11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#8393 Menj, igyál egy kávét :D -
waneksubaru #8392 Jáájj ,jájj !!
Isten mentsen meg mindenkit !
Ma volt nálam pointer 04
Piával kezdi aztán kér , lehet nemet mondani ?
Meg lényegesen erősebb ,de ez fontosabb , beszélgettünk a porosodó szimulátorom újrahasznosításáról ,és a meg semmisítés utáni maradékok eldobálásáról ,neki is keletkezett hasonló hulladéka ,az legalább szét van szedve.
Még jó hogy elment ,vagy az is jó hogy jött .
Kurva egy srác ,nem is mondta hogy ne dobjam ki ,de éreztette ,na most akkor megint belém szált a fejlesztés hugyos gyors rohama ,nem tudom meddig tart ,remélem észre veszem mielőtt becsurgatok.
Mielőtt még kupán vág mindenki ,elnézést a stílusomért ,emiatt nem irkálok ide ,csak ritkán.
FREX rendszert nézegettem az oldalukon ,mi alapján szimulálnak G erőket ,nekem van ez a szuszogós ROCK rendszer ,kidobni se szeretném .
Gólem motoros miatt újra beleállok ,
Nem biztos hogy amit kiterveltem az a legjobb ,a kettő rendszert lehet ötvözni ,közben a FREX beül a Rockba.
Érthetően ,maradna a mostani , mechanikusan nem bonyolult módon simán meglehet csinálni azt a szimulációt azzal a két munka hengerrel ami most van nekünk , a FRex csinál vagyis azt a szimulációs elgondolását ami alapján adja az ülésre a G erőket
,ez több volna keverve ,nem rázva .
Gondolatban tiszta a tovább ,anyagilag nem ,
Megrázom magam ,ha lesz időm .
-
-
Előszörre nézve tetszett. Jól követi az autó mozgását a szimu, nem nagyon leng túl, nincs az a pneumatikus "holtjáték", de aztán gyors kanyarváltásoknál, meg rázóköveknél stb stb, kritikus szemmel nézve, bazi lassú.
Örülök hogy én koncepciót váltottam :D -
#8389 Az igaz, hogy nincs megadva, de ha az ülés magasságát nézzük, ami mindenhol más és más, akkor nincs is rá szükség, az befolyásolja. -
thé #8388 erről a képről hiányzik még pár adat, a széknél az aktuátorok bekötési pontjai és az aktuátorok min, max hosszai (gömbcsuklótól gömbcsuklóig) -
#8387 Mi az hogy mér olyanra csináltam ?
Hát szólt itt valamelyikőtök is, hogy ne olyan legyen ? :P
-
#8386 Ez jó esély, annak aki szimuban is jó. -
#8385 Tényleg, valójában miért is párhuzamosra építetted? Én sem nagyon figyeltem fel rá eddig hogy a tiéd pont párhuzamos, meg amúgy is valami egyedit csináltál ablaktorlo motorokkal, gondolom te vagy a fonok, tudod mit csinálsz. Hisz voltál nálam, láttad hogy nekem se párhuzamos. Valójába az igaz hogy az SCN actuátoros cuccok mind oszefutóssan/kónuszossan vannak csinálva. A Frex is meg a X-Simulator is. Habár azokhoz a Simxperience eléggé jobban szét áll. A Frexnek ehez meg vanna a saját méretei és javaslatai/tanácsai, ami szerint nagyon igyekeztem az enyémet is pontossan beloni, és éphogycsak kijott centire pontossan a szobába, nekem max hoszúságon van, már nincs semmi rezervám a szobába, ott a fal, így éphogycsak pont hogy kijottek a Frexel javasolt méretek és dollés szogek a Motion részre az actuátoroknak. -
#8384 Hát látok benne sok problémát.
Kormánytartó konzolt kicsit dőljön feléd, hogy a kormánykerék kényelmes szögben legyen.
Illetve a kormány és a pedáltávolság állíthatóságának nincs nyoma.
Pedálnál legalább annyit, hogy 3-4 cm-el legalább előrébb hátrébb tudd tologatni azon a konzolon, felfogatni.
Hasonló képen kellene a kormánynál is, csak ott még a magasságot is bele kellene kicsit keverni, mert ha lekezd fájni a hátad a székben, akkor azon kell állítani. -
Szmore84 #8383 Gáz kuplung szerintem erősségbe pont jó, viszont a fék az komolyan kemény lett. hát karral nyomva meglehet izzadni, úgy érzetre kb a g27 fékjénél 2* keményebb, remélem nem lesz nagyon fárasztó az idők folyamán.
vázra meg ez az első tervem
-
#8382 Át kell alakítanom a szimulátoromat!
