 screamer rallyra is meglehet, vagy a legújabbakra is :D

Egyetlen érdekes gond lehet, :D ugye megvan a koordinátánk a térképen, meg sebesség ilyesmi, meg az is hogy merre nézünk, és abba az irányba is az sebességünk, gyorsulásunk, magasságunk.
    Viszont ezt jól összekutyulhatja, ha pl egy ilyen autós játékban oldalra nézünk :D
    Az ennek a rendszernek olyan, mintha oldalazva haladnánk tovább :D