Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Egy hete felkeresett egy srác az X-Simtől, ő a profilkészítők atyja. Látta a szimumat, meg azt a profilt, amit az SCN5-ös rendszer vezérléséről koppintottam, és skype-on felkeresve 7-8 órát tanítgatott behangolni.
    Na most ez úgy nézett ki, hogy megosztott asztalkapcsolaton keresztül először is belőtt minden irányt, hogy jó felé menjen eleve, persze pár értéket javítgatott is, meg találtunk valami bajt is a saját profiljában, amit kijavított. Majd egyesével a fontosabb, később összeadódó erőket behangoltuk.
    Vesz itt minden-mindent figyelembe, kicsit kurvára összetett a dolog. Pl fordulatszám alapján rázza a széket, ha álló helyzetben bőgetem a motort, de nagy sebességnél persze már nem. Kanyarodásnál nem dönti nagyon a széket, csupán a G-erő miatt, inkább az oldal irányú sebességet számolja oda, tehát csak, ha csúszni készül a gép segge. Bukkanókkal, rázókövekkel, lejtőkkel, dombokkal, ovál pálya döntésével, mind mind külön foglalkozva. A váltásnak is külön effektje van, meg a sebességérzet is benne van kicsit a döntésbe a sebességgel.
    A függvény kavalkádban, meglehet adni csúszkákat, ezekkel a bal-jobb oldali matek függvényt összekötve közösen állíthatóvá tenni.

Ilyen lett a cucc:

A székben ülve jól érzékelhető volt, hogy két teljesen különböző teljesítményű autóról volt szó, remélem ez a videón is átjön. Persze a leggyengébb autóhoz is belehet állítani, hogy a szék max mozgását okozza, de ennyire még nem "szakosodok".

Amúgy elég vicces volt, én itt ülök a szimuban hallom hogy ő kérdez skypon, válaszolok, majd ő erre reagálva távoli asztalon tologatja a csúszkákat, és a székem erre billen. Néha kért is bocsánatot amikor megcsúszott a keze, és hátba vágott az ülés :D