NIMA vetette fel először a dolgot, hogy hiába csinálunk jó profilt a mozgáshoz, ha ezt a hibát nem javítom ki.
A változtatás a aktuátorokat/tolókarokat érinti.
Az lenne a lényeg, hogy ne párhozamosan menjenek fel az ülésig, hanem hátulról előredőlve, illetve összetartva.
Próbálta Skypeon elmagyarázni hogy miért, de azon kívül hogy jobban mozog, és gyorsabban, meg jobb érzés, mást nem nagyon értettem meg.
Frakk-al beszéltem tegnap, és ő mutatott rá a lényegre, ha párhuzamos lábbal állunk, akkor kell egy bizonyos mennyiségű erő, hogy egyik bokával megbillentsük a testünk oldalra. ha terpeszbe állunk ez az erő sokkal kisebb.
Illetve ha már a szimulátor elment oldalirányba, akkor így visszahoznia is sokkal könnyebb, tehát a mozgás tényleg sokkal korrektebb lesz.
Hogy én ezt miért nem hallottam sokkal korábban... :D
20°-30°- között érdemes a dőlési szöget belőni....
Állítólag, ez a legjobb felépítés eddig. -
#8381 Nu és milyen milyen milyen ? :D
Jó a fék érzet? a gáz ? :D
Mesélj majd, ha már letesztelted :D -
#8380 Szep meg biztos jo:) -
Szmore84 #8379 Végre kész lett a pedál
-
#8378 Ott én sem, ez az egy tétel, amit külön rendelni kellett. innen v. innen
A PU váltja ki a PI-t, fórumon néztem, ment rendesen.
Az LM2940 az ilyen zsömle szintű alkatrész. három boltban szedtem össze mindent. Mert egyben sosem volt meg mind. Arwill, elektrokontha, Lomex (amúgy a chipen kívül lehet, a Lomexben minden meglett volna) -
#8377 Bárcsak már én is itt járnék. Még egyelőre a vezérlőhöz próbálom összeszedni a cuccokat. ATmega8535+LM2940CT-5 hol szereztél? A pesti boltnak a webáruházán nem láttam. -
Pitti #8376 -
#8375 Salgó polcos motion-sim, ilyet is látni már :D
-
#8374 Egy hete felkeresett egy srác az X-Simtől, ő a profilkészítők atyja. Látta a szimumat, meg azt a profilt, amit az SCN5-ös rendszer vezérléséről koppintottam, és skype-on felkeresve 7-8 órát tanítgatott behangolni.
Na most ez úgy nézett ki, hogy megosztott asztalkapcsolaton keresztül először is belőtt minden irányt, hogy jó felé menjen eleve, persze pár értéket javítgatott is, meg találtunk valami bajt is a saját profiljában, amit kijavított. Majd egyesével a fontosabb, később összeadódó erőket behangoltuk.
Vesz itt minden-mindent figyelembe, kicsit kurvára összetett a dolog. Pl fordulatszám alapján rázza a széket, ha álló helyzetben bőgetem a motort, de nagy sebességnél persze már nem. Kanyarodásnál nem dönti nagyon a széket, csupán a G-erő miatt, inkább az oldal irányú sebességet számolja oda, tehát csak, ha csúszni készül a gép segge. Bukkanókkal, rázókövekkel, lejtőkkel, dombokkal, ovál pálya döntésével, mind mind külön foglalkozva. A váltásnak is külön effektje van, meg a sebességérzet is benne van kicsit a döntésbe a sebességgel.
A függvény kavalkádban, meglehet adni csúszkákat, ezekkel a bal-jobb oldali matek függvényt összekötve közösen állíthatóvá tenni.
Ilyen lett a cucc:
A székben ülve jól érzékelhető volt, hogy két teljesen különböző teljesítményű autóról volt szó, remélem ez a videón is átjön. Persze a leggyengébb autóhoz is belehet állítani, hogy a szék max mozgását okozza, de ennyire még nem "szakosodok".
