11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#8475 Hogy néz ki az uccsó terv? -
#8474 Ketten jól lehet haladni, ha ügyesen egymás keze alá tudtok dolgozni. -
Szmore84 #8473 Holnap ha minden igaz csinálgatjuk a vázat. remélem jól haladunk majd vele -
#8472 Na mi történt, beindult a suli? Nem ir sneki semmit... -
#8471 Zsoltinál van az enyém, az nekem nem kell, úgy néz ki :D -
#8470 Még most is kéne :D -
#8469 Jó hát a vidékiek :P
Nem neked kellett g25pedál régebben ? -
#8468 Az X-simnek a következő verziójában lesz egy olyan érdekesség....
Ugye az a gond, hogy a játékoknak, akár nagyon régi, akár új, még ha nem is szimulátor - mint pl egy NFS - lenne kereslete erre a motion-sim dologra.
Vagy akár egy Netkar, ami egy levédett termék, nem lehet portolni akárkinek, szerződés miatt, csak a BRD Simulationsnak.
Erre az a megoldás, hogy memória managerrel, vagy cheat kereső progival megkeresik azt a memória címet, amelyben ezek az információk vannak. És ezeket a memória címeket használják fel a Yoda programmal és mozgatják a szimulátort.
Ezzel csak az a baj, hogy lehet ez a memória cím újraindításonként változik, jó esetben marad, de pl egy patchelésnél tuti más lesz, mert más az exe-is.
Nem is igazán értem hogy hogyan, de ezek a szakik írtak egy olyan kieget, hogy meg kell adni a megjelenítés fajtáját (opengl, d3d, stb), ott egy memória bufferben keresgélni a jó beállítást (ezt játék alatt, könnyű, csak addig kell pörgetni amíg a számok nem változnak) és mindjárt meg is van az eredmény.
Ezt a keresést fel lehet tölteni az X-sim szerverre, és aki nem ért akar ennyire se hozzá érteni, az la is töltheti.
Itt ha 60fpsel megy a játék, akkor másodpercenként ennyiszer is frissül a pozíciónk értéke, kapunk sebességet, gyorsulást, mind a három tengelyen irányt, innentől meg hozzárendelhetjük a szimulátorunk adottságaihoz. Pl a beta tesztelés alatt én a quake3-ra csináltam meg, érdekes volt :D :D :D
Akár egy régi 4x4 screamer rallyra is meglehet, vagy a legújabbakra is :D
Egyetlen érdekes gond lehet, :D ugye megvan a koordinátánk a térképen, meg sebesség ilyesmi, meg az is hogy merre nézünk, és abba az irányba is az sebességünk, gyorsulásunk, magasságunk.
Viszont ezt jól összekutyulhatja, ha pl egy ilyen autós játékban oldalra nézünk :D
Az ennek a rendszernek olyan, mintha oldalazva haladnánk tovább :D -
#8467 Na ez a váltó update tényleg nagyon pozitív, csak így meg azok szívnak akiknek nincsen h váltójuk meg 3 pedálos szettjük. -
#8466 Nem akarok senkit semmire se rábeszélni, de iRacingben fejlődött most a szememben egy nagyot.
Elkezdték tényleg szimulátorosra venni a dolgot, és a váltót jól átdolgozták most.
Minden autó olyan váltót kapott irányításilag, mint ami valóban van is benne, és a váltás idő segít annak, aki tényleg kuplung-ol, és kapcsolgat. Kis büntetést kap az automata kuplung, bár azért a veszélye is megvan, ha valaki hamar elkapcsol.
Nem veszi be a fokozatot, ha kuplung nélkül kapcsolunk, vagy ha nem hagyunk elég időt rá... stb. autó függő.
Nem új hír, vagy 1 hónapos az update, de nekem így nagyon bejön :D
-
#8465 Na jól eltűntem mostanában, pedig szabin vagyok.
Csak az allergia miatt alig látok ki a fejemből, nem szokott ilyen gáz lenni, de az utóbbi napokban igen szar lett.
A szimulátor átalakításának beszámolója meg idáig húzódott.
Közbejött pár probléma, 4cmel hátrébb hoztam a forgáspontot, de csak a felső részen, hogy előrébb nyúljanak a karok, és előrébb kerüljön az ülés sínje, közelebb lehessen húzni a kormányhoz, ha más kiakarná próbálni.
Persze így az lett a vége, hogy már a megdöntött motorok se tudták a jobb elülső döntött állapotából visszahúzni a széket, kevés volt hozzá az ereje (asszony alatt nem XD , csak alattam ). Visszacsinálás helyett persze előbb próbálkoztam, hogy így akkor sokat mozog a szimulátor, mert sokkal közelebbről emel rajta 4cm-ert, ezt levettem háromra, a motor forgattyúinál.
Ráadásul négy darab gömbcsuklót sikerült tönkretennem, mire rájöttem jobban kellene rájuk figyelni, mert ha nagyon megfeszítem oldal irányba, akkor elkezd megszorulni. Ez már odáig fajult, hogy az üres ülést alig tudta a motor megemelni, úgy beálltak. (még jó hogy találtam pótot)
Összeszerelés közepette a motor tengelyén lévő menet elnyalódott, ezt ideiglenesen megoldottam, majd állítgatás közben a bal oldali potméter darabokra hullott. - Na itt hagytam a picsába az egészet...
