Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a tengelyek alatti 10 és a 8 az az hogy hány bites az Analóg digital egység konverziós felbontása.
Minél nagyobb a bitszám annál finomabb a visszaadott lépték.
A gyakorlatban ATMega8-ra ha 10bites módban használom az ADC-t akkor 0-1024-ig kapok vissza egy értéket a potméter állásától függõen.
Mivel itt a forráskód assembly, ezért csak az xls-re hagyatkozhatunk.
Gyakorlatilag bármelyik firmwaret használhatod ahova akarod, mert a gamékban egyenként meg lehet adni melyik mi legyen.
És hogy a felbontás oszlopban mi a 120 azt végképp nemtudom 😞
LFS-t próbáltam universal firmware-el, 270 fokos potival frankó finom volt a kormányzás. Úgyértem akármiylen finoman tekertem, épp olyan finoman forgott a játéban a kormánykerék.
Máramennyire egy 6mm-es tengelykével két ujjal ez lehetséges <#nyes>#nyes>
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
számomra gondolom a Car3Sped érdekes, ADCakármi gondolom az analóg-digitál átalakítót jelent, de a ADC2-höz a 8brake tartalmú mezõ tartozik, de mit jelent az a 8-as? szoftveresen 2^8-onos, azaz 256-os a felbontás? akkor mint jelent a felbontás oszlopban az a 120?
(és amúgy egy ekkora felbontás jónak számít?)
dashboardot (mutatos fordulatszammero, valtokijelzo, stb) is avr-el fogok csinalni, Leo Bodnar fele cucc nemtom mennyibe kerul, de kb max 3000 ft az anyagkoltsege.
Majd megosztom azt is ha kesz lesz...😊
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Amugy kb 10 alkatreszbol van nem nehez megrajzolni. Es az olvasdel.txt- ben levo linken is letoltheto, a ruszki oldalrol. En is azt rajzoltam at magamnak.
Potik max 10k-sak legyenek, Atmega8 adatlapjaban irjak hogy az a max amit az ADC optimalisan lekezel.
Linearis kell hozza, de ratehetsz logaritmikust is, csa akkor logaritmikus lesz a novekedes aranya.
Driver nem kell, xp es win7 is sima directx jatekvezerlonek ismeri fel kb 5 sec alatt 😊
kalibralni is ott lehet.
Ekezetek miatt bocs, telefonrol irok...ez a forum skin kifekteti amugyis, nemhogy meg ekezetekkel is szivjak 😊
"amúgy szép munka, riszpekt, hogy valaki ilyet megoszt"
esetleg kapcsolási rajz van? :$
milyen poti passzol hozzá? 10k-s? lineáris vagy logaritmikus?
kalibrálás h történik? milyen driver kell hozzá?
és köszi h megosztottad a cuccost _O_
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
Az olvasdel.txt-be leírtam mit és hogyan módosítottam.
http://www.tanyalap.hu/Moslekos/dogman/avr/mjoy/dogi_MJoy_v2.rar
Hát programozó az kell hozzá, nekem USB-s van (STK500) de van egy gyengébb felszereltségû (LPT portos) ami csak 950 Ft+posta.
Nem reklám, mindent itt tanultam a mikrokontrollerekrõl, a tulaj nagyon segítõkész, és persze árul kiegészítõket is, mint pl programozó:
avr.tavir.hu
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
ugye portonként 500mA-t enged egy portnak az alaplap. Rezgõmotoros, meg világító cuccok ki si használják simán. Ha osztva van táp nélkül, az is gond, ha toldva van, a csatlakozók is elmelengetnek, és nem marad elég a kütyüknek.
Tehát a válasz, simán lehet hogy csak a hátsóval megy rendesen. 😊
Azóta kipróbáltam az LFS-t. Minden mûködött szépen(ez kb 10perc volt), majd visszamentem az rfactorba. Mentem egy kört kikapcsolt. Kiléptem bedugtam a gamepadot a hátsó alaplapi usb-be. Azóta mentem 11kört Rfactorba és mûködik rendesen. Lehet az elõlapi usb-t nem szereti. Az érdekesség még az, hogy amikor kikapcsolt a gamepad és ki akartam lépni a menübe, addig fagyott a kép, amíg ki nem húztam a gamepadot.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Nem fogtam fel.