Amúgy elég vicces volt, én itt ülök a szimuban hallom hogy ő kérdez skypon, válaszolok, majd ő erre reagálva távoli asztalon tologatja a csúszkákat, és a székem erre billen. Néha kért is bocsánatot amikor megcsúszott a keze, és hátba vágott az ülés :D -
#8373 Ja úgy. Akkor ott van a kutya elásva. -
#8372 Évekkel ezelőtt, amikor próbáltam (lehet fejlődött, de nem foglalkoztam vele azóta) az volt a baj, hogy egy játék kiküldött az optikai kimeneten egy 4 csatornás jelet, vagy akár egy hat csatornásat. Evvel csak az volt a gond, hogy ez nem DD vagy DTS kódolással tette. Így az erősítő nem is foglalkozott vele, mert neki PCM kódolással csak 2 csatornás jel létezik. Ebből kever akármit amit beállítasz, de az nem az eredeti lesz.
A játéknak valamilyen kódolással kellene ellátni a jelet, gondolom ez megdrágítaná a dolgot. (liszenszek miatt akár)
Filmnézésnél minden okés. -
#8371 6.2 millió forintom lenne, akkor már inkább a kisebbik Force Dnamics árából próbálnék alkudozni :D Az asszem 7.5 körül mozog. -
#8370 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keresd torrenten a progit.TPB-n biztos van. -
#8369 Ha már az 5.1-nél járunk. Miéert van az, hogy a Dirt 2 nem megy csak 2.1-ben? Minden más játék jól szól 5.1be. Olvastam a játék FAQ-ját és elvileg a Rapture 3d progi kéne hozzá 30dolcsiért. Gondolom ez is csak a lehúzás miatt...más találkozott ezzel a problémával? -
peti911 #8368 Egy ilyet elfogadnék:
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=5&x=ne&y=5297
(még x napig nem tudok linket beszúrni.) -
#8367 ezt az optikai dolgot sajna én is meg tudom erösiteni.Én is arra számitottam, hogy mivel a zene forrás is digitális és az optika is digitális akkor alapbol tudni fogja a többcsatornát átvinni, de nem csak az elsö 2 hangfal szol vele és csak a házimozi erösitő DPL2-es mixeléssel szol 5.1-ben.PEdig azt hittem igy meguszom 1 kábellel.
Egyébként ez is hangkártya függö, mert a realtek DD live funkcios hangkártyái elvileg tudnak azon is 5.1-et küldeni.
Majd a következö alaplapomnál erre is figyelek -
#8366 Nekem aszem megy optikán is 5.1. Persze az analóg mode-ban még van plusz 1 állítás lehetoség - "6 Channel Direct". Én is nagyon érzékeny vagyok a hangzásra és nem tudom elviselni a sistyergo MP3-kat, vagy ócska minoségu zenét és érzékelheto audio kompressiót, nagyon bántja a fuleimet. Nekem át van kotve a hangkártya-erosíto mind a 3 jellel - Analog, DigitalCoax, DigitalOptical. Nekem Soundblaster X-Fi Elite Pro kártya van Logitech Z-5500 hangrendszerre bekotve. Aztán próbáltam hangzás kozben kapcsolgatni a 3 kozott, hogy mi a kulombség, de nagy kulombséget hallásra nemészleltem, szinte egyformák. Habár annak idején úgy vettem hogy fogok rajta sokat játszani és filmet nézni 5.1-be, de az éllet úgy alakult hogy 99% csak zenét halgatok rajta. Még jó hogy vásárláskor nagy sújt fektettem a zene reprodukállásának minoségére a hangfalakkal kapcsolatban, még nagyobbat mint maga az game/movie 5.1-re, persze a 5.1 hangrendszeren belul. Ezt a stereo audiot viszont nagyon kevés 5.1 hangrendszer tudja nem arra vannak optimalizálva (inkább 5.1-es csattogásra és duborgésre vannak optimalizálva), de a Z-5500 a legjobb ebben a kategóriában, a tobbi rendszer zenében mesze van tole. Mert nekem is nagyon fontos a zene jó hangzása (persze értelmes megfizetheto kategóriában, most nem milliós cuccokról beszéllek, mert ugye ami az audio technikát illeti ott nicsenek határok). Szoval az igazi ediggi 5.1 használlatát megtudom számolni a tíz ujjamon, tobnyire zene szól rajta. De ami az 5.1-et illeti igyekeztem már tobszor is tesztelni, meg valami érzékelheto 5.1 cucot halgatni/tesztelni, de lehet én vagyok béna a 5.1-hez, mert nekem nem sokat mond, nagyon ritkán, alig pár dolog, aminél élvezetessen érzékeltem az 5.1-et, de tobnyire nem nagyon érzékelem. A 5.1 filmek nem nagy élvezet az sámomra, szerintem nagyobb csörömpölés, csattogás meg ricsaj az egész, sima optimalizált hanghatások helyett. Persze ha 5.1 halgatásról beszélek, akkor olyan source-ra, felvételre is gondolok. Ami azt illeti a zenét nagyon szépen tudja reprodukálni. Már megszoktam hogy DigitalCoax-on halgatom Dolby PL II Music mode-ban, így a audio-sound-processor hátulra is kuld pár hangszert, ami sokszor marha jó effektet csinál, így jó szól és tetszik.
