Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• tomi555
    Na itt volnék és akkor a gondoloatok (lehet hosszú lesz:D):
    pedál: Pointer már rá mutatott a lényegre. A loadcellel abban a megoldásban amit használtok (nem láttam, nem próbáltam tehát csak gondolom h így van) az a baj hogy egy ponton lekoccol és onnan már csak az számít hogy milyen erősen nyomod. Erre írták azt a választ gonodolom ami be volt rakva a rugós megoldáshoz, és ezzel teljesen egyetértek. Igenám de a másik oldalon meg ott van amit szintén leírt már Pointer, hogy attól hogy van egy felkeményedő pedálod, a poti még ugyan úgy elmozdulást fog mérni és nem erőt, tehát ez nem a loadcell-t váltja ki hanem ad egy jó pedál karakterisztikát. Amire én gondolok hogy jó megoldás lehet az a kettő keveréke. A felkeményedő pedál a megfelelő mechanikának köszönhetően, de a rugó egy loadcell-t nyom. Így ki van küszöbölve az hogy lekoccol a pedál, de mégis ténylegesen erőt mérünk. Persze tervezésnél ezt alaposan végig kell gondolni loadcell-en milyen erő karakterisztika lesz stb,stb, de szerintem megoldható.

Másik dolog, DOGMAN-nek: a kérdés az hogy a kormányban potméter van vagy optikai kódtárcsa. Tökéletes egyik esetben se lesz, de ha kódtárcsa van bent nem igazán tudsz mit csinálni (na jó tudsz ritkább fogazású kódtárcsát berakni dehát nem tudom) ha poti van bent akkor az csak egy fesz osztó tehát minden további nélkül ki lehet cserélni. De felbontásod romlani fog mivel az ADC felbontása adott, ha elég nagy talán nem lesz feltűnő, ki kell próbálni. FFB-vel pedig szerintem nem lesz gond, ugyanis időben amplitúdóban adja meg a mozgásokat, nem kötődik elvileg a forgástartományhoz. LFS-t tudom biztosra mert azzal foglalkoztam részletesebben az csak egyenletes erőt használ, annyi a kimenet az FFB-hez hogy egy -10000 és 10000 között változó szám.
    Amúgy milyen uC-t használsz?