Hála az égnek jó helyen állt meg a motor versenyeztem egy jót, pár nap pihi, végigtoltam a Mafiát..
Tegnap vettem új potit, ma rászereltem, vágtam új menetet a motor tengelyére, és azt a 4 cm-es eltolást visszacsináltam.
Így rövid tesztelgetés után kijelenthetem, iszonyat sokat nem változott a rendszer. Talán kicsit fürgébb lett, amikor kihajtok a málnásba, és rázni kezd az elektronika, fel-le ugrál az autó, na az nagyon jól jön most vissza.
Kanyarvételnél eddig se tűnt lassúnak, és most se éreztem gyorsabbnak.
Ettől függetlenül lehet, a motor fogaskerekének élettartamára pozitív hatással lesz, azok mégis csak műanyagok.
Azért azt az ősi szabályt jobban fogom alkalmazni, hogy ami jó, ahhoz nem nyúlunk. :D :D :D
-
BlackAdder1 #8464 Van sokkal kissebb, linkeltem már régebben de itt van mégegyszer! Ez van az Andy féle loadcelles pedálmodban.Nem néztem útána,nem biztos hogy nincs ólcsóbb! -
#8463 ha nem mozog a load cella akkor hogyan érzékel jelet?Azt hittem hogy azért van kikönnyitve a közepe hogy hajlitásra van igénybevéve a hasáb és az alsó felsö felület közti feszültségkülönbségböl jön létre az elektromos jel.Természetesen nagyon kis méretű hajlásra gondolok, ami nem jár alakváltozással.
Csak azért kérdezem, hogy mennyire speciális ez a loadcella,mert nekem egy joystikhoz kellene az X és Y tengely helyére, de jóval kisebb formában -
thé #8462 sztem felesleges lenne egy komplett pneumatikus munkahengert erre használni, elég lenne egy ilyen o gyűrűs megoldás:
az egyik o gyűrű csak megvezető, a másik szorítását fokozatmentesen lehetne állítani a csavarokkal, a rúdnak meg sztem elég lenne vmi húzott anyag is -
Szmore84 #8461 Üdv.
Mivel rá kellett jönnöm a fék azzal a rugóval ami benne van, nagyon kemény lett volna hosszabb távú versenyeken, ezért tettem bele egy nagyobb puhább, + alá egy kis rugót, mikor a kisebb rugó udaér a végállásra, akkor érezhető mintha felkeményedett volna. -
maxibacsi #8460 Sziasztok én a melóhelyen egy kis munkahengerrel próbáltam , lezárt levegőfuratokkal.Egész jónak nézett ki.A csillapítás egy kicsit meg volt nyitva és szép lassan engedett vissza.
-
thé #8459 nem feltétlen, de benne van ez is a pakliban
úgy kell megcsinálni, h jó legyen :] -
#8458 Srácok milyen potmétert érdemes venni? Rengeteg fajtájú, kinézetű, méretü potit látok de nem tudom melyiket érdemes megvenni -
tilus #8457 Egymáson sikló, mozgó, forgó alkatrészeket nem kéne tönkretenni ilyesmivel, darabos lesz a pedál és a mérés is -
thé #8456 másképp is leképzelhető a lengéscsillapítás, pl a rudazatba építesz be egy egyszerű o gyűrűt, szimeringet (rúdnak jú felületűnek kell lennie, elég lenne egy húzott köracél is), vagy az egymáshoz képest elforduló felületek közé raksz be vmi gumis lapot és ott a szorítás mértékével tudod szabályozni a csillapítást
természetesen a perfectpedal féle megoldás az igazi :) -
tilus #8455 Lehet, hogy ezzel vagyunk a legközelebb a tutihoz: http://www.perfectpedal.com/whispepe.html -
tilus #8454 Jól mondod..csak ahhoz meg kéne egy miniatür rugós lengéscsillapító...RC autós tul kicsi, robogós tul nagy..egyéb ötlet? -
thé #8453 valszeg a fékdugattyús megoldásnál a fékpedál visszaengedése azért jól csillapított, mert dugattyúnál lévő tömítéseknek van ellenállása
valszeg akkor egy rugós, szivacsos, labdás stb-s megoldás is jó lenne vmi csillapítással -
tilus #8452 http://i231.photobucket.com/albums/ee283/webwing2007/CST_Break.jpg -
tilus #8451 Alábbi képen látható a Todd féle pedálban a PU szivacs: -
tilus #8450 Még egy kis háttérinfó...vagy legyen mese..mind1, arról, hogy miért nem jó a rugós fék.
Először is, le lehet fikázni de igen, tudom, hogy van aki a momo pedáljával is kurvajót tud menni...
