Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Amúgy nyárra a terveim (és ezeket most kifételesen be is kéne fejezni 😄)
-pedál elektronika amiben ezt lehet állítani, tehát a ténylegesen használt tartományt osztja fel és tud loadcellt (nameg hall szenzort) ez részben azért mert akarok építeni magamnak új pedált, ha jó sikerül még talán eladásra is😊
-végre be kéne fejezni az LCD-s dashboardot, kicsit átervezett elektronikával
-joypanel még mindig tervben van de közben van 1-2 plusz 5letem hozzá
-na meg kéne dolgozni az FFB-n 😄
Már csak kicsit több mint 1 hét és megyek haza😄 kezdõthet a munka (csak sajnos a vizsgák is 😞
hmm, ennek én kb a felét tudnám hozni az 1024-es felbontással és 90°-os potifordítással, 307 lépésnél nem tudom, h finomabb-e a lábam, de errõl van egy sejtésem :S
holmerre kéne nézni ezt a dxtweak2-t?
amúgy mekkora tényleges felhasznált felbontásra kéne törekedni?
ebben az esetben a fogaskerék és a mechanizmus kotyogását mindenféleképp megszüntetném egy tugóval, ami a potit feszítené rá fogaskeréken keresztül a pedálra
Azt mondod, hogy a forgó mozgású áttétel miatt, nem egyenesen arányos lesz az elmozdulás??? (alsó ábra)
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
az alsó grafikonon szögelfordulás értékek akartak lenni :S
poti mozgatásának grafikonja:
sztem az fontosabb, h a grafikonon a közel lineáris szakaszt használjuk, mint hogy nagy legyen a felbontásunk, fõleg ha 1024-es felbontásnak ki tudjuk használni a negyedét, harmadát, annyi sztem elég lenne már
okaly, akkor majd bascommal próbálkozok, köszi 😊
Ponyprog nagyon régi, szigorúan TILOS használnálni!
Gyakorlatilag több eldobandó procit sikerül vele gyártani mint jót 😄
Bascomban ha beállítod a chip típusát STK200 LPT-n keresztül simán tudja programozni/törölni, stb..
Laptop LPT-re nem biztos hogy menni fog!!!
úgy néz ki, h egy STK200-as programozót fogok rendelni, milyen programot ajánlanál a felprogramozáshoz? ponyprog? bascom?
egy alap poti 270 fokot fordul két végállás között. Ha finom mozgást szeretnél akkor minél inkább ki kell használni az AD átlakító teljes tartományát, vagyis szerintem 160-180 fokra kell áttételezni a potit a pedálhoz. Ráadásul ha nagyobb utat jár be a poti, sokkal tovább fogja bírni, mert nem csak a közepe kopik, hanem a mozgás majdnem a teljes felületen eloszlik.
nem mozoghat 20-30°-nál többet a pedál, ezt vmi mechanizmussal fel kéne tornázni 60-70°-os potielfordításra
Pointer:
épp jókor említetted ezt az infót, ma akartam elküldeni a lézervágóhoz a rajzokat és én 43 mm-es fék és kuplung pedálúttal számoltam, át is variálom a rajzokat 😛
gázpedál útja több volt ennél?
http://2.bp.blogspot.com/_bEoTkKksCXE/SNhhAUXey2I/AAAAAAAAAGk/CtZBPD4_bck/s1600-h/DSCN0334.JPG
Aki tud képet ne habozzon 😊
A potin meg minél többet mozgasson, de nem kell koppról koppra kihajtania. A legelsõ bekapcsolásnál benyomod tövig, meg kiengeded, és bekalibrálódik arra a minre-maxra. Persze ez függ az elektronikától is 😄 De pl ha egy kormány elektronikájára kötöd, így mûxik.
amúgy ennél ma pedálnál a poti elhelyezése számomra ne világos, nomeg az se, mennyit nyomódik be a pedál, és hány fokot fordít a potin
Pedál 😄
rugó, darabja ~390Ft
A pedál rúd, egy 1,2m-es ácsszorító, épp akcióba volt 😄 990,-
talán egy 6 méteres szál 20x20x2-es zártszelvény elég, 1700 péz
3 rugó (?)
3 db poti, 400 péz/darab
pedál ez itt 4600, tecsóban sztem van olcsóbb is, de ezt akár gányolhatsz is magadnak
másfél-két maroknyi anya, csavar, alátét, fakötésû alátét
némi hulladéklemez
festés
sztem kb ennyi
kíváncsi vagyok, h Pointer házilag készült pedálja mennyibõl jött ki
A csábító ebben a megoldásban a jobb fék, kuplung, gáz adagolás.
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
Gondolok itt hegesztõre, állványos fúróra, flexre, köszörûre stb..