Ha be van dugva a H-váltód meg a kormányod, windows alól mûködik rendesen? Game-controllers fülnél?
Ha igen, akkor játék alól is fog. De, ha bedugdosol usb eszközöket, lehet a többit rangsorba hátrébb tologatja. Fõleg, ha valami gagyi joypad a H-váltó elektronikája. Ilyenkor nincs gond, csak újra be kell konfigolni az irányítást, mert ugyan úgy mondjuk a 14es gomb lesz, csak nem az 1es játékeszközrõl, hanem a kettesrõl pl. (a játék felfogása szerint)
Az rFactor-t konkrétan max 4 játékvezérlõre lehet csak max bekonfigolni.
Meg dobhatnál egy linket, doksihoz, összeállításhoz. 😊
usb-vel csatlakozik a géphez? menyibõl jött ki?
Én megépítettem az MJoy panelt (AVR mikrokontrollerrel emulált joystick)
6 analóg tengely, 24 gomb. A meglevõ Formula Force kormány csak kormányzásra lesz használva (FFB miatt) a többit (gáz, fék, kuplung, h-váltó) ez fogja kezelni.
Alap tudással megépíthetõ, a szoftvere készen van csak be kell tölteni a mikrokontrollerbe...

200 db-os mennyiségnél saccra 10% kedvezmény már jár.
Persze nem akarok senkit semmire rábeszélni, csak jó tudni. <#vigyor>#vigyor>
Az is igaz, hogy drágák azért ezek a cuccok, akárhonnan is nézzük.
Én is filóztam, hogy milyen fasza kis kertkaput lehetne építeni itthonra, aztán mikor kiszámoltam, hogy mennyi is lenne, akkor mondtam, hogy na errõl ennyit. <#nyes>#nyes>
The Power of Dreams
A 30x60-as összekötõlap meg a 30-as acél sarokelem (amikbol kell a kegtobb) az elég sok, nem sokkal olcsóbb mint az Item. Ha kell olyan 200 db, mélyen zsebbe kell nyúlni. Az anyák is kb egyformák. De a profilok talán olcsóbbak.
De persze ilyenbol építeni nem olcsó mulatság, de legalább rengeteg elonye van. Egyszeru vas zártszelvénybol (amibol 1 Euro = 1 méter) - mert eredetileg abban goldolkodtam, nehezen lehetne bármit is építeni panelba a nappaliba heggeszto nélkul (meg festés, meg stb...).
De minden esetre jó tudni a FATH-ról, bekerult a favorites-ba <#smile>#smile>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mi lehet a gondja?
Füles összekötõ
nut6-hoz (30x30): nettó 127.-
nut8-hoz (40x40): nettó 143.-
Univerzál összekötõ
nut6-hoz: nettó 143.- + anya nettó 138.-
nut8-hoz: nettó 143.- + anya nettó 99.-
<#wave>#wave>
The Power of Dreams
Hozzá anya : 2 x nettó 138.-
Együtt: bruttó 779.-
Ha kell még takarókupak az nettó 66.-
Csavart azt vehetsz hozzá amilyen épp tetszik.
<#vigyor>#vigyor>
30x60-as összekötõlap , fekete porszórt vagy horganyzott kivitelben: nettó 495.- (anya ugyanaz mint az elõzõhöz)
30-as acél sarokelem nettó 644.- (anya megintcsak ugyanaz)
The Power of Dreams
http://www.xxx-sim.com
Jól jonne az angol (kínaiul nemtudok), meg gyorsabban is mehetne a web. De CHINA, onnan már megszokhattuk hogy minden lassú.