Na szóval a fékezés a legnagyobb müvészet az auto és motorsportban. A pontos adagolás létszükséglet a stabilitás eléréséhez. Ebben nagyon sokat segit az erős rugó és a load cella. Az erős rugó magában viszont szó szerint visszaüt amikor felengedni akarod a féket. Ez legalább akkora probléma mint a megfelelő fékerő megtalálása. Ha nagyon hirtelen engeded el a féket és már kanyarban...ahogy kéne, akkor nagyon hirtelen terhelés váltás léphet vel, és azonnal megpördülhet az autó. Ez egy kemény rugóval igencsak fennál, mert ahogy elveszed a nyomás nagyobbik részét a rugó visszarúgja a lábad.
Persze mindent meg lehet szokni meg lehet tanulni..de nagyon jó lenne egy olyan pedál ami amellett, hogy feszes, nyomásponton felkeményedik és onnan finoman lassan lehet visszaengedni..ebben segít a PU a squash labda, de legjobb egy igazi hidraulikus cucc lenne. -
tilus #8449 ui, az előzőhöző hozzászóláshoz:
Használtam sokféle rugós pedált, házilag készítettet is, most PU szivacsos clubsport pedálom van, az eredeti CST terv is PU-t használ, de nekem a legjobb érzést eddig a squash labda hozta, rettentően jó érzés nyomni, nagyon jó mértékben progresszív, akár többet is lehetne rugó helyett felhasználni..vagy igazi hidraulikus fék kell. -
tilus #8448 Aluminium blokk a load cella (gyakorlatilag mérleg), és az nem mozog, a rugó pedig a pedál ellenállását adja.
Én személy szerint a tapasztalataimból azt mondhatom, hogy a rugón kívül még kell valami ami fogásponton megállítja a pedált, erre szoktak különböző PU vagy gumi alkatrészeket használni. Ezzel még érdemes lenne kisérletezni, mert sokkal jobb érzetet ad mint a csupasz, és ráadásul kemény rugó. -
Szmore84 #8447 Nah itt vannak a főbb alkatrészek
ha valakinek kellenek a méretek szívesen odaadom
-
#8446 Tudom, hogy nem a te játékod, DE Dirt 2-vel próbáltad már a szimut? Kiváncsi lennék egy külső nézetes videón, hogy hogyan mozog. Bírja követni!? Nem egy szimulátor, de mikor nincs kivel online menni, akkor jó kikpcsolódást nyújt. -
Norbixx75 #8445 Köszönöm a válaszokat, megpróbálok szétnézni más fórumokon is; hátha.
"Google a barátom" a külföldi fórumok fordításához, nézelődve.Ettől függetlenül ha olvastok, v. hallotok a hazai pályán ilyen kijelzőről gondoljatok rám.
Most már még többet látogatok ide.
Üdv mindenkinek! -
#8444 egy kérdésem lenne a pedállal kapcsolatban az a load cell megoldás mekkora mozgásteret ad a pedálnak vagy egyáltalán hogyan mozog? mert ahogy nézem az egy aluminium tömb ami mindkét végén le van fogatva ami eléggé massziv , igy akkor hogyan mozog és a rugot sem értem oda. -
Szmore84 #8443 Jó hogy mondtad a méretezést, mert a féknél konstrukciós hibára lettem figyelmes, a fék pedál forgáspontjánál gyenge az U szelvény és már most látható rajta hajlásnyomok
"konstruktor" felé jelezve, megoldás keresés folyamatban :D
méretek megvannak, mindjárt összedobom 3D-be -
#8442 Köszi:) Potméteres tanácsodat megfogadom -
Szmore84 #8441 kontakt-t nem tudok adni mert saját sógorom csinálta haverjaival.
méreteket meg majd leméregetem -
tilus #8440 Szerintem közérdekü lenne, meg aki csinálta annak a kontaktja is :) -
Szmore84 #8439 hát annyira próbáltam ki, hogy működik-e az elektronikával. Sajnos a vázat csak most vasárnap kezdjük el csinálni.
Annyi köze van a CST-s pedálhoz, hogy akik csinálták azoknak odalett adva kép róla, és modtam hogy csinálják meg saját "izlésük" szerint.
Ha kell méreteket összeszedem ha kell. esetleg CATIA-ban meg is próbálom rajzolni -
tilus #8438 Irgalmatlanul jól néz ki a pedál, próbáltad már?
Terveket megosztanád velünk, vagy a CST féle terv ez is? -
tilus #8437 Igen én vettem ilyet..iR forumon kérdeztem van-e valakinek.
Kettőt is vettünk az első 15$+szállítás volt a CXC féle pici carbon design dobozzal.
A másodikat ingyen adta a fickó..csak a szállítást fizettem.
A trükk annyi volt, hogy rájuk bíztam az árazást :)
Jó a cucc, amire kell arra tökéletes, esetleg villoghatna mikor pirosba érsz, de más kifogásom nincs. -
#8436 óó eleg ez most:) de nagyon bejon:) csak meg szoknom kell hogy menuben mozgatni kell a fejem akkorak a tavolsagok:) most ossze utok valami cocpitoteloszor simane gy G25, aztan jon a valos valto/kuplung/fek:) ez kb 5 ev:D