Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Na jól eltűntem mostanában, pedig szabin vagyok.
    Csak az allergia miatt alig látok ki a fejemből, nem szokott ilyen gáz lenni, de az utóbbi napokban igen szar lett.
    A szimulátor átalakításának beszámolója meg idáig húzódott.
    Közbejött pár probléma, 4cmel hátrébb hoztam a forgáspontot, de csak a felső részen, hogy előrébb nyúljanak a karok, és előrébb kerüljön az ülés sínje, közelebb lehessen húzni a kormányhoz, ha más kiakarná próbálni.
    Persze így az lett a vége, hogy már a megdöntött motorok se tudták a jobb elülső döntött állapotából visszahúzni a széket, kevés volt hozzá az ereje (asszony alatt nem XD , csak alattam ). Visszacsinálás helyett persze előbb próbálkoztam, hogy így akkor sokat mozog a szimulátor, mert sokkal közelebbről emel rajta 4cm-ert, ezt levettem háromra, a motor forgattyúinál.
    Ráadásul négy darab gömbcsuklót sikerült tönkretennem, mire rájöttem jobban kellene rájuk figyelni, mert ha nagyon megfeszítem oldal irányba, akkor elkezd megszorulni. Ez már odáig fajult, hogy az üres ülést alig tudta a motor megemelni, úgy beálltak. (még jó hogy találtam pótot)
    Összeszerelés közepette a motor tengelyén lévő menet elnyalódott, ezt ideiglenesen megoldottam, majd állítgatás közben a bal oldali potméter darabokra hullott. - Na itt hagytam a picsába az egészet...

Hála az égnek jó helyen állt meg a motor versenyeztem egy jót, pár nap pihi, végigtoltam a Mafiát..

Tegnap vettem új potit, ma rászereltem, vágtam új menetet a motor tengelyére, és azt a 4 cm-es eltolást visszacsináltam.
    Így rövid tesztelgetés után kijelenthetem, iszonyat sokat nem változott a rendszer. Talán kicsit fürgébb lett, amikor kihajtok a málnásba, és rázni kezd az elektronika, fel-le ugrál az autó, na az nagyon jól jön most vissza.
    Kanyarvételnél eddig se tűnt lassúnak, és most se éreztem gyorsabbnak.
    Ettől függetlenül lehet, a motor fogaskerekének élettartamára pozitív hatással lesz, azok mégis csak műanyagok.

Azért azt az ősi szabályt jobban fogom alkalmazni, hogy ami jó, ahhoz nem nyúlunk. :D :D :D