Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Nekem aszem megy optikán is 5.1. Persze az analóg mode-ban még van plusz 1 állítás lehetoség - "6 Channel Direct". Én is nagyon érzékeny vagyok a hangzásra és nem tudom elviselni a sistyergo MP3-kat, vagy ócska minoségu zenét és érzékelheto audio kompressiót, nagyon bántja a fuleimet. Nekem át van kotve a hangkártya-erosíto mind a 3 jellel - Analog, DigitalCoax, DigitalOptical. Nekem Soundblaster X-Fi Elite Pro kártya van Logitech Z-5500 hangrendszerre bekotve. Aztán próbáltam hangzás kozben kapcsolgatni a 3 kozott, hogy mi a kulombség, de nagy kulombséget hallásra nemészleltem, szinte egyformák. Habár annak idején úgy vettem hogy fogok rajta sokat játszani és filmet nézni 5.1-be, de az éllet úgy alakult hogy 99% csak zenét halgatok rajta. Még jó hogy vásárláskor nagy sújt fektettem a zene reprodukállásának minoségére a hangfalakkal kapcsolatban, még nagyobbat mint maga az game/movie 5.1-re, persze a 5.1 hangrendszeren belul. Ezt a stereo audiot viszont nagyon kevés 5.1 hangrendszer tudja nem arra vannak optimalizálva (inkább 5.1-es csattogásra és duborgésre vannak optimalizálva), de a Z-5500 a legjobb ebben a kategóriában, a tobbi rendszer zenében mesze van tole. Mert nekem is nagyon fontos a zene jó hangzása (persze értelmes megfizetheto kategóriában, most nem milliós cuccokról beszéllek, mert ugye ami az audio technikát illeti ott nicsenek határok). Szoval az igazi ediggi 5.1 használlatát megtudom számolni a tíz ujjamon, tobnyire zene szól rajta. De ami az 5.1-et illeti igyekeztem már tobszor is tesztelni, meg valami érzékelheto 5.1 cucot halgatni/tesztelni, de lehet én vagyok béna a 5.1-hez, mert nekem nem sokat mond, nagyon ritkán, alig pár dolog, aminél élvezetessen érzékeltem az 5.1-et, de tobnyire nem nagyon érzékelem. A 5.1 filmek nem nagy élvezet az sámomra, szerintem nagyobb csörömpölés, csattogás meg ricsaj az egész, sima optimalizált hanghatások helyett. Persze ha 5.1 halgatásról beszélek, akkor olyan source-ra, felvételre is gondolok. Ami azt illeti a zenét nagyon szépen tudja reprodukálni. Már megszoktam hogy DigitalCoax-on halgatom Dolby PL II Music mode-ban, így a audio-sound-processor hátulra is kuld pár hangszert, ami sokszor marha jó effektet csinál, így jó szól és tetszik.

Poi: Azt a "Nekem pl problémám volt avval, hogy hiába tud a játék 5.1-ben küldeni, az optikai kábelre nem teszi rá" - kifejtenéd bovebben? Ez érdekelne.