Poi: Azt a "Nekem pl problémám volt avval, hogy hiába tud a játék 5.1-ben küldeni, az optikai kábelre nem teszi rá" - kifejtenéd bovebben? Ez érdekelne. -
Szmore84 #8365 Bocsesz
-
Szmore84 #8364 Üdv
http://noob.hu/2010/08/17/IMG139_resize.jpg
http://noob.hu/2010/08/17/IMG140_resize.jpg -
#8363 jah, vágom. télleg... ez a winampos ügyködés ismerős. akkor lassan elkezdhetek spórolni 5.1-re is. :D fasza.
mondjuk ha csak két csatornán +1-en szól a zene az meg lehet halk lesz. bár nem hiszem. úgyse szeretném üvöltetni majd őket. :) -
#8362 Gondolom hangkártya beállításoknál találsz ilyet. Csak van valami progi hozzá, és az ad valami kezelőfelületet.
De hiába állítom én 5.1re, ha a winamp sztereó jelet küld, akkor csak az a kettő szólal meg, meg a mély, arra külön kapcsoló van.
Csak akkor fog valami szólni 5.1ben, ha úgy van felvéve, vagy úgy küldi a játék.
Nekem pl problémám volt avval, hogy hiába tud a játék 5.1-ben küldeni, az optikai kábelre nem teszi rá, tehát analóg jack-dugókkal kellett rákötnöm az erősítőre, mert csak DD5.1 kódolású jelet értelmezne sokcsatornásan.
Meg léteznek mindenféle keverések pl winampban, hogy surroundba tolja át a jelet :D
-
#8361 egy kis hang-technikai segitség kellene. :)
hülye vagyok hozzás sosem volt 5.1-es cuccom, szóval.
ha veszek egy 5.1-es hangfalat, azt meg tudom majd szólaltatni 2.1-ben is? játék előtt meg át tudom váltani mondjuk 5.1-esre?
szóval az a lényeg, hogy ugye a zene az sztereóban szóljon nekem. még az se lenne goond, ha külön kellene vennem egy sztereo hangfalpárt, eléggé zenebuzi vagyok ugye, de akkor hogy lehet ezt megoldani? :) előre is köszöntem. -
#8360 :) igen de ott is beindult valami kavaras:) marmint a 3D korul -
#8359 Az enyémek nem mai modellek, ezt a 20ms-et hála égnek HDMI-ről a dinamikus módban tudja, amiben a legjobb a képe. Igazából nincs is benne game mód. Ezért vagyok velük elégedettek :D
Ha tudná a 120Hz-et is, az lenne az űber fasza, a 3D-hez :D -
#8358 igy van:) de a mostani 2010 tipusok elegge ramentek erre a temara, mert foleg PS3-nal ez eleg szivas mert nem lehet VGA kimenettel tolni, es mig gaming modban egy alap kategorias LG pl. VGA bemeneten 0-5ms kozott tud, HDMI-vel ugyan az a TV film modban 100ms is siman:) -
#8357 Jaa, stimmel, csak vannak olyanok, amiknek nagyon gyatra az elektronikájuk, és képesek fél másodpercet is késni.
Én persze csak utólag teszteltem le az enyémet, egy mellé helyezett képcsövessel, egész jó lett :D
-
#8356 Egyebkent utanna olvastam, valoszinuleg azert nem is volt problemam vele mert magamtol is d-subbal hasznaltam es nem hdmi vagy DVI bemenettel:) meglatjuk , legalabb tesztelek:D a nappaliba is kell filmet nezni egy szoval semmi keppen nem kidobott penz, a regi kulomben 8ms-es volt ez meg 2ms tudom hogy nem errol van szo de ez is szamit. majd teszt:) -
#8355 azt nyomjak csak majd olyan 3-4 ev mulva lesz megfizetheto aron -
#8354 es nem hiszem hogy az uber volt a mostaniakhoz kepest mert 5 eve volt:)