Gyakorlatilag játék közben felesleges az AA, mert anaglyph-ben elmosódnak a recék, máramennyi van 1920x1080-ban. A stereo 3d meg teljesen más, mint ahogy azt le is írtad.
Viszont itt 120 fps-es jelbõl, jut 60 a bal, meg 60 a jobb szemednek, mert 120Hz-es frekvenciával a szemüveg kapcsolgat, kapva a szinkronjelet.
Biztos két kamera nézetet számol, azért esik vissza a frame.
Amúgy meg, ha már kötözködni akartok az elnevezésen, akkor csak hologramm 3D-s. Ez a megoldás, csak sztereoszkópikus.
De félre ne érts, nem vitatkozni akarok, csak érdekes a téma és leírom ami eszembejut😊
Fix 42 fps kurvajó.
A 3d úgy mûködik most is ahogy elképzeled, borzasztó pluszt ad , nem fake : DDD. Az csak akkor fake ha az eredeti anyag pl,. barátok közt, 2d-ben lett forgatva. Meg a hülye film a moziban. A játékok olyanok mint az avatar , csak még sokkal jobb mert állíthatod kényedre kedvere a "pop out"-ot szeretnél vagy mélységet.
Ezt most te sem gondoltad komolyan. Valami frankó reklámszövegbõl idézhetsz, hogy a félfamentes farajzlaphoz képest, ez a felület 10x annyi fényt ver vissza, tehát mondjuk a rá esõ fény 0.6% helyett 6%-ot.
Amúgy, ha olcsón akarsz jó vásznat festeni, akkor útépítés végének közeledtekor, négy üveg sörrel megtámadod azt a verdát, aki festi a záróvonalat, és kérsz 2 lityó fényvisszaverõ festéket a sofõrtõl. Az mindent ver. Csak figyelj, hogy ne legyen ott mûszakvezetõt, és vigyél zárható edényt. 😊
Amúgy itt nézem minden nap a 3D-s plazmatévét, ami veri a samsungnak, meg az nvidiának azt a gagyi crosstalkos képét, és nem is olyan homályos mint a IMax moziban. Van rajta autós játék demója, - valami igen ratyi az autó mozgása, valami konzolos marhaság lehet - hát nem látok benne amúgy fantáziát.
Nem számoltam utána a dolognak lehet ogy ez nem számottevõ de 1 biztos kisebb lesz a felbontásod AA-tól függetlenül.
A 3D meg ha szoftware-esen van megoldva "hülyeség" szerintem. Nem valós infot ad vissza csak kitalál valamit. Úgy lenne 3D igazi ha a játék le tudna renderelni 2 nézetet real time és mindekttõnek a képét biztosítani.
Bocsi ha valmit félreértettem vagy rosszul tudok, leginkább csak hangosan gondolkodok😄
Egy 720p film meg nem pixeles...
A formája miatt 10x-eres és mert ezüstel van befújva.
Szoftveresen megy a 2 projektor , 560 dollárért és akkor edge blendinget még külön kell megoldani hogy össze legyen toldva a két szél 100 pixel árán. Az nincs benne az 560 dollárban ezt is rosszul tudtam. De mindegy engem nem foglalkoztat most.
De ez most kb az hogy a Frex féle cuccról nem hiszitek el hogy jó... Hát 720p elég jó szerintem , olyan 280 centirõl , úgy hogy 340rõl van vetítve... Kb még 1 métert mehetnék közelebb és tökéletes lenne.
Ezt ki tudnád fejteni bõvebben vagy adni egy linket hogy ez a vászon mitõl is 10x meg a fényerõt?
Illetve még egy dolog. Azért amit írsz 3 monitor FullHD felbontását nem fogod elérni egy 720-s projectorral akármilyen AA-t is teszel rá attól a felbontás nem lesz nagyobb.
az nálam megy 720p-ben 32x AA -val , EZ 1000% : DDDD
nálam nvidia enchacerrel így néz ki a 32X AA
1x2 SSAA (SLI) , 16x MSAA
SLI Anti-Aliasing modes are using the two graphic cards to offer a near-Supersampling quality. They are especially usefull for games which are not directly compatible with SLI, i.e. which don't run faster with an SLI setup. Using SLI Anti-Aliasing, the SLI power can be used in those cases to gain some image quality at least.
ez a legyorsabb. Maga a 16x MSAA magában elég szar. SSAA kb azt jelenti hogy függõlegesen megduplázódik a felbontás azaz 1280*1440-nek lendül neki a 16x MSAA . Az eléggé odaüthet a FullHD-nak. Kissé lentebb veszem az AA-t ha nem megy eléggé, azért nem kár, viszont te fullHD-n ha lentebb veszel akkor vagy rögtön vesztesz a részletességbõl vagy feladod a natív felbontását az LCD-nek , ez a legnagyobb elképzelhetõ érvágás, ááá. <#ijedt>#ijedt>