Ennek alapján megpróbálhatnám rászedni a haveromat aki ITEM-bol gyárt gyártósorokat meg mindeféle mást is, hogy elkezdhet gyártani egy FREX koppintást is <#vigyor3>#vigyor3>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
code name price
0.0.419.67 Angle Bracket Set 6 30x30 = 4,44 Euro (ez a komolyabb - tobb reszbol all)
0.0.459.11 Bracket 6 30 flat, black = 1,78 Euro (a lapos, de marha drága) - ez nálatok menyi a 30x30-ra?
0.0.459.12 Angle Bracket 6 30 right-angled, black = 2,47 Euro (az egyszeru, de marha drága) - ez nálatok menyi a 30x30-ra?
Az árak mind AFA nelkul vannak!
amúgy nagyon pofás dolgok ezek az alu profilok vagy csövek és illesztõelemei, de cockpit gyártáshoz sztem inkább ez jobb lesz, mivel hasonló képességû csatlakozásokat ki lehet alakítani barátságosabb áron:
akár hulladékvasból egyszerû lakatos munkával megcsinálható, esetleg lézervágással is meg lehet oldani a lemezek kivágását, és akkor csak hegeszteni kell, meg még az U alakú menetes szár nyûgös, egy sima végig menetes szárat nem lehet meghajlítani ilyen sugáron, de megoldható máshogy a dolog 😉
Olyan nekem is van, csak van körülötte egy egész élethû cockpit is. <#hehe>#hehe>
The Power of Dreams
<#nevetes1>#nevetes1>
The Power of Dreams
Vannak ám egészen "primitív" kötõelemek is teljesen emberi áron 1.- EUR alatt listaáron.
The Power of Dreams
Ha regisztráltok az oldalon akkor láthatóak lesznek az árak is.
Kiszerelési egységgel nem kell foglalkozni.
Aminek nincs kint az ára esetleg, azt akkor vagy elmondom telefonon, vagy e-mailben.
The Power of Dreams
Remélem ezmég nemvolt!😊
A 30x30-as profil valóban nem túl erõs, de a 40x40-es az azért már kajak. <#buck>#buck>
A Nico-nak amúgy van már 40x80-as profilja is, az élére állítva nem hajlik olyan könnyen. <#vigyor>#vigyor>
Ha kellene bármirõl infõ: ezek vagyunk mi.
Bocs a reklámért.
<#miaz>#miaz>
The Power of Dreams
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Csináljunk ,én benne vagyok !!<#vigyor2>#vigyor2>
Tudod, a egész cockpitom levegobe van, ill. kerekeken fut az egész, így tartania kell a komplett cockpit súlyát meg a pilótát aki benne ul.
Igaz, statika nem a szakmám, nem sokat konyítok hozzá, de ahol vásároltam, ott szakik vannak és olyanokat kiszámoltak ott nekem a saját szemem elott, hogy csak néztem mint a vak egér, mondom ez nem semmi, wooow. Ismerosok, ugyhogy az igazat számolták, nem átverni akartak. Olyan képleteket én még élletembe nemláttam, nem hogy még számolni. és a katalógusba is néztuk, hogy persze más a súja, meg persze a tartása is. Persze az ITEMnek van sok verzió, és nem mindenhol arányos a tartás azzal hogy teli vagy Light - abban is van valami amit te írsz - egyetértek, de voltak helyek ahova semmiképpen nemajánlottak Light-ot. Persze raktam lightett is de csak ahol nincs eroltetve és rovidek, csak 10-20-30 cm.
30x30 = 11 Euro akciós áron
40x40L = 13 Euro
60x30 = 33 Euro
az anyák kb 0.50 Euro baráti áron (abból is kellet vagy 150db), az illeszto elemeket meg inkább már el is felejtettem, mert mikor megláttam az árát, leestem a székrol és nagyon megutottem magam <#zavart1>#zavart1>
De a 11, 13 és 33 Eurós profilokat el kellet viselnem ha akartam valamit építeni (nem volt olcsó), illetve bovíteni a Frexet.
Igaz azok a magyar ALU profilok LIGHT verziók (ures a belseje). én mindehova teli verziót használtam (nem LIGHT) - igaz ezek drágábbak és nehezebbek, de erosebb a tartásuk, foleg ha levegobe van az egész